Kamizelka do biegania.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jestem przed podjęciem decyzji o zakupie kamizelki do biegania. Chciał bym aby miała dwie kieszenie na miękkie bidony, kieszonki na żele i ew. telefon. Dobrze jeżeli można regulować mocowanie, może miejsce z tylu na kurteczkę/koszulkę.
Cena nie istotna, liczy się jakość i funkcjonalność.
Chętnie skorzystam z podpowiedzi.
Cena nie istotna, liczy się jakość i funkcjonalność.
Chętnie skorzystam z podpowiedzi.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, sprawdzę,...
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Ja biegam, z zadowoleniem, w czymś takim:
https://natural-born-runners.pl/product ... -VEST.html
, popularna rzecz wśród ultrasów.
W standardzie ma dwa płaskie bidony (0,5l), ale softflaski 0,5l też ładnie wchodzą.
Zwykle można kupić w necie za ok. 250 zeta.
https://natural-born-runners.pl/product ... -VEST.html
, popularna rzecz wśród ultrasów.
W standardzie ma dwa płaskie bidony (0,5l), ale softflaski 0,5l też ładnie wchodzą.
Zwykle można kupić w necie za ok. 250 zeta.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Zaprawiony W Bojach
Kupiłem Salomon S-LAB ULTRA SENSE 8.
Nie ma mnie w kraju, wybór miałem ograniczony do Salomona i Camelbaka. Zdecydowanie lepszym wyborem był Salomon. Zapłaciłem 130€. Pewnie gdzieś w kraju kupił bym ten model trochę taniej.
Nie ma mnie w kraju, wybór miałem ograniczony do Salomona i Camelbaka. Zdecydowanie lepszym wyborem był Salomon. Zapłaciłem 130€. Pewnie gdzieś w kraju kupił bym ten model trochę taniej.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
mowia na dzielni, ze 8-ka to jest najlepsze co powstalo do tej pory na tej planecie, wiec wybor mysle dobry.
ps: a gdzie przebiega granica miedzy kamizelka a plecakiem? w nazwie? ten inov8 i salomon waza dokladnie tyle samo, na pusto obu nawet nie widac ani nie czuc ze sa zalozone, ale jednak funkcjonalnosc 8l pojemnosci robi duza roznice. nawet jesli ktos ma wypominac, ze to przeciez nie kamizelka ^^
ps: a gdzie przebiega granica miedzy kamizelka a plecakiem? w nazwie? ten inov8 i salomon waza dokladnie tyle samo, na pusto obu nawet nie widac ani nie czuc ze sa zalozone, ale jednak funkcjonalnosc 8l pojemnosci robi duza roznice. nawet jesli ktos ma wypominac, ze to przeciez nie kamizelka ^^
-
- Zaprawiony W Bojach
Pobiegałem z nią dzisiaj. Dla mnie trudne doświadczenie, bo,...
- pierwszy raz z kamizelką, a w niej 2x0,5.l plus kurteczka, telefon, klucze i dwa żele,
- trening 24 km na wysokości 1850-2000,
- tempo śr 6 min/km
Nie ukrywam, że trochę mi to ciążyło. Brak doświadczenia i obycia z przedmiotem.
Myśle, ze dokupie sobie dwa miękkie bidony o pojemności 250. Myśle, że na taki trening były by wystarczające,...
- pierwszy raz z kamizelką, a w niej 2x0,5.l plus kurteczka, telefon, klucze i dwa żele,
- trening 24 km na wysokości 1850-2000,
- tempo śr 6 min/km
Nie ukrywam, że trochę mi to ciążyło. Brak doświadczenia i obycia z przedmiotem.
Myśle, ze dokupie sobie dwa miękkie bidony o pojemności 250. Myśle, że na taki trening były by wystarczające,...
- rolin'
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ryszard, a jednego 500 ml nie możesz wziąć? Muszą być dwa mniejsze?
Zastanawiam się czy w taką ósemkę to się człowiek na 100 km zapakuje? Sam się rozglądam za czymś podobnym, bo taki ADV SKIN 12 to chyba za duży się wydaje.

Zastanawiam się czy w taką ósemkę to się człowiek na 100 km zapakuje? Sam się rozglądam za czymś podobnym, bo taki ADV SKIN 12 to chyba za duży się wydaje.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
2x250ml bedzie rozłożone równomiernie, a biorac 1x 500ml by musial przezucac co jakis czas, przypuśćmy co 30', z prawej do lewej i z lewej do prawej kieszonki.rolin' pisze:Ryszard, a jednego 500 ml nie możesz wziąć? Muszą być dwa mniejsze?![]()
Jak biegam z butelka 500-750ml to trzymam ja raz w lewej a raz w prawej rece. Ty tak nie robisz?
A może ma zamiar do jednego bidonu dodać sól i cytrynę a w drugim miec czysta wode?
Wysłane z mojego DUK-L09 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Yahoo pisze:2x250ml bedzie rozłożone równomiernie, a biorac 1x 500ml by musial przezucac co jakis czas, przypuśćmy co 30', z prawej do lewej i z lewej do prawej kieszonki.

1) Nie będzie musiał nic przerzucać, ... najwyżej zrównoważy układ ... batonem.

2) Nie wziąłeś pod uwagę, że jak będzie miał 2x250, to wystarczy, że z jednego upije i cała misternie budowana równowaga ulegnie zachwianiu.

3) Nikt tak nie robi, ponieważ nikt normalny nie biega z flaszką w ręce, a już szczególnie 0,5 czy , o zgrozo, 0,7l. Co innego, gdyby biegać z PET'em 1,5l.

pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
W 8l to się co niektórzy na pełne UMTB pakują. Co wcale nie oznacza, że na 100km wystarczy, zależy jakie 100 - co musisz mieć, co chcesz mieć, co masz, jak gęsto punkty itd.rolin' pisze:Zastanawiam się czy w taką ósemkę to się człowiek na 100 km zapakuje?
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
1) chyba zapasem batonow xdjarjan pisze:Yahoo pisze:2x250ml bedzie rozłożone równomiernie, a biorac 1x 500ml by musial przezucac co jakis czas, przypuśćmy co 30', z prawej do lewej i z lewej do prawej kieszonki.![]()
![]()
1) Nie będzie musiał nic przerzucać, ... najwyżej zrównoważy układ ... batonem.
2) Nie wziąłeś pod uwagę, że jak będzie miał 2x250, to wystarczy, że z jednego upije i cała misternie budowana równowaga ulegnie zachwianiu.![]()
3) Nikt tak nie robi, ponieważ nikt normalny nie biega z flaszką w ręce, a już szczególnie 0,5 czy , o zgrozo, 0,7l. Co innego, gdyby biegać z PET'em 1,5l.
2) dokladnie, TO bedzie musial przezucac bidony znowu po wypiciu jednego, badz na nastepny trening bedzie musial wypic z drugiej strony niz wypił pierwszo po pierwszej stronie
3) nikt nie pozna co w butelce jest XD. Ja z butelka oshee smigam. Kupie raz i mam butelkę XD.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Normatywnie granica nie została wytyczona.LoveBeer pisze:ps: a gdzie przebiega granica miedzy kamizelka a plecakiem? w nazwie? ten inov8 i salomon waza dokladnie tyle samo, na pusto obu nawet nie widac ani nie czuc ze sa zalozone, ale jednak funkcjonalnosc 8l pojemnosci robi duza roznice. nawet jesli ktos ma wypominac, ze to przeciez nie kamizelka ^^

Jak dla mnie - kamizelka to ok 3l, minimalistyczna konstrukcja, zapewniająca maksymalne odsłonięcie korpusu ; plecak 8-12l (wiadomo, że bardziej funkcjonalny = pojemny), ale bardziej zabudowany. Jak się biegnie w plecaku to trochę tak jakby się miało dodatkową warstwę na sobie.
Wg mnie jest spora różnica między w/w Inov a Salomon. W Inov mam całe boki odsłonięte, a na plecach tylko stosunkowo niezbyt szeroką jedną komorę, komfort termiczny w Inov jest lepszy, a na ile to jest istotne, to zależy od tego kim się jest i co się biegnie.
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
W 8l idzie się spokojnie spakować na UTMB ale to jednak kosztuje, bo trzeba trochę zainwestować w rzeczy, które są naprawdę małe po spakowaniu. 12l już mega luz.
Do tego nie dajmy się zwariować, jak nie tłuczesz ultra by walczyć o topowe miejsca 12l nie będzie ciążyło. Prędzej wysiądą mięsnie nóg niż nawet 15l na plerach zacznie przeszkadzać :D
Do tego nie dajmy się zwariować, jak nie tłuczesz ultra by walczyć o topowe miejsca 12l nie będzie ciążyło. Prędzej wysiądą mięsnie nóg niż nawet 15l na plerach zacznie przeszkadzać :D