ale to nie jest kwestia patronatu czy czegoś podobnego tylko systemowy spór o to, czy ITRA ma prawo kreować się na ciało zarządcze dyscypliny.
większej części organizatorów to nie przeszkadza, bo czują potrzebę, żeby ktoś ogarniał całość i "niech sobie nawet na tym zarabia:. jest jednak również część środowiska, która uważa ITRA za samozwańczego dyktatora, monopolistę itd i nie ma ochoty w tym uczestniczyć.
ci mówię: "nie, dziękuję, nie wyślemy wam tracka i nie zapłacimy za certyfikację trasy", będziemy sobie radzić sami. i tak sobie radzą, co roku się pomysły zmieniają. tu skyrunning, tam salomon golden series, tu jakieś pojedyncze niezrzeszone biegi. wolny rynek.
Komentarz do artykułu Ile punktów ITRA otrzyma Bartek? Zwycięstwo i rekord trasy Bartka Przedwojewskiego w OTTER African Trail Run
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale przecież chyba wszystkie pozostałe biegi Golden Series były "zapisane" do ITRA.Qba Krause pisze:jest jednak również część środowiska, która uważa ITRA za samozwańczego dyktatora, monopolistę itd i nie ma ochoty w tym uczestniczyć.
ci mówię: "nie, dziękuję, nie wyślemy wam tracka i nie zapłacimy za certyfikację trasy", będziemy sobie radzić sami. i tak sobie radzą, co roku się pomysły zmieniają. tu skyrunning, tam salomon golden series, tu jakieś pojedyncze niezrzeszone biegi. wolny rynek.
-
- Zaprawiony W Bojach
ja nie twierdzę, że nie były piszę tylko, że jest kombinowanie, jakby tu się uniezależnić, a jednocześnie stowarzyszyć, każdy ma inną wizję stopnia integracji dyscypliny i stopnia niezależności.
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Rekordowa wycena ITRA dla Bartka Przedwojewskiego
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
Hmmmm, jak to mówią w dowcipie,
- ale smród pozostał.
Żartuję oczywiście, mnie się to podoba.
Ja nie lubię unikania rozmów o czasach, międzyczasach, tym kto kogo wyprzedził, kto jest od kogo lepszy. Przecież to taki rodzaj zabawy dla dorosłych.
- ale smród pozostał.
Żartuję oczywiście, mnie się to podoba.
Ja nie lubię unikania rozmów o czasach, międzyczasach, tym kto kogo wyprzedził, kto jest od kogo lepszy. Przecież to taki rodzaj zabawy dla dorosłych.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No jasne, jakieś zabawki musimy mieć.