U Ciebie działa normalnie? Bo Flow usunąłem i pobierałem na nowo jak V-M nie chciał się zaktualizować przez bluetooth.moisz pisze:Usuń Flow i zainstaluj jeszcze raz skoro samo rozłączenie i ponowne łączenie z kalendarzem nie działa.
Polar Vantage M - dyskusja
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
Na pewno w sprawie szczegółow odezwę sie do serwisu. Pisząc o "wywoływaniu do tablicy" nie miałem nic zlego na myśli. Mam z serwisem polara same dobre doświadczenia, a i tutaj na bieżąco sie odzywają.moisz pisze:Najlepiej to napisz zapytanie do serwisu SK, odpowiadają bardzo szybko, a nie jakieś dziwaczne "wywoływanie do tablicy".szymar pisze:... Poza tym muszę go najpierw posłać do sport konsultingu bo od jakiegoś czasu w pewnym momencie ładowania pokazuje się komunikat "ładowanie anulowano". A w takim stanie nie wystawię go na sprzedaż, bo nie wcisnę nikomu niczego z nawet drobą awarią. @Sport_Konsulting wywołam Was do tablicy - czy to problem ze złączem USB i wysyłać do naprawy? zmiana kabelków i ładowarek nic nie daje.
Uwagi na temat okrążeń były już zgłaszane w wątku o V-V, to jedno z wielu polarowych "przeoczoeń" w stosunku do starszych zegarków.
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
-
- Wyga
Po kolejnych dwóch testach wygląda to co najmniej ciekawie jakby się "nauczył" mojego nadgarstka
Sobota - temp -12, zegarek pod cienką koszulką + rękawiczki + cienka kurtka - pomiar nad wyraz poprawny (spadki są w momencie zwalniania, przystawania, widać po kadencji i tempie). Gps w tulenu ścieżki rowerowej na chwilę się stracił (widać dziurę na wykresie między 11 a 12 kilometrem). Bardzo się miło zaskoczyłem w takich warunkach odczytem.
Niedziela - temp około 0, zegarek pod cienką bluzą + rękawiczki - tutaj pomiar również elegancki.
e.
A odnośnie łączenia z kalendarzem Polar odpisał: "Otrzymaliśmy informację od działu technicznego, że rzeczywiście istnieje jakiś problem zgłoszony przez większa liczbę użytkowników. Prosimy o cierpliwość, trwają prace nad przywróceniem tej funkcji."
Sobota - temp -12, zegarek pod cienką koszulką + rękawiczki + cienka kurtka - pomiar nad wyraz poprawny (spadki są w momencie zwalniania, przystawania, widać po kadencji i tempie). Gps w tulenu ścieżki rowerowej na chwilę się stracił (widać dziurę na wykresie między 11 a 12 kilometrem). Bardzo się miło zaskoczyłem w takich warunkach odczytem.
Niedziela - temp około 0, zegarek pod cienką bluzą + rękawiczki - tutaj pomiar również elegancki.
e.
A odnośnie łączenia z kalendarzem Polar odpisał: "Otrzymaliśmy informację od działu technicznego, że rzeczywiście istnieje jakiś problem zgłoszony przez większa liczbę użytkowników. Prosimy o cierpliwość, trwają prace nad przywróceniem tej funkcji."
-
- Wyga
Tym razem bieżnia mechaniczna, odległość mierzona ruchami ręki zaniżona do 880-920m na każde 1000m wg. bieżni (obstawiam, że bieżnia pokazuje "prawdę") - im wyższe tempo i ruchy ręką solidniejsze tym dokładniejsza odległość i tempo wychodziło.
I tak jak się spodziewałem w sumie brak wpływu niskiej temperatury na zegarek/rękę dał wg. mnie całkiem przyzwoite odczyty tętna - poniżej wykres z takiej piramidki:
3x 800m 11kmh / 200m 17kmh + 1x 800m 12kmh / 200m 18kmh + 1x 800m 13kmh / 200m 19kmh.
Z dodatkowych ciekawostek - we Flow pojawiają się znaczniki bezczynności (w dobrych momentach) mimo braku informacji z samego zegarka.
I tak jak się spodziewałem w sumie brak wpływu niskiej temperatury na zegarek/rękę dał wg. mnie całkiem przyzwoite odczyty tętna - poniżej wykres z takiej piramidki:
3x 800m 11kmh / 200m 17kmh + 1x 800m 12kmh / 200m 18kmh + 1x 800m 13kmh / 200m 19kmh.
Z dodatkowych ciekawostek - we Flow pojawiają się znaczniki bezczynności (w dobrych momentach) mimo braku informacji z samego zegarka.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Co do znaczników, to wyłapałem to już drugiego dnia po zakupie podczas jazdy autem -> https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 41#p960441
Mam nadzieję, że to zostanie zmienione i ostrzeżenia się pojawią.
Mam nadzieję, że to zostanie zmienione i ostrzeżenia się pojawią.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktoś biega z V-M i Stryd?
Wysłane z mojego SM-G950F .
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Dziś oprócz nowego firmware v 2.0.7 do serii Vantage:hooki pisze:
- po aktualizacji Polar Flow pod modele Vantage przestała działać synchronizacja z Google Calendar - cele treningowe (program treningowy z Flow) oraz rezultaty treningów nie pojawiają się w kalendarzu - rozłączałem i łączyłem ponownie Flow z kalendarzem i problem dalej jest.
...
https://support.polar.com/en/updates/va ... re-updates
wyszły też nowe wersje aplikacji Beat i Flow na Android.
W aplikacji Flow naprawiono ten problem, o którym wspominałeś:
https://support.polar.com/en/updates/po ... or-androidTraining results and targets not synced to Google Calendar, fixed
Nie używam tej opcji, więc sam musisz sprawdzić
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Wyga
Po aktualizacji miałem po raz pierwszy sytuację taką jaka bywała z V-V, na początku biegu nie naliczyło dystansu (wysokość, tempo i tętno na wykresach pokazane normalnie a w tym czasie dystans jest cały czas zero i liczy dopiero po jakimś czasie już poprawnie).
Nie wiem czy to jednorazowo był jakiś problem czy temat się jeszcze powtórzy.
Nie wiem czy to jednorazowo był jakiś problem czy temat się jeszcze powtórzy.
-
- Wyga
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
Witam.
Zauważyłem, że od kilku sesji treningowych po imporcie do polar flow tabela z czasami poszczególnych odcinków nie pokazuje dystansu a przez to nie ma tam tempa danego odcinka. Dzieje się tak zarówno w przypadku okrążeń automatycznych jak i łapanych ręcznie.
Czy ktoś miał taki przypadek?
Zauważyłem, że od kilku sesji treningowych po imporcie do polar flow tabela z czasami poszczególnych odcinków nie pokazuje dystansu a przez to nie ma tam tempa danego odcinka. Dzieje się tak zarówno w przypadku okrążeń automatycznych jak i łapanych ręcznie.
Czy ktoś miał taki przypadek?
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
-
- Wyga
Czy Wam ostatnio (dwa dni) Polar V-M nie chce wykonać synchronizacji? Mojego nawet aplikacja nie wykrywa :/
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie mam żadnych problemów z synchronizacją. Nawet przed chwilą ją robiłem i wszystko poszło gładko.
Mój Blog "Luźne wpisy"