37. Mainova Frankfurt Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rafbar225
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:55
Życiówka w maratonie: 2:39:25

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze pytanko do osób, które już tam startowały.

Jest to dla mnie debiut na imprezie takiej rangi więc kilka rzeczy mnie zastanawia :hej:
Kiedy najpóźniej wchodzić do strefy startowej, żeby uniknąć nerwów czy zdążę? :ble:
Czy nie ma problemu z zostawieniem w strefie starych ubrań, żeby się nie wyziębić do startu?
Czy na mecie jest jakieś "tajemne wyjście" dla biegaczy? Bo jadę z "fanką" i mamy taki zwyczaj, że umawiamy się w konkretnym miejscu, więc nie korzystam z depozytu, bo szybko się odnajdujemy :ble:

No i ogólnie jak macie jeszcze jakieś ciekawostki o których warto wiedzieć przed debiutem, to piszcie śmiało :oczko:
Im więcej, tym większa szansa, że się tam nie pogubię itp :hahaha:
PKO
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw - na razie zabawa pogodą, jutro się zacznie tzw. "zaklinanie matematyki" :D I jak tu pobiec szybciej niż z papierów wychodzi hehehe.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rafbar225 pisze:Mam jeszcze pytanko do osób, które już tam startowały.

Jest to dla mnie debiut na imprezie takiej rangi więc kilka rzeczy mnie zastanawia :hej:
Kiedy najpóźniej wchodzić do strefy startowej, żeby uniknąć nerwów czy zdążę? :ble:
Jezeli chcesz stac z przodu strefy to musisz sporo przed startem, jezeli Ci to obojetne, to mozesz kilka minut przed startem.
Czy nie ma problemu z zostawieniem w strefie starych ubrań, żeby się nie wyziębić do startu?
Problemu w jakim sensie?
Jezeli masz kogos to oddajesz mu to co Ci zbywa, jezeli jestes sam, to zostawiasz na barierce i po maratonie kupujesz sobie nowe :hej:
Czy na mecie jest jakieś "tajemne wyjście" dla biegaczy? Bo jadę z "fanką" i mamy taki zwyczaj, że umawiamy się w konkretnym miejscu, więc nie korzystam z depozytu, bo szybko się odnajdujemy :ble:
Tajemne nie. Jest po prostu wyjscie ze strety tylko dla biegaczy i tam czekaja rodziny/znajomi itd.
No i ogólnie jak macie jeszcze jakieś ciekawostki o których warto wiedzieć przed debiutem, to piszcie śmiało :oczko:
Im więcej, tym większa szansa, że się tam nie pogubię itp :hahaha:
Jesli chodzi o dwojeczke to zawsze jest troche problem. Szczegolnie w budynku.
Na zewnatrz stalo troche ToiToi-i, za to nie bylo na zewnatrz problemu z jedyneczka, bo bylo duzo pisuarow.
rafbar225
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za cenne wskazówki. Właśnie chodziło mi o zostawienie na barierce starych ubrań :oczko:
No to z jednej strony fajnie wbić wcześniej do strefy, ale z drugiej to już się nie załatwi "ostatniej jedyneczki" :hahaha:
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rafbar225 pisze:Dzięki za cenne wskazówki. Właśnie chodziło mi o zostawienie na barierce starych ubrań :oczko:
W zeszlym roku na expo byly poncza foliowe do 1 EUR o ile dobrze pamietam.
Potem sporo sie tego na starcie walalo. Moze to jest jakies wyjcie(?)
No to z jednej strony fajnie wbić wcześniej do strefy, ale z drugiej to już się nie załatwi "ostatniej jedyneczki" :hahaha:
Mozna sie poprzepychac, ale na sam poczatek to bedzie raczej ciezko. Chociaz to pewnie tez zalezy od strefy, im szybsza tym ciezej.

BTW jakie macie numery/strefy?

Ja zaczynam:
#1231, strefa 2 "BMW"
rafbar225
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

#6428, strefa 1 "asics"
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Bez względu na pogodę :oczko: , powodzenia w realizacji planów dla wszystkich startujących.
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:16
Życiówka w maratonie: 3:48:40

Nieprzeczytany post

Powodzenia wszystkim, trasa jest super, przygotowani jesteście więc życzę tylko wiatru w plecy :oczko:
Blog

Komentarze

5k 21:55 (2018) / 10k 45:16 (2020) / HM 1:40:34 (2017)/ M 3:48:40 (2016)

Obrazek
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dla tych, ktorzy beda chcieli sledzic wyniki przypominam o oficjalnej apce na Andka:

https://play.google.com/store/apps/deta ... rtmarathon
Obrazek
rufuz

Nieprzeczytany post

bardzo fajny maraton, bieglem tam dwa razy. Trasa ok, organizacja ok. Trasa przebiega m.in. w scislym centrum miasta. Zdecydowanie POLECAM ! ! ! Jeden z najlepszych maratonow w jakim bralem udzial, naprawde warto. Powodzenia.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Dziś warunki zbliżone do idealnych. Prawie trafiliśmy. Prawie. Jutro sporo zimnego wiatru bo odczuwalna koło zera a jak popada może być niemiło. Siedzę na śniadaniu w hotelu i jak zwykle mnie szokuje, że biegacze nawet jedzą w butach biegowych. Za oknem sporo ludzi jeszcze szlifuje formę. Żal, że dziś nie biegamy bo ostatnie moje konfrontacje z wiatrem były delikatnie mówiąc przegrane.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
adam99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40'20"
Życiówka w maratonie: 3:13:21

Nieprzeczytany post

Powodzenia wszystkim !!! :taktak:
5km - 20:02; 10km - 40:20; HM - 1:26:37; M - 3:13:21

"Wyniki nie przychodzą wtedy kiedy ich oczekujemy ale wtedy kiedy jesteśmy na nie gotowi"

Mój Blog
Komentarze
Garmin

"Coco jambo i do przodu..."
Awatar użytkownika
Rob
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy wiecie jaka jest kolejność na punktach odżywiania?
Czy punkty czymś się od siebie różnią?
Poza mapką nie udało minusie znaleźć info na których km są punkty. Czy jest ona gdzieś dostępna?
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Informacja ze strony maratonu:
The stations at 5km and 10km are lined up on both sides; all other stations are one-sided only!
Every 5km the order at each water station is as following: clock, medical aid, own nutrition, Rosbacher mineral water Naturell, isotonic drinks by Rosbacher, tea, troughs with water to dunk in your sponge, litter bins. Starting at 15km, we additionally offer organic bananas. At 20km and 30km Xenofit Carbohydrate-Gels are offered. At 30km, 35km, 40 km bizzl Cola and at 30km Krombacher o,0% are offered. Refreshments (Rosbacher mineral water Naturell and troughs with water) can also be found at 12.5km, 17.5km, 22.5km, 27.5km, 32,5 and 37.5km.
The drinks are offered not from bottles, but from cups.
Ktoś jeszcze pytał o kible. Wydaje mi się, że w tym roku tojtojek jest mniej niż wcześniej bywało, może się mylę, ale obfitości nie ma. Na toalety przy depozytach radzę nie liczyć, bo kolejki będą gigantyczne. Można spróbować piętro wyżej na expo, ale nie będzie wiele lepiej. Są jeszcze toalety w korytarzu okalającym halę widowiskową, ale też nie będzie lekko. Dobrze, że są pisuary i mały park po lewej stronie pól startowych. Nie jest to Tiergarten i będzie tam trochę ludzi, ale jakiś krzaczek można w ostatniej rozpaczy podlać.
Awatar użytkownika
Rob
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bardzo dziękuję, również za hint o toaletach
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ