Trans Gran Canaria 128km
Zbliza sie moj najwiekszy projekt biegowy w nastepnym sezonie Trans Gran Canaria 128km - 22 lutego. Zapewne ktos z forumowiczow bral juz udzial w tej imprezie. Bede wdzieczny za wszelkie info.
http://www.transgrancanaria.net/en/
http://www.transgrancanaria.net/en/
Juz sie zapisalem na TGC.
w poprzedni weekend "polecialem" w ramach treningu Lubeck Marathon. Poszlo bardzo fajnie, jestem zadowolony. Teraz zaczynam przygotowania pod TGC. Duzo mocnych krossow i dluuuuugich podbiegow. Musze tez zaopatrzyc sie w badzo dobre kijki biegowe. Kupie tez spodenki z mocowaniami do kijkow. W przyszlym miesiacu jeszcze pustynny maraton w Izraelu.
Szukam bardzo dobrych jak najlzejszych kijkow do ultra. Moze ma ktos jakies namiary. Z gory dzieki.
w poprzedni weekend "polecialem" w ramach treningu Lubeck Marathon. Poszlo bardzo fajnie, jestem zadowolony. Teraz zaczynam przygotowania pod TGC. Duzo mocnych krossow i dluuuuugich podbiegow. Musze tez zaopatrzyc sie w badzo dobre kijki biegowe. Kupie tez spodenki z mocowaniami do kijkow. W przyszlym miesiacu jeszcze pustynny maraton w Izraelu.
Szukam bardzo dobrych jak najlzejszych kijkow do ultra. Moze ma ktos jakies namiary. Z gory dzieki.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Ja jak już biegam to biorę ze soba Black Diamond Z-Pole Distance. Mam też Gabel Mont Blank - kupiłem kiedyś jako pierwsyz wybór. Ale jak chcesz klasę top to jednak BD.
Dzieki za info.
Black Diamond Z-Pole Distance wyjdzie 360g na pare, po zlozeniu maja ok 40 cm, wiec bedzie ok.
Dobrze sie je trzyma ?
Black Diamond Z-Pole Distance wyjdzie 360g na pare, po zlozeniu maja ok 40 cm, wiec bedzie ok.
Dobrze sie je trzyma ?
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Yup. Wygodne rączki mają. Możesz też jeszcze zerknąć na kije od Kamila Leśniaka jeżeli chcesz rodzimy biznes wspierać -> Deadly Sins. Będą sprawdzać się tak samo dobrze jak BD.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kupiłem te kije (Deadly Sins) i są ok. Ale miałem okazję z nich korzystać dopiero kilka razy.Logadin pisze:Yup. Wygodne rączki mają. Możesz też jeszcze zerknąć na kije od Kamila Leśniaka jeżeli chcesz rodzimy biznes wspierać -> Deadly Sins. Będą sprawdzać się tak samo dobrze jak BD.
Powoli dopiam wyjazd na TGC. Wlasciwie zostal tylko bilet lotniczy no i oczywiscie terningi
Biegl ktos moze w TGC ? Bede wdzieczny za wszelkie info.
Biegl ktos moze w TGC ? Bede wdzieczny za wszelkie info.
przygotowjac sie do Eilat Desert Marathon (za trzy tygodnie) "zazebiam" powoli trening do TGC tzn. robie mocne krossy i dodatkowo raz w tygodniu mega mocny rower - szosa z podjazdami.
Po pustynnym maratonie w Izraelu treningi juz tylko pod TGC. Calkiem niedawno jeden dzien treningu biegowego zastapilem mocnym rowerem i czuje, ze mam wieksza moc w nogach Za chwile wlacze do treningow kijki. Kupilem "Black Diamond Distance Z". Teraz w okresie swiat zrobie sobie dluzszy trening w trialu tak ok 55km poprzedzony bardzo wczesna pobudka tak ok 3 nad ranem. Jakby nie bylo TGC to caly dzien i cala noc
dzis zrobilem pierwszy "nocny" lesny cross. Aaaaaale fajnie. Niby ta sama trasa ale zupelnie inaczej Plus byl taki ze nie bylo MTBowcow Teraz jak najwiecej treningow bede robil kiedy bedzie ciemno bo na TGC prawdziwa walka bedzie wlasnie w nocy kiedy w nogach bedzie juz "paredziesiat" kilometrow
Dzis po wczesnej pobudce o 5 rano, 57km w tempie ultra. Wlasciwie to mialem dzis "poleciec" 62km ale nie bylem dzis w szcytowej formie wiec zrobilem nieco krotsza koncowke. Pojde jeszcze dzis na jakas odnowe - solanke a jutro rower w tempie "oszczednosciowym"
Zostalo 3 tygodnie. Jestem gotowy To bedzie test dla mnie Jak ukoncza TGC w zadowalajacym czasie to zrealizuje nastepny duzy projekt Ale najpierw TGC.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A co to jest zadowalający czas ?
zadowalajacy to bedzie jesli zmieszcze sie w 24 godzinach Trudno mi powiedziec bo mam na koncie jedynie dwa typowe gorskie ultra na dystansie 85km. Powyzej setki w gorach jeszcze nie "lecialem" TGC to bedzie taki "maly" rekonesans czy gorskie ultra powyzej 100km "leza" mi czy tez nie Wlasciwie to moj debiut na dystansie powyzej 100km w gorach. Nie biegalem tez jeszcze ultra z kijkami.
Pojutrze wylot. Troche malo przeznaczylem na aklimatyzacje, 3-4 dni przed startem, ale wiecej absolutnie nie dalem rady wygospodarowac.
W tym samym czasie odbywa sie tez "360 Gran Canaria" - 260km w trybie samowystarczalnym, caly "majdan" trzeba miec ze soba
Pojutrze wylot. Troche malo przeznaczylem na aklimatyzacje, 3-4 dni przed startem, ale wiecej absolutnie nie dalem rady wygospodarowac.
W tym samym czasie odbywa sie tez "360 Gran Canaria" - 260km w trybie samowystarczalnym, caly "majdan" trzeba miec ze soba
Dzis start. Musialem kupic kijki bo moje zostawilem na lotnisku po kontroli bagazu podrecznego. Cale szczescie ze w decathlonie mieli carbonowe Black Diamond 130cm.