Skomentuj:Ranking: Ultraprzegląd: Gdzie podbiegać i zbiegać?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Ranking: Ultraprzegląd: Gdzie podbiegać i zbiegać?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Czy tam nie jest coś pomylone z datami? Z zainteresowaniem się tym biegom przyglądam, może czas gdzieś w końcu się przebiec (pod warunkiem, że schudnę).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Chodzi mi raczej o kolejność prezentacji. Chyba, że chodzi o to, że to jest ranking, ale wtedy brakuje mi jakiejś subiektywej numeracji autora.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie, tam jest to celowo tak ujęte - Chojnik zazwyczaj w kalendarzu odbywał się wcześniej, Kuba napisał, że w tym roku wyjątkowo przeniesiony jest na lipiec i w zasadzie tylko "wślizgnął" się do naszego zestawienia. EDIT: usunąłem na temat chronologii, w każdym razie jest to przegląd a nie ranking imprez do końca czerwcaAdam Klein pisze:Chodzi mi raczej o kolejność prezentacji. Chyba, że chodzi o to, że to jest ranking, ale wtedy brakuje mi jakiejś subiektywej numeracji autora.
-
- Zaprawiony W Bojach
Schudniesz na trasie, gwarantuję:)))Adam Klein pisze:Z zainteresowaniem się tym biegom przyglądam, może czas gdzieś w końcu się przebiec (pod warunkiem, że schudnę).
-
- Zaprawiony W Bojach
dodaliśmy jeszcze bieg Rzeźnika - szczególnie, że Adamem mamy pewne niedokończone interesy w Bieszczadach... pamiętasz?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Pamiętam, ale odkąd zmieniono trasę, to oficjalny Bieg Rzeźnika mnie już nie interesuje, sam kiedyś może (jeśli kiedykolwiek będę w formie) spróbuję to zrobić.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale skoro to nie jest ranking, to jaki jest klucz do ułożenia kolejności biegów? Bo na pewno nie chronologiczny.
-
- Zaprawiony W Bojach
przypadkowy, to nie jest w sumie żadna kolejność, po prostu nie da się wrzucić wszystkiego naraz.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Qba - "Zima powoli odpuszcza, a więc prezentujemy subiektywny przegląd najciekawszych naszym zdaniem wiosennych biegów górskich."
Lepiej by brzmiało, nie wiosennych, a biegów w pierwszym półroczu, bo jednak większosć tego siedzi już spokojnie w czerwcu.
Lepiej by brzmiało, nie wiosennych, a biegów w pierwszym półroczu, bo jednak większosć tego siedzi już spokojnie w czerwcu.
-
- Zaprawiony W Bojach
być może, a jednak prawie 3 miesiące nam już minęły, a o biegach styczeń, luty, marzec nie pisałem, dlatego pierwsze półrocze mi tu nie pasuje poza tym w górach czerwiec to jak najbardziej wiosna
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No ale jakiś sposób prezentacji takich list musi byc, tzn jakiś klucz. Jesli nie ma zadnego to powinien byc jedyny sensowny, czyli chronologiczny.Qba Krause pisze:przypadkowy, to nie jest w sumie żadna kolejność, po prostu nie da się wrzucić wszystkiego naraz.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No Kurcze, autorzy (autor) nadal nie udzielili odpowiedzi, ech
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
Adam, szukasz dziury w całym. Wypisane kilka imprez i co za różnica czy tam jest jakiś porządek chronologiczny czy subiektywna ocena jakości? Dobrze by było, gdyby było w porządku chronologicznym, zwróciłeś uwagę, ale po co to drążyć?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie jestem autorem, ale we wstępie czytam: Zima powoli odpuszcza, a więc prezentujemy subiektywny przegląd najciekawszych naszym zdaniem wiosennych biegów górskich.Adam Klein pisze:No Kurcze, autorzy (autor) nadal nie udzielili odpowiedzi, ech
Stąd pozwoliliśmy sobie na redakcję w takiej formie i w takiej subiektywnej kolejności najciekawszych, naszym zdaniem, biegów. Przypominam, ze nie jest to żaden ranking ani kalendarz wszystkich imprez na rynku. I na pewno jest wiele biegów także ciekawych.
Jednak może faktycznie w przyszłości usystematyzujemy podobne przeglądy inaczej.