Bianka16 - Zaczynając od zera - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To chyba w bieganiu jest najtrudniejsze, szczególnie, gdy cały zimowy sezon składa się tak właściwie z okresów odpoczywania, przerywanych okresami kolejnego odpoczywania. Moje ADHD mnie roznosi, choć w tej chwili rzeczywiście muszę "grzecznie" nie spieszyć się, bo z tej wyczekiwanej 5-tki byłyby nici. Pójdę na nią "z buta" i tyle. Już nie mam szans na jakiekolwiek poprawki, co najwyżej na pogorszenie tego co "wyrwałam". Przebiec - przebiegnę, czas mało ważny, dla mnie to i tak będzie uwieńczenie swego rodzaju walki.symeonik pisze:Spokojnie się wylecz, odpoczywaj, nie spiesz się zanadto z powrotem na biegowe ścieżki.
Dzisiaj skapitulowałam i poszłam do lekarza. Tak jak się domyślałam, załapałam się na klasyczną anginę, na dodatek nawet wiem, kto mógł mi ją "sprzedać". Nie doszłam jeszcze porządnie po poprzedniej infekcji a już zderzyłam się z kolejnym "gratisem" i mam ... tym razem L4, silny antybiotyk i zaznaczenie "chory powinien leżeć".
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44.09
Doskonale Cię rozumiem, ale - jak sama wiesz - za szybki powrót skończyć się może kolejną przerwą od biegania.Bianka16 pisze:To chyba w bieganiu jest najtrudniejsze, szczególnie, gdy cały zimowy sezon składa się tak właściwie z okresów odpoczywania...symeonik pisze:Spokojnie się wylecz, odpoczywaj, nie spiesz się zanadto z powrotem na biegowe ścieżki.
A z anginą nie ma żartów tak u dzieci, jak i u dorosłych. Musisz leżeć i uzbroić się w cierpliwość.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ty chyba te parkrun biegasz razem z kolegą Michałem: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 79&start=0
Zdjęcie rozmiarowo wymiata, akurat na avatar
Zdjęcie rozmiarowo wymiata, akurat na avatar
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Rzeczywiście, biegamy w tym samym dniu i w tym samym miejscu tylko....zanim ją dobiegnę do mety, to Michał zdąży już dojechać do domu i wziąć prysznic dlatego pewnie nie mieliśmy okazji się poznać. Ja obstawiam tyły, on przód.
A zdjęcie hahaha... cóż, wstawiane z laptopa, tam jest zdecydowanie większe
To taki mały dowód, że nie ściemniam, że człapię kiedy mogę.
A że do gazeli mi daleko, to rozmiar fotki jest w sam raz.
A zdjęcie hahaha... cóż, wstawiane z laptopa, tam jest zdecydowanie większe
To taki mały dowód, że nie ściemniam, że człapię kiedy mogę.
A że do gazeli mi daleko, to rozmiar fotki jest w sam raz.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Hej, a powiedzieli ci, że tego chipa się oddaje czy zabrałaś go do domubo zaraz podpowiedziano mi, że to chip i najlepiej przywiązać do buta. Nie ma to jak blondynka
Gratulacje za ściganie się i osiągnięcie nowego HRmax, przebiłaś mnie o jedno uderzenie
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, tak, tę instrukcję dostałam wraz z info o przywiązaniu "rolki" do buta
Zdaje się, że takich "zdolnych" jak ja było więcej, ponieważ po biegu patrzę na jednego gościa, a ten z nosem na wysokości naszych kolan i plastikowym pudłem w rękach "polował" na "roztargnionych, tudzież "niedoinformowanych" przeglądając uważnie i każdemu buty.
Zdaje się, że takich "zdolnych" jak ja było więcej, ponieważ po biegu patrzę na jednego gościa, a ten z nosem na wysokości naszych kolan i plastikowym pudłem w rękach "polował" na "roztargnionych, tudzież "niedoinformowanych" przeglądając uważnie i każdemu buty.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Bianka16 - dziś to Endomondo szwankuje i możliwe, że to po ich stronie coś nawalilo z synchronizacją.
Jak biegniesz i czujesz się dobrze, to nie patrz aż tak na puls. Być może pomiar z nadgarstka nie działa jak należy.
W czasie treningu zapinaj zegarek trochę wyżej, 1cm nad kostką i mocniej go dociagnij paskiem.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Jak biegniesz i czujesz się dobrze, to nie patrz aż tak na puls. Być może pomiar z nadgarstka nie działa jak należy.
W czasie treningu zapinaj zegarek trochę wyżej, 1cm nad kostką i mocniej go dociagnij paskiem.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Pomiar z nadgarstka według mnie jest bardzo dobry. W zasadzie to 170, jest jak dla mnie górnym progiem przy którym jestem zmęczona, ale dobrze się czuję. Mam nadzieję, że w miarę jak zacznę systematycznie biegać te dziesiątki, tętno będzie się obniżać, bo było niższe.
Z takim tętnem, to biegałam 5-tki. Tak naprawdę to dopiero moja trzecia dyszka od czasu naderwania mięśni, a druga tydzień po tygodniu. A co do zegarka, rzeczywiście, zapominam, że powinien on być wyżej.
Dzisiaj ten brak dostępu do Endomondo całkowicie mnie rozbił. Może masz rację, że to nie wina Polara. Poczekam jeszcze do jutra, ale gdyby ta funkcja nie wracała, to niestety, będę musiała sięgnąć głębiej do kieszeni i do tego zrobić porządek we wszystkich kątach i kontach, kieszeniach i zakamarkach, w których jakiś grosz jeszcze może być ukryty. Zastanawiam się między Garminem Forerunner 735xt a 935, ale na razie to są tylko myśli. Fajnie by było, żeby jednak Polar został.
Z takim tętnem, to biegałam 5-tki. Tak naprawdę to dopiero moja trzecia dyszka od czasu naderwania mięśni, a druga tydzień po tygodniu. A co do zegarka, rzeczywiście, zapominam, że powinien on być wyżej.
Dzisiaj ten brak dostępu do Endomondo całkowicie mnie rozbił. Może masz rację, że to nie wina Polara. Poczekam jeszcze do jutra, ale gdyby ta funkcja nie wracała, to niestety, będę musiała sięgnąć głębiej do kieszeni i do tego zrobić porządek we wszystkich kątach i kontach, kieszeniach i zakamarkach, w których jakiś grosz jeszcze może być ukryty. Zastanawiam się między Garminem Forerunner 735xt a 935, ale na razie to są tylko myśli. Fajnie by było, żeby jednak Polar został.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Z tych dwóch wolałbym 935
Wkrótce ma być nowa wersja, chyba 945, wiec poprzednik stanieje.
Będziesz musiała przywyknąć do platformy Garmina
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:37
Testowałem raz funkcję analizy snu i tej nocy z zegarkiem kilka razy się budziłem, więc już więcej nie korzystałem z tej funkcji [WINKING FACE].
A co do Endomondo to wczorajszy trening o 18 pojawił się na Endomondo dzisiaj koło 6. Więc były jakieś problemy z Endo.
A co do Endomondo to wczorajszy trening o 18 pojawił się na Endomondo dzisiaj koło 6. Więc były jakieś problemy z Endo.
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
10km: 37:37
HM: 01:28:40
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
Zawsze możesz wyciągnąć z zegarka czysty zapis biegu: plik z rozszerzeniem *.fit, *.tcx, *.gpx, czy czego tam polar używa, a potem ręcznie zaimportować do Endo.
Sama używam starego zegarka, który komputer widzi tak samo jak pendrive, ale z nowymi może też tak się da? A jak nie, ściągnij wspomniany zapis GPS z dowolnego portalu, z którym Polar akurat da radę się zsynchronizować.
Sama używam starego zegarka, który komputer widzi tak samo jak pendrive, ale z nowymi może też tak się da? A jak nie, ściągnij wspomniany zapis GPS z dowolnego portalu, z którym Polar akurat da radę się zsynchronizować.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Ooo, dobrze wiedzieć. Spokojnie jeszcze mogę poczekać.keiw pisze:Z tych dwóch wolałbym 935
Dzisiaj podsumowanie snu identyczne jak wczoraj, ale rzeczywiście w Endomondo rano pojawiły się dane z wczoraj,.czyli problem nie był po stronie Platformy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59:57
Pogoda nie rozpieszcza nas, ale damy radę:) Nie przejmuj się czasami, czasem ma się gorszy dzień, później się zaczęło sezon biegowy i wiele innych czynników.
[b]5km - 27:10[/b] Silesia Marathon 01.10.2023
[b]10km - 56:03[/b] Silesia Marathon 01.10.2023
[b]HM Silesia - 02:09:30[/b] 01.10.2023
[url=viewtopic.php?f=28&t=57794]Komentarze do bloga[/url]
[b]10km - 56:03[/b] Silesia Marathon 01.10.2023
[b]HM Silesia - 02:09:30[/b] 01.10.2023
[url=viewtopic.php?f=28&t=57794]Komentarze do bloga[/url]
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Bianka16 - Parkrun już odpuściłaś?
Mój Blog "Luźne wpisy"