Ile wazyles jak zaczynales biegac a ile ważysz teraz?Piotrolll pisze:Ale narobiliście mętlik w głowie. Już w ogóle nie wiadomo jak trenować:D Ja bieganie trenuje od 3 lat i z treningów uzupełniających robię tylko siłownie + ćwiczenia core, póki co regularnie co roku robię spore postępy, zarówno w wynikach, jak i w poprawie techniki. Trenując przez ten czas poprawiłem wyniki w maratonie z 3:15 -> 2:39, półmaratonie 1:50 -> 1:17, 10 km z 51 -> 35 min. Jak zaczynałem biegać to biegałem z pięty, aktualnie ze śródstopia. Przed bieganiem chodziłem 10 lat na siłownie oraz crossfity, nie miałem nic wspólnego z bieganiem i szczerze wątpię żeby udało mi się zrobić tak duże postępy bez bazy siłowej. Chyba ciało by się wykoleiło bo nie ogarnęłoby takich przeciążeń w tak krótkim czasie. Będąc na obecnym poziomie zaczynam czuć, że coś mnie blokuje żeby biegać jeszcze szybciej. Coraz więcej zdrowia kosztuje mnie urywanie kolejnych minut, więc zaczynam szukać innych rozwiązań niż siła. W kolejnym sezonie postawię na lepszą mobilność i dynamikę i zobaczymy co z tego wyjdzie...Z tym, że póki co chyba nie wiem jak tą dynamikę prawidłowo trenować..
I ile cm masz w udzie i lydce.
Stawiam, ze malo. Ale moge sie mylic.
Wysłane z mojego DUK-L09 .