Polacy w rankingu ITRA - ITRArank.com

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rachwal pisze:Baza jest pewnie opuchnięta do granic możliwości, żeby jej nie zajeżdżać aktualizują ten wskaźnik raz na jakiś czas, robienie tego w czasie rzeczywistym mogłoby być kłopotliwe...
He? Ile tam jest danych? Bez jaj. Opuchnieta to jest baza danych Google, a nie takie tam male "baziatko".
Z reszta nie musza przeciez tego przeliczac w zadnym wypadku w czasie rzeczywistym, tylko wlasnie nie-rzeczywistym :ble:,
bo tylko wtedy kiedy w danych cos sie zmienia w zestawie danych, np. -> gdy pojawiaja sie nowe wyniki z zawodow, albo jakis przelicznik otrzyma nowa wartosc itp.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:
rachwal pisze:Baza jest pewnie opuchnięta do granic możliwości, żeby jej nie zajeżdżać aktualizują ten wskaźnik raz na jakiś czas, robienie tego w czasie rzeczywistym mogłoby być kłopotliwe...
He? Ile tam jest danych? Bez jaj.
O widzę ekspert, to może zadzwoń do nich i opowiedz im o swoich doświadczeniach, może skorzystają.

Ze mną polemiki w tonie mentorskim prowadzić nie musisz :D
RateMyTrail.com
Najlepszy na świecie ranking biegaczy górskich!
Awatar użytkownika
sebbor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:38
Życiówka w maratonie: 2:38

Nieprzeczytany post

dziś wskoczyła u mnie aktualizacja PI, czyli faktycznie kilka dni potrzebowali od momentu wrzucenia wyników. :zero:
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rachwal pisze:O widzę ekspert, to może zadzwoń do nich i opowiedz im o swoich doświadczeniach, może skorzystają.
A zebys wiedzial. Bazami danych zajmuje sie zawodowo. Od jakichs 20 lat.
A na opowiadania o moich doswiadczeniach pewnie ich nie stac :bleble:
Dlaczego?
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:
rachwal pisze:O widzę ekspert, to może zadzwoń do nich i opowiedz im o swoich doświadczeniach, może skorzystają.
A zebys wiedzial. Bazami danych zajmuje sie zawodowo. Od jakichs 20 lat.
A na opowiadania o moich doswiadczeniach pewnie ich nie stac :bleble:
Łał ale zrobiłeś na mnie wrażenie. Jeszcze większe by było gdybyś napisał to po polsku :bleble:
Sikor pisze:
Dlaczego?
Bo nie stać mnie na takie marnotrawienie cennego czasu :hej:
RateMyTrail.com
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebbor pisze:dziś wskoczyła u mnie aktualizacja PI, czyli faktycznie kilka dni potrzebowali od momentu wrzucenia wyników. :zero:
Cool, czyli moje podejrzenia były słuszne :bum:
RateMyTrail.com
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rachwal pisze:Łał ale zrobiłeś na mnie wrażenie. Jeszcze większe by było gdybyś napisał to po polsku :bleble:
Nie mniejsze wrazenie zrobila na mnie Twoja perfekcyjna umiejetnosc wpisywania polskich znakow diakrytycznych :oczko:
Gdybys sie jeszcze odniosl merytorycznie do tego co napisalem, to by bylo nawet o czym podyskutowac.
Sikor pisze:Bo nie stać mnie na takie marnotrawienie cennego czasu :hej:
Kto sie w tych czasach potrafi przyznac, ze czegos nie wie? A to przeciez zaden wstyd.

Ale z jednym sie zgodze, kontynuowanie dyskusji w tej konwencji byloby wielkim marnotrastwem czasu :taktak:

EOT.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Panowie programiści :) - no kaman.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Muszę Cię zmartwić. Kolega Sikor słusznie napisał, że taka ilość danych to nie jest jakaś szczególnie duża baza - czytaj, to nie jest (a przynajmniej nie powinien być) jakiś szczególny problem ;)
Pstryczki z "o widzę ekspert" wydają się nie na miejscu.
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

khorne pisze:
Muszę Cię zmartwić. Kolega Sikor słusznie napisał, że taka ilość danych to nie jest jakaś szczególnie duża baza - czytaj, to nie jest (a przynajmniej nie powinien być) jakiś szczególny problem ;)
Pstryczki z "o widzę ekspert" wydają się nie na miejscu.
Dokładnie. Kiepski algorytm polegnie na każdej ilości danych, dobry na 2 kB poleci na Księżyc ...
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:Gdybys sie jeszcze odniosl merytorycznie do tego co napisalem, to by bylo nawet o czym podyskutowac.
Merytorycznie? Do dziecinniej przepychanki "a oni majom wienkszom"?! To czytaj dalej, ze zrozumieniem :spoczko:
Sikor pisze:Kto sie w tych czasach potrafi przyznac, ze czegos nie wie? A to przeciez zaden wstyd.
Odnosiłem się do twojego cennego czasu. Mój nie jest taki cenny i potrafię dawać darmowe rady. Stać mnie na to zwyczajnie :hahaha: No ale koniec tego grilowania.

Czy ty w ogóle przeczytałeś co napisałem? Może, ale na pewno nie starałeś się zrozumieć. Czy tylko w podnieceniu po pierwszym moim zdaniu chciałeś się pochwalić jak dobrze znasz bazy danych? Jak to leciało... "Heeeeee"? Ja nie mam problemu z tym, że ktoś coś wie lepiej lub więcej, ale problem z tym jak rozpocząłeś ze mną dyskusję, jak piętnastoletni pryszcz. I wyobraź sobie, że jestem sobie w stanie wyobrazić większe bazy niż ITRA.

Napisałem, że podejrzewam, że baza jest opuchnięta i dlatego te ich wszystkie procesy tyle trwają bo sobie z nią NIE RADZĄ (tu już trzeba było być doświadczonym i sobie dopowiedzieć, liczyłem, że ktoś z 20 letnim doświadczeniem sobie dopowie). Po tym jak WIEM jak u nich wygląda "LOGOWANIE" jestem tego wręcz pewien (że sobie nie radzą)... Nie ważne czy baza jest duża czy mała dla jakiegoś super Sikora, który z nie jednej bazy selecta jadł, ważne, że jest ogromna dla tego co zajmuje się ITRA... Tyle. A tu jakieś komentarze "aleeee gugiel ma wienkszoooom i umiiiiii" nosz kurła :sss:
RateMyTrail.com
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rachwal pisze:Napisałem, że podejrzewam, że baza jest opuchnięta i dlatego te ich wszystkie procesy tyle trwają bo sobie z nią NIE RADZĄ (tu już trzeba było być doświadczonym i sobie dopowiedzieć, liczyłem, że ktoś z 20 letnim doświadczeniem sobie dopowie).
Gdybys tak napisal od razu, to uniknelibysmy nieporozumienia.
Tak czy owak, co dokladnie jest przyczyna takiego opoznienia, tego nie wiemy.
To moze byc nieadekwatna warstwa sprzetowa, albo programowa. A moze i celowe dzialanie, bo takie mieli np. zalozenia? Roznie to bywa. Chociaz w to akurat watpie.
Ja odnioslem sie pierwotnie do tego, ze ich baza danych jesli chodzi o ilosc informacji nie moze byc az taka wielka i dlatego ich ilosc nie powinno byc przeszkoda do sensownie szybkiego przetwarzania.
Oczywiscie zle napisany soft moze zarznac kazdy system/baze danych.
Po tym jak WIEM jak u nich wygląda "LOGOWANIE" jestem tego wręcz pewien (że sobie nie radzą)...
No to zdradz jakies sekrety kuchni. Serio. Ciekaw jestem z czego w ogole korzystaja.
Nie ważne czy baza jest duża czy mała dla jakiegoś super Sikora, który z nie jednej bazy selecta jadł, ważne, że jest ogromna dla tego co zajmuje się ITRA... Tyle. A tu jakieś komentarze "aleeee gugiel ma wienkszoooom i umiiiiii" nosz kurła :D
Przykro mi, ze czujesz sie tak niepewnie, ze znizasz sie do takich zabiegow.
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:No to zdradz jakies sekrety kuchni. Serio. Ciekaw jestem z czego w ogole korzystaja.
W załączniku. W skrócie, dane logowania przechowywane są w ciasteczku w plain-text (nie wiem jak to odmieniować) - tam gdzie to czerwone znajduje się mój login i hasło, jeśli ktoś tak podchodzi do tematu, to głębiej może być tylko ciekawiej... Także polecam sobie tam zmienić hasło na coś zupełnie od czapy, nigdzie indziej nie używane.
Sikor pisze:Przykro mi, ze czujesz sie tak niepewnie, ze znizasz sie do takich zabiegow.
:niewiem: Nołkoments.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RateMyTrail.com
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rachwal pisze:W załączniku. W skrócie, dane logowania przechowywane są w ciasteczku w plain-text (nie wiem jak to odmieniować) - tam gdzie to czerwone znajduje się mój login i hasło, jeśli ktoś tak podchodzi do tematu, to głębiej może być tylko ciekawiej...
Myslalem, ze masz jakies wewnetrzne informacje.
A co o tego przykladu, to nawet nie chce myslec jak popularne jest takie rozwiazanie "bezpiecznego" logowania.

Przypomina mi sie wtedy zawsze wydruk, ktory wisi u nas na scianie :hej:
https://i.redd.it/ku1neu504sh01.jpg
Także polecam sobie tam zmienić hasło na coś zupełnie od czapy, nigdzie indziej nie używane.
Na szczescie nie jestem tam zarejestrowanym uzytkownikiem.
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zamykam projekt http://itrarank.com i przenoszę energię na https://ratemytrail.com

EOT
RateMyTrail.com
ODPOWIEDZ