Witam wszystkich biegaczy. Piszę do Was z prośbą o poradę. Do tej pory biegałem w butach Acics Gel-Pulse 5. Kupiłem je w 2013/14 roku. Sprawdzały się u mnie bardzo dobrze. Przebiegłem w Nim ok 800km, w tym jeden półmaraton. Od jakiegoś czasu każdy trening kończy się przetarciem na wewnętrznej części stopy na wysokości powyżej połowy długości stopy w kierunku palca. Problem na początku tyczył się tylko lewej stopy, obecnie i prawej w mniejszym stopniu. Początkowo nie widziałem w bucie nic co mogłoby wskazywać na źródło otarcia. Zacieśniłem sznurówki, żeby stopa mniej chodziła w bucie i przebiegłem się jeszcze kilka razy. Po 3km czuję jednak jak stopa w tym miejscu się grzeje i koniec z przyjemności. Po kilku takich treningach zauważam już wytarcie wkładki na tej wysokości. Techniki biegu nie zmieniłem chyba, że nieświadomie.
Pytanie do bardziej doświadczonych, czy to na pewno kwestia wysłużenia się buta/wkładki?
Planuję przejechać się do Warszawy, żeby zrobić sobie analizę stopy i biegu w jednym ze sklepów. Jednak chciałbym się Was podpytać co Wy byście mi polecili. Mam stopę lekko pronującą, 68kg obecnie i niski wzrost jak zawsze

. W tym roku planuję półmaraton. Biegam głównie na twardej powierzchni, rzadziej teren. Cena do 500zł.
Z gory dzięki za sugestie.