Buty na mokry asfalt

Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Saucony Kinvara 5, tak zdjęcie pochodzi z ML 2015. :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
PKO
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No ludzie, przecierz nie mowimy tu o modelach sprzed X-lat, ktorych juz dawno w sklepach nie ma.
Kinvary od modelu 7 maja zupelnie inna podeszwe, w ktorej gumy jest jak na lekarstwo co powoduje, ze sie latwo slizgaja, jak sie te wstawki gumowe wytra (dosc szybko to nastepuje), to juz w ogole biegnie sie na tej bialej piance.

Kinvara 7
Obrazek

Kinvara 8
Obrazek

oraz Kinvara 9
Obrazek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sugerujesz, że marka świadomie projektuje buty coraz słabsze? To znaczy takie, które są bardziej podatne na uślizgi. Nie, nic z tych rzeczy. Mam najnowsze Kinvary i dają radę. :taktak:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Być może to zależy od techniki biegu, ale jeśli o mnie chodzi to na mokrym świetnie trzymają Adidasy z gumą Continentala (tj. energy jako treningówki i adios startówki). Mocno z kolei ślizgam się w Saucony Fastwitch 7 - żeby nie było, na suchym biega mi się w nich świetnie (życiówki na 10km i HM), ale na mokrym nie potrafię.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Sugerujesz, że marka świadomie projektuje buty coraz słabsze? To znaczy takie, które są bardziej podatne na uślizgi. Nie, nic z tych rzeczy. Mam najnowsze Kinvary i dają radę. :taktak:
Bynajmniej. Uwazam, ze Kinvary 9 sa lepsze niz 7.
Ale tej gumy na podeszwie jest bardzo malo i to jest fakt, z ktorym ciezko dyskutowac.
A do tego w wersji 9 jest jej jeszcze mniej niz w 7 i 8.
Dopoki te kawalki kolorowej gumy wystaja jest ok, ale z czasem sie wyciaraja i buty zaczynaja sie ladnie slizgac.
alyjen
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 52:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja 10km w takim deszczu, że zaliczyłbym sobie ten start jako triatlon gdybym przyjechał na rowerze biegłem w tanich Asicsach Pulse sprzed kilku lat i zero problemu z przyczepnością, bracik ten sam biegł leciał w NB 1080 v4 bodajże i też trzymanie było. Co innego odrobina piasku na asfalcie.. wtedy łyżwy
dan13
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:20

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o Kinvary to się nie wypowiem, aczkolwiek mógłbym mieć obawy o ich przyczepność na mokrym. Mam Saucony Ride gdzie bieżnik - jodełka w całości pokryty jest gumą węglową i nie jest źle. Natomiast odczuwalnie lepiej jest w Zoom Elitach gdzie oprócz gumy węglowej, bieżnik to takie małe koreczki. Jeśli chodzi o Zante , to mam V1 i wcale z przyczepnością dobrze nie jest. Mimo że guma węglowa jest na całej podeszwie.
napad
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj miałem okazję pobiegać w deszczu, po mokrym asfalcie i mokrym tartanie. W Kinvarach 9. Żadnych niemiłych sensacji związanych z brakiem przyczepności nie doświadczyłem. Z tym, że u mnie ta czarna jodełka z podeszwy jeszcze się nie wytarła. Co będzie jak się wytrze? Czy się w ogóle wytrze? Nie mam pojęcia.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Kojarzycie najtańsze Ekiden One z Decathlonu? One nie mają w ogóle bieżnika, sama pianka. A wg mnie na mokrym w nich nie ma żadnego problemu biegać. Może z Kinvarami będzie podobnie - muszą się wypowiedzieć użytkownicy.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

napad pisze:Wczoraj miałem okazję pobiegać w deszczu, po mokrym asfalcie i mokrym tartanie. W Kinvarach 9. Żadnych niemiłych sensacji związanych z brakiem przyczepności nie doświadczyłem. Z tym, że u mnie ta czarna jodełka z podeszwy jeszcze się nie wytarła. Co będzie jak się wytrze? Czy się w ogóle wytrze? Nie mam pojęcia.
Czy? To chyba jasne. U mnie po ~50km ta guma z przodu nie wystaje juz w ogole poza pianke amortyzujaca.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ