Polar m430, następca m400

Awatar użytkownika
C80
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:27
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Kolega bez problemu ładuje swojego M400 na biegach ultra. Teren jest ciężki i nic nie wypada.
Trzeba sobie to wcześniej przemyśleć: gdzie będzie powerbank a gdzie zegarek i czy potrzebujemy mieć przez czas ładowania dostęp do zegarka.
Tylko że m400 i m430 mają inne gniazda. M400 ma gniazdo micro USB, więc port jest głęboki i kabel trzyma się dobrze. Narzekano podobno jednak na korozję więc polar zmienił w m430 gniazdo na inne, własnego pomysłu. Efekt jest taki, że wtyczka potrafi wypaść nawet podczas ładowania w domu z portu USB. Niestety, sprawdzane na dwóch kablach.
New Balance but biegowy
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie brałam pod uwagę tego, że zegarek nie ma być na ręce. Chowając go gdziekolwiek, to oczywiście, że można ładować. Też służy mi do tego powerbank. Z tego jednak co zauważyłam ( mówię tylko o zegarku Polar M430), kabel łatwo wypada z gniazda. Jestem ciekawa czy komuś udało się załadować ten zegarek mając go na nadgarstku ;)

Opcja puszczenia kabelka w rękawie jest w tym modelu niewykonalna, poza tym jeśli korzysta się z mierzenia pulsu z nadgarstka, te dane nie będą rejestrowane, gdy zegarek wyląduje w kieszeni. Jeszcze jedna rzecz, kabel ma tylko 50 cm.
Sparhawk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:32

Nieprzeczytany post

holocen pisze:Czy jest możliwe wyłączenie pomiaru tętna w Polarze m430 w konkretnej dyscyplinie sportowej lub na jakiś czas? Chciałbym oszczędzić baterię przy długiej jeździe na rowerze nie tracą jednocześnie dokładności GPS, a informacja o tętnie nie jest mi wtedy potrzebna, ale nigdzie nie widzę opcji wyłączenia pomiaru.
Jeśli to możliwe i ktoś próbował, to czy gra jest warta świeczki? O ile wydłuża to żywotność baterii?

Podpinam się do tego pytania, także na rowerze pomiar tętna jest mi zupełnie zbędny, czy jest możliwość wyłączenia go?
Link do bloga treningowego:
Blog

Link do komentarzy:
Komentarze
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sparhawk pisze:
holocen pisze:Czy jest możliwe wyłączenie pomiaru tętna w Polarze m430 w konkretnej dyscyplinie sportowej lub na jakiś czas? Chciałbym oszczędzić baterię przy długiej jeździe na rowerze nie tracą jednocześnie dokładności GPS, a informacja o tętnie nie jest mi wtedy potrzebna, ale nigdzie nie widzę opcji wyłączenia pomiaru.
Jeśli to możliwe i ktoś próbował, to czy gra jest warta świeczki? O ile wydłuża to żywotność baterii?

Podpinam się do tego pytania, także na rowerze pomiar tętna jest mi zupełnie zbędny, czy jest możliwość wyłączenia go?
Nie znalazłam u siebie tej opcji, ale nie wiem, może komuś się udało.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Hej, czy znacie sposob na reset Polar m430? zawiesil sie podczas ladowania i caly czas pokazuje tylko ikonke 100 %. Czekac, az sie rozladuje? Reklamowac?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W V800 przytrzymuje się 4 przyciski (5-6 s) - te zewnętrzne oprócz uruchamiającego trening. Zobacz, może działa z 430.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Zadzialalo. dzięki
szmojtek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hej, czy macie jakieś doświadczenie z m430 podczas pływania? W jednej z recenzji wyczytałem że zegarek ten nie śledzi postępów pływackich czy jakoś tak. Co to znaczy? Czy gps działa podczas pływania na otwartej przestrzenie? W sumie na tym mi najbardziej zależy. Bo rozumiem, że nie ma takiej opcji żeby gps działał na basenie w budynku. I jak wygląda kwestia pomiaru pulsu z nadgarstka podczas pływania? Wybaczcie, ale jestem totalnie zielony w tym temacie.
Pod uwagę biorę jeszcze zakup SUUNTO AMBIT3 RUN, ale to chyba jednak już dość stara konstrukcja. Zegarka potrzebuję do prostego monitorowania pulsu, czasu i trasy podczas treningów biegowych, rowerowych i pływackich.
MajkJaro
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49

Nieprzeczytany post

Próbowałem nad morzem - raczej wibruje co 10 sekund, że zgubił sygnał. Zdecydowanie inne zegarki do pływania trzeba szukac :).
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pływałeś kraulem?

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"

Loniass
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56:56

Nieprzeczytany post

Witam,
Jestem bardzo początkującym "biegaczem", który do tej pory biegał wg planów treningowych z endomondo, 3 razy w tyg od kwietnia tego roku. Zacząłem myśleć o zakupie zegarka do biegania i moją uwagę przykuł M430, który w Decathlon obecnie kosztuje 699 zł. Do zegarka przekonuje mnie platforma treningowa wraz z planami treningowymi Polar. Stąd pytanie:
1) Jaka jest alternatywa dla tego zegarka w podobnym zakresie cenowym i jakie są jej przewagi nad m430?
2) Czy warto czekać na promocje i nowy zegarek od Polara co (być może) spowoduje spadek ceny V800 i czy V800 jest dużo lepszy od m430 i w ogóle potrzebny początkującemu "biegaczowi"?

Dzieki!
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Loniass pisze: 1) Jaka jest alternatywa dla tego zegarka w podobnym zakresie cenowym i jakie są jej przewagi nad m430?
m400, dokładniejszy pomiar tętna. Jak dokupisz do m430 pas to się robi inna półka cenowa zbliżona do v800.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Loniass pisze:1) Jaka jest alternatywa dla tego zegarka w podobnym zakresie cenowym i jakie są jej przewagi nad m430?
2) Czy warto czekać na promocje i nowy zegarek od Polara co (być może) spowoduje spadek ceny V800 i czy V800 jest dużo lepszy od m430 i w ogóle potrzebny początkującemu "biegaczowi"?
2) a - nie, b - zależy, c - nie.
MajkJaro
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Pływałeś kraulem?
Tak. Finalnie jednak połączył trasę.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Płynąć kraulem jest większa szansa, że jak mamy rękę nad wodą to złapiemy sygnał GPS.
Trasa będzie, bo połączone zostaną w linii prostej punkty, w których udało się ustalić współrzędne.

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"

ODPOWIEDZ