Co do glonassa to odpowiedź jest niejednoznaczna. Kolega ma Garmin Fenix 5 i nie zauważył żadnych plusów z włączonego glonassa.konop90 pisze:Rozumiem że jedyne na co wpływa glonass to szybkość łapania GPS czy również mocno zwiększa dokładność?khorne pisze: Subiektywnie nie warto. Ja glonassa nawet nie używam, a dotyk uważam za zbędną rzecz.
Co więcej, twierdził, że nawet jest odrobinę gorzej. No i dochodzi większa konsumpcja baterii. Nie mam problemu z GPSem (bo w przeciwieństwie do wielu początkujących zdaje sobie sprawę, że cywilny GPS technicznie nie może być ultradokładny), zatem nawet tego nie uruchamiałem (sugerując się kolegą i kilku artykułom).
Nie mam pojęcia, bo na Garminach się nie znam. Pamiętaj, że Suunto może mieć >4 widoków (wszystkie garminy max 3/4). Kolega ma F5 i nie jest zadowolony z GPSu. Na początku też bardzo brakowało mi treningów. Teraz stwierdzam, że i tak bym tego zbyt często nie używał. Bardziej wymagające jednostki mam po prostu w głowie, a że biegam na bieżni to jeszcze łatwiejkonop90 pisze: To w takim razie co warto wziąć pod uwagę jeśli miałby być to na przykład Garmin? Rozglądałem się za 735xt oraz używanym 935xt bądź w promocji Fenix 3 ale wycofują go z produkcji i ciężko dostać w cenie suunto Spartan sport.

Ostatnio wbiła na rynek nowa firma do zegarków (wypadła mi z głowy nazwa. Chińczyk). Ludzie bardzo chwalą, twierdząc, że alternatywa dla G/S warta rozważenia.