Plecak/kamizelka INOV-8 Race elite vest - jaki bukłak?
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Mam, i wg mnie 2l bukłak tam nie wchodzi, mam 2l bukłak z Decathlonu, ale nie sądzę, żeby inna firma coś tu miała do rzeczy, 2l to 2l. To znaczy można taki 2l bukłak tam na siłę wepchnąć, ale wygląda to żałośnie, oczywiście cała tylna komora jest na full wypełniona.
Co prawda nie próbowałem, ale 1,5l to max., a na pewno wejdzie 1l ( 1l + 2x0,5l = 2l, to dużo płynów i raczej nie ma sensu tachać więcej. )
Co prawda nie próbowałem, ale 1,5l to max., a na pewno wejdzie 1l ( 1l + 2x0,5l = 2l, to dużo płynów i raczej nie ma sensu tachać więcej. )
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam taką kamizelke i pasujący do niej bukłak 2 l - wypełniony wchodzi bez problemu, nawet mieszczą się jeszcze lekka kurtka, czołówka i kilka drobiazgów. Bukłak kupowałam od razu z kamizelką w napieraju: https://sklepnapieraj.pl/product-pol-90 ... rapak.html. Mój ma rurkę z osłonką termoizolacyjną.
Znacznie taniej znajdziesz na sportsshoes.com, ale temu sklepowi zdarzają się problemy z terminowością.
Jeśli chcesz dokupić bukłak innej firmy, zwróć uwagę, żeby rurka była wyprowadzana do góry, a nie w bok i żeby bykłak miał możliwość zaczepienia go do górnej części kamizelki, np przelotka w szynie zamykającej, przez która przeprowadzisz pasek z rzepem.
Znacznie taniej znajdziesz na sportsshoes.com, ale temu sklepowi zdarzają się problemy z terminowością.
Jeśli chcesz dokupić bukłak innej firmy, zwróć uwagę, żeby rurka była wyprowadzana do góry, a nie w bok i żeby bykłak miał możliwość zaczepienia go do górnej części kamizelki, np przelotka w szynie zamykającej, przez która przeprowadzisz pasek z rzepem.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
rubin - to zapewnia dodatkową stabilizację? Do tej pory tak nie robiłemmiał możliwość zaczepienia go do górnej części kamizelki
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
U mnie bukłak wchodzi najpierw w taką osłonkę termiczną i dopiero później wsuwam go do przeznaczonego miejsca w kamizelce.
Wydawało mi się, że się nie przesuwa w dół, ale mam możliwość mocowania i będę robił jak napisałaś. Zacisk na rzepy też mam.
Dzięki za poradę
Wydawało mi się, że się nie przesuwa w dół, ale mam możliwość mocowania i będę robił jak napisałaś. Zacisk na rzepy też mam.
Dzięki za poradę
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2018, 09:39 przez keiw, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nawet na screenie widzę, że jest to zaznaczone jak powinienem robić:
Może dlatego miałem ostatnio po ultra poobcierane plecy, bo bukłak za bardzo tam latał
Pod bukłakiem miałem pas Polara i wszystko "pracowało" na moich plecach. Na szczęście w biegu tego nie czułem, ale już po, w trakcie kąpieli, odczułem i to bardzo
Może dlatego miałem ostatnio po ultra poobcierane plecy, bo bukłak za bardzo tam latał
Pod bukłakiem miałem pas Polara i wszystko "pracowało" na moich plecach. Na szczęście w biegu tego nie czułem, ale już po, w trakcie kąpieli, odczułem i to bardzo
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dzięki za opinię! Właśnie ten rozważam, z racji, że oryginalny.rubin pisze:Mam taką kamizelke i pasujący do niej bukłak 2 l - wypełniony wchodzi bez problemu, nawet mieszczą się jeszcze lekka kurtka, czołówka i kilka drobiazgów. Bukłak kupowałam od razu z kamizelką w napieraju: https://sklepnapieraj.pl/product-pol-90 ... rapak.html. Mój ma rurkę z osłonką termoizolacyjną.
Jak sprawdza się ta przegroda? Jaka jest jej funkcja? Czy nie zmniejsza pojemności bukłaka?