Garmin Forerunner 35 czy Vivosport

Kimtom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć!
zamierzam kupić dziewczynie coś do monitorowania jej aktywności fizycznych: bieganie oraz rower.
Oglądałem sporo recenzji z których wynika że Garmin Forerunner 35 oraz Garmin Vivosport są urządzeniami prawie że bliźniaczymi.
Różnica polega tylko na tym że Vivosport ma kolorowy dotykowy wyświetlacz i nowszy (tego nie jestem pewien) czujnik tętna. Reszta jest identyczna?
Czy w Garmin connect możliwości tych urządzeń są takie same?
Wiadomo, że Vivosport jest smuklejszy i może bardziej kobiecy, ale czy wygodnie się korzysta z malutkiego dotykowego wyświetlacza bez żadnego przycisku fizycznego... Nie jestem przekonany.
Byłem już nastawiony na Forerunner 35, lecz później zobaczyłem Vivosport i wszystko się pomieszało :hahaha:
Dodam jeszcze, że nigdzie nie znalazłem porównania tych dwóch urządzeń :( stąd też moje pytanie.

Trochę się pogubiłem i nie wiem co wybrać. Być może ktoś doradzi :) Dziękuję!
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zobacz sobie: https://www.dcrainmaker.com/product-com ... 11#results
Funkcjonalnie są bardzo podobne, ale jednak inny format ekranu może w bieganiu robić różnicę. 35 ma również więcej funkcji sportowych (interwały, virtual pacer, w vivosport brak lapów, tylko autolap zawsze po 1km) oraz wsparcie dla ANT+, żeby podpiąć np. zewnętrzny czujnik tętna. Jeśli bieganie ma być totalnie okazjonalne i ważniejszy jest mały rozmiar na co dzień, to vivosport może się bardziej spodobać.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Kimtom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za info :)
Właśnie zobaczyłem porównanie. Widzę że w FR35 brakuje VO2MAX ESTIMATION oraz ALTIMETER TYPE jest wpisane na NO. Czyli brak wysokościomierza.
Wysokościomierz całkiem spoko na górskie wędrówki. Być może w FR35 też jest tylko brakuje w porównaniu? Co do VO2 max to myślę że kwestia oprogramowania tylko i wyłącznie.
Zgadzam się całkowicie że podczas biegu mały dotykowy ekran będzie niewygodny.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Słabsze Garminy mają pomiar wysokości tylko na podstawie GPS, który z definicji w tej płaszczyźnie nie jest tak dokładny jak pomiar odległości i szerokości geograficznej. Ale o ile nie jest się biegaczem górskim liczącym sumę przewyższeń jako jeden z podstawowych parametrów treningów, taki pomiar jest zupełnie wystarczający do wycieczek po szlakach i biegów w mieście.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Kimtom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zamówiłem FR35. Zobaczę jak się to prezentuje na żywo :)
Dziękuję!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ