Toruń Maraton + półmaraton 28.10.2018

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
imarcel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Czy polecicie Toruń półmaraton? Proszę o opinie. Chciałbym zakończyć ten rok własnie półmaratonem, tylko mam problem z wybraniem miejsca . Czy Toruń czy Gdańsk 28.10.2018?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
PKO
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja od imprez w Toruniu trzymam się z daleka - nawet złoty medal w M40 mnie nie zachęcił rok temu by tam pobiec ... Fatalna organizacja
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

imarcel pisze:Cześć.
Czy polecicie Toruń półmaraton? Proszę o opinie. Chciałbym zakończyć ten rok własnie półmaratonem, tylko mam problem z wybraniem miejsca . Czy Toruń czy Gdańsk 28.10.2018?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Przez moment miałem w planie maraton w Toruniu. Reklamują się jako płaska szybka trasa. Maraton to dwie pętle półmaratonu. Czytałem dużo złych opinii o organizacji w latach ubiegłych. W zeszlym roku na przykład liderowi źle wskazali kierunek biegu i ten drugi za nim dobiegł jako pierwszy :hahaha: a potem zrobili obydwu zwycięzcami :bum: Zrezygnowałem jednak z innych powodów - kontuzja, inaczej może i bym pobiegł. Tyle, że gadali o tej szybkiej trasie i gadali a dopiero wczoraj opublikowali jej przebieg i profil. Może i jest niezły ale to maraton nie w Toruniu a w pod toruńskich wioskach :bum:

Co do gdańskiego półmaratonu to biegłem go w 2015 i wszystko jest jak najbardziej OK. Pogoda w tym terminie jest szansa, że moze być optymalna. Organizacja bez zastrzeżeń, meta w wielkiej hali gdzie masz przebieralnie, prysznice, masaże, żarcie itd i w razie złej pogody nie marzniesz spocony pod gołym niebem. Trasa jest tez szybka wg mnie. Generalnie płaska, najtrudniejszym momentem jest podbieg pod wiadukt na 18-19km gdzie już widzisz stadion i halę z metą a jeszcze kawałek jest. Przy optymalnej własnej dyspozycji trasa spokojnie do życiówki. Jako minus imprezy wymieniłbym koszt wpisowego bo chyba grubo powyżej 100zł wołają jakoś teraz
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ