Aktualnie biegam z endomondo i w zasadzie bardzo źle nie jest (audio mówi mi co 0,5km o tempie odcinka i odległości, ew. interwały), ale strasznie mam poszarpaną krzywą prędkości, co mnie mocno wkurza. Tzn. piki od 4:00 do 7:00 podczas gdy biegam równo powiedzmy 6:20 (czyli rekreacja

Mam do tego czujnik Polar H6 smart. Nie używam go za często, ale czasem sprawdzam jak sobie radzi serducho. Swoją drogą to wykres tętna z czujnika też mam poszarpany (równo, równo, a potem dziwne spadki po kilkanaście sekund), ale np tylko pół trasy, więc zakładam, że to może pasek stary, albo za luźno założony.
Zastanawiam się nad POLAR M430 - w zasadzie ma wszystko co mi trzeba, ale z tego co wiem, to nie ma mp3, a co za tym idzie nie ma komunikatów audio przez BT. Nie przeszkadza to? Rozumiem, że m430 pika i ma wibracje jak trzeba np. zwolnić, przyspieszyć, tak?
Jakieś inne zegarki polecicie?
Musi mieć: GPS - dobrego, HR, BT (do tego paska H6), czytelny wyświetlacz (widziałem w jakimś samsungu super opcję, że kolorowy wyświetlacz zmieniał całe podświetlanie na rózne kolory przy różnym tętnie)
Dobrze gdyby miał : mp3, komunikaty głosowe