Slawcio pisze:Z tego co czytałem to działa to tak że tempo i dystans wyświetlane są bezpośrednio ze stryda, ma to minus bo nie można skalibrować stryda.
Zegarek zapisuje dane z GPS-a tak jak było, ale w GC oprócz standardowego tempa i dystansu z gps-a pojawiają się nowe wykresy z tempem ze stryda. https://club.stryd.com/t/announcing-str ... ting/12516
Jeśli tempo i dystans ma lecieć ze stryda to powinny być dwa pola do dodania, a tak mamy tylko jedno na raz.
Svolken pisze:Jak nie można? Masz na myśli wg gps?
Nie można, bo trzeba wyłączyć stryda jako footpod, jeśli chce się używać tę konkretną apkę.
Svolken pisze:Jak nie można? Masz na myśli wg gps?
Bo kalibracja która jest w zegarku nie zadziała bo zegarek nie wie że używasz footpod-a, apka rozmawia bezpośrednio ze strydem.
Kalibracja zapewne będzie dodana do apki, ale na tą chwilę jej nie ma.
To głupia ta apka ale na szczęście są inne, które pokazują moc, tempo i dystans biorą ze stryda, kalibracja uwzględniona i ślad z gps pieknie narysowany
Jeżeli ktoś biega na moc, to radzę się zastanowić przed aktualizacją do 1.1.9.
Zaktualizowałem jednego stryda którego mam sparowanego z sunnto trainerem i w czasie biegu muszę powiedzieć że mi się nawet podobała ta aktualizacja, moc działa szybciej i nie zauważałem dziwnych skoków o których piszą na forum stryda. Aleeeee to jest suunto który zapewne to pięknie wygładza, podejrzewam że jak sparuję go z polarem to już nie będzie tak różowo. A piszę to dlatego że oglądam surowe dane z stryda i faktycznie 1.1.9 jest bardziej rozjechany.
PS. Ma ktoś pomysł gdzie można wrzucić dwa pliki fit czy tcx i zobaczyć to na jednym wykresie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
keiw pisze:Astraroth - testerem można być w każdym miejscu na świecie
Tym razem jakoś dziwnie to zrobili. Nie było otwartych testów beta. Teraz jest dużo pretensji.
Keiw, wiem że jest to możliwe, ale całkowity brak kontaktu per persona z developerami znacznie utrudnia komunikację.
Robjin chyba nie biegał z wydanym softem przed releasem :P.
Zresztą, zwróciłam im uwagę że przez akcept update'u straciłam niezgrane treningi chociaz twierdzą że monit powinien isę pojawić, ja go z pewnością ni dostałam, był tylko popup o nowym software.
Mam sensor biegowy Polara i zastanawiam się nad zakupem Stryda. Ma ktoś porównanie dokładności pomiarów Polara i Stryda na różnych tempach? Czy Stryd tak samo jak sensor Polara zaniża przy wolniejszym biegu i zawyża tempo przy szybszych odcinkach? Pomiar mocy w ogóle nie jest mi potrzebny, chodzi mi jedynie o dość dokładny pomiar tempa, szczególnie w lesie, ale na asfalcie. Czy ktoś ma porównanie Stryda z innymi sensorami? Czy Stryd to na razie jeden z najdokładniejszych sensorów dostępnych na rynku?
Czy synchronizacja automatyczna oznacza, że sensor skalibruje się tylko raz po wybraniu rodzaju synchronizacji czy będzie się synchronizował w tle za każdym razem kiedy będzie uważał, że jest ustawiony zły współczynnik? Chodzi mi o to, że w Polarze miałem ustawioną automatyczną synchronizację i nawet na stadionie mierzył całkiem dobrze (choć innym razem chyba się automatycznie skalibrował na stadionie, bo zaniżał dystans o min. 10m na okrążeniu). Myślałem, że na razie mam spokój z synchronizacją, ale dzisiaj miałem odcinek na treningu w tempie 4:15. Tempo na zegarku z sensora pokazywało 4:40. Czułem, że biegnę dość szybko, bo już mi brakło sił, więc przełączyłem pomiar na GPS. Okazało się, że GPS (i to w lesie, gdzie raczej trochę zawyża tempo) wskazuje na tempo 03:55.
marcin9709 pisze:Mam sensor biegowy Polara i zastanawiam się nad zakupem Stryda. Ma ktoś porównanie dokładności pomiarów Polara i Stryda na różnych tempach? .
Marcin, nie zastanawiaj się tylko schowaj głęboko footpod Polara i kup stryda, może zlowisz używany taniej. Footpod polara albo zawyżał albo zbliżał tempo w zależności od kalibracji. W końcowym okresie włączałam to tylko na interwałach. Kalibracja automatyczna to jedna wielka niewiadoma. Po przesiadce na Stryda i prawidłowej kalibracji na stadionie nie ma najmniejszych problemów z tempem na każdym zakresie od truchtu po 100 na Maxa. Stryda kalibrujemy tylko ręcznie, autokalibracja tu nie zadziała. I nie ma znaczenia gdzie biegasz - tartan, las, bieżnia, asfalt - zawsze jest idealnie.