Birell Prague GP - 10 km

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wiadomo, że jest słabo, ale na pewno nie dla tego, że trenerzy nie robią Twoich ćwiczeń. 40 lat temu biegali lepiej.
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A... już rozumiem twoje aluzje.
Mam w dupie moje ćwiczenia. Dobry dystans do tego co się robi, to podstawa dla rozwoju. Inaczej jest 40-letni zastój.
Wooki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wracając..

Jest ogromna różnica w technice biegu między zwycięzcą a drugim zawodnikiem. Przyznam, że mi bliżej do tej Geoffrey'a.
[url=viewtopic.php?f=27&t=63661]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=27&t=63662]KOMENTARZE[/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Żadne aluzje, poprostu te utyskiwania są trochę infantylne, nie obraz sie. :) Wiesz, że Ci kibicuję.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Pradze nie było jakiegoś biomechanicznego objawienia. Podobnie zresztą było na zakończeniu DL, gdzie Barega z Kejelczą pocisnęli w okolice rekordu świata na 5000m. Różnice pomiędzy Kenijczykami są, ale nie jakieś duże. Ogromne różnice w ruchu są, gdy zestawi się ich z białymi.

Adam,
zamiast biernie kibicować przyjedź na warsztaty.
hooki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tak na szybko - Kipchoge jak robił breaking2 każdą z 4 dyszek miał po około 28:30 - tu miał by 4x 12 miejsce ;)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trasa w Pradze jest bardzo trudna w porównaniu do toru wyścigowego, po którym biegł Kipchoge. Wszystkie wyniki poniżej 28 minut mają tu znacznie większą wartość niż robione na przykład w Holandii. W tym kontekście te 26:46 wygląda dużo lepiej niż wciąż aktualny rekord Komona z Utrerchtu. Gdyby to było biegane Holandii, to stawiałbym na wynik 26:30.
hooki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jasne, nie napisałem tego pod kątem sportowego porównania :) pewnie jak by Kipchoge biegł tylko jedną dychę a nie 4 i trochę to też by to zrobił nieco lepiej niż w 28:30.
rodoif
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:50
Życiówka w maratonie: 3:10:25

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Riposta, po której chyba zmienię zdanie. W zasadzie w polskim bieganiu nie jest źle. Powiedziałbym nawet, że obiecująco, żeby nie zapeszać, że świetnie.
Weź mnie. Może nie jestem młody i obiecujący ale jak mnie wyprowadzisz na 27 minut na 10 km to jestem przekonany ze cały świat będzie o Tobie mówił.

P.S. Mogę nieco schudnąć...12 kg nawet :)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spoko. Nie ma problemu. Mam na blogu założoną zakładkę - projekt amator.
Zacznijmy od zaraz. Dzisiaj o 16 trening u mnie. Za tydzień kolejne warsztaty przez 3 dni. Potem termin w październiku. Nie wykluczam częstszych spotkań, a nawet na nie nalegam. Grudzień i styczeń w Kenii. Zapomnij więc o świętach, co tylko na plus, a właściwie minus na wadze. Będziesz trenował w grupie Kipchoge na specjalnych zasadach lub u Kipsanga. To są opcje do dogadania i niekoniecznie najlepsze. Teoretyczne założenia znasz. Finansujesz się sam. Płacisz mi za czas, który ci poświęcam. Informacje, kontakty, możliwości i ułatwienia od biomechanicznych po logistyczne - dostajesz za darmo. Zobaczymy co z tego wyciśniesz. Czytelnicy z pewnością będą śledzić taki projekt i uczyć się na błędach, bo one zawsze gdzieś się pojawią. Aha, i na koniec - mam w dupie świat, który będzie o mnie mówił. Zrób satysfakcjonujący ciebie wynik. On będzie o mnie mówił.
Awatar użytkownika
Aga1992
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tylko pamietajcie zeby zdawac regularna relacje z postępow :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ