Czołówka dla biegacza
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Kupilem te lampkę. Petzl reactik + 300lm.
Czy ktos moglby wypowiedzieć sie cos o niej w warunkach biegowych?
I jakiej wiązki i o jakiej mocy używacie? (Wiem, zalezy czy to las czy pola, czy miasto etc).
https://youtu.be/iod3JzVty-M
Wcześniej mialem onlight ale te pokretno mi sie zepsuło, a dalej jak naladowalem to sie paliło caly czas i nie dalo sie jej wylaczyc.
Wysłane z mojego SM-T113 .
Czy ktos moglby wypowiedzieć sie cos o niej w warunkach biegowych?
I jakiej wiązki i o jakiej mocy używacie? (Wiem, zalezy czy to las czy pola, czy miasto etc).
https://youtu.be/iod3JzVty-M
Wcześniej mialem onlight ale te pokretno mi sie zepsuło, a dalej jak naladowalem to sie paliło caly czas i nie dalo sie jej wylaczyc.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:30
- Życiówka w maratonie: brak
Pisałem kiedyś chyba w tym wątku albo jakimś innym o zakupie OnNight 410 z decathlonu. Dziś po 3 sezonach biegania z czołówką (dla mnie to 2/3 biegów między końcem września a połową marca) wiem już jaka jest jej trwałość. Wytrzymała trochę ponad 3000 km zaliczając wszystkie możliwe warunki pogodowe w naszej strefie klimatycznej, szczególnie te jesienno-zimowe. Ostatnio przycisk do włączania zaczął się jednak robić podejrzanie miękki a dziś okazało się, że guma zmieniła się w coś jakby plastelinę i zrobiła się jedna wielka dziura. Niedługo kupuję kolejną z tej serii, mam nadzieję że wytrzyma równie długo.
40+ na karku
Strava
Strava
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Mialem podobna, tylka żółtą i z tylu byly czerwone diody.Vault Dweller pisze:Pisałem kiedyś chyba w tym wątku albo jakimś innym o zakupie OnNight 410 z decathlonu. Dziś po 3 sezonach biegania z czołówką (dla mnie to 2/3 biegów między końcem września a połową marca) wiem już jaka jest jej trwałość. Wytrzymała trochę ponad 3000 km zaliczając wszystkie możliwe warunki pogodowe w naszej strefie klimatycznej, szczególnie te jesienno-zimowe. Ostatnio przycisk do włączania zaczął się jednak robić podejrzanie miękki a dziś okazało się, że guma zmieniła się w coś jakby plastelinę i zrobiła się jedna wielka dziura. Niedługo kupuję kolejną z tej serii, mam nadzieję że wytrzyma równie długo.
Zepsuła mi sie bardzo szybko.
Nie polecam jej. Drugi raz jej nie kupie. Kupilem od razu inna, droższa. I jest lepsza.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:30
Ja się zastanawiam teraz nad taką samą jak miałem albo nad wyższym modelem który jest połowę droższy. Zwykła 410 w 3-cim sezonie wydawała mi się już ciut słaba. Wersja 710 ma 300 lumenów to prawie 2x więcej i kusi mnie sprawdzić jaka będzie różnica. Zastanawiam się tylko czy nie będzie jakiejś wtopy z tą śrubką mocującą samą oprawę diody z soczewką do paska, lipa by była jakby się to odkręcało w biegu. W 410 nie było takich elementów to i nie miało się co odkręcać.
40+ na karku
Strava
Strava
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Koledzy - szukam czołówki (po tym jak kręcąc w nocy na stadionie z kolegami pętle skradziono mojego Mactronica HLS-K1
).
Co do nocy - głównie biegam w lesie, okazjonalnie po chodnikach.
Oto czego oczekuję:
- długiego działania na akumulatorach
- możliwości zmiany intensywności światła (coś w stylu jak w HLS)
- wyłączania czujnikiem (czy jak to się fachowo nazywa - wyłączenie machnięciem dłoni blisko niej)
- tylnej diody (by mnie w nocy nie rozjechali)
Na razie znalazłem MacTronic Phantom. Co jeszcze powinienem rozważyć?
ps. Waga Phantoma nie jest problemem (prawie identyczna z HLS).

Oto czego oczekuję:
- wyłączania czujnikiem (czy jak to się fachowo nazywa - wyłączenie machnięciem dłoni blisko niej)
zgodnie z naturą!
ciekawa choc drogatomasir pisze:Koledzy - szukam czołówki (po tym jak kręcąc w nocy na stadionie z kolegami pętle skradziono mojego Mactronica HLS-K1).
Oto czego oczekuję:
https://allegro.pl/latarka-czolowa-mact ... 99753.html
a co jeszcze moze byc w takiej lampce ? jakie bajery jeszcze da sie dodac do takiej lampki ?
sterowania z garmina albo telefonu hihihi

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Phantom nie ma
poza tym jest jednak ciężki...tomasir pisze:- wyłączania czujnikiem (czy jak to się fachowo nazywa - wyłączenie machnięciem dłoni blisko niej)
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Myślę że Petzl jednak bije na głowę polskiego Mactronica. Miałem 3 modele i były ok, tak mi się wydawało ale jak zacząłem korzystać z Petzla to zmieniłem zdanie. Miałem Myo a teraz Nao+ .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
kuczi - tego Nao+ nożna śmiało zabrać na KBL?
Wysłane z mojego SM-G950F .
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak, jak najbardziej
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Czy poza Nao którykolwiek model ma tylną diodę?kuczi pisze:Myślę że Petzl jednak bije na głowę polskiego Mactronica. Miałem 3 modele i były ok, tak mi się wydawało ale jak zacząłem korzystać z Petzla to zmieniłem zdanie. Miałem Myo a teraz Nao+ .
zgodnie z naturą!
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Jak dobrze przejrzałem specyfikację zarówno HP 15 jak i 25 i tylnego oświetlenia nie zauważyłem.Druid pisze:Od siebie polecam Fenixa Hp 12 mam i jestem mega zadowolonytomasir pisze: Na razie znalazłem MacTronic Phantom. Co jeszcze powinienem rozważyć?
zgodnie z naturą!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Nie doczytałem,że taki jest wymóg.Tak,zgadza się tylnego oświetlenia brak.Są inne lepsze sposoby aby być lepiej widocznym.Np.wszelkiego rodzaju odblaski,moim zdaniem spełniają lepiej tę funkcję.tomasir pisze:Jak dobrze przejrzałem specyfikację zarówno HP 15 jak i 25 i tylnego oświetlenia nie zauważyłem.Druid pisze:Od siebie polecam Fenixa Hp 12 mam i jestem mega zadowolonytomasir pisze: Na razie znalazłem MacTronic Phantom. Co jeszcze powinienem rozważyć?