a czy możesz wprost odpowiedzieć na moje pytania?
moim zdaniem bycie autsajderem niesie jeszcze jedno zagrożenie - zamknięcie się w wąskim gronie wzajemnych adoratorów, gdzie trudno o krytykę i weryfikowanie swoich przekonań oraz poglądów.
Co nas w bieganiu interesuje
-
- Zaprawiony W Bojach
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Skoor, wczoraj właśnie rozmawiałem o tym ałtsajderstwie z Kamykiem w aspekcie maszyny do biegania.To jego słowa: "Outsajder też musi być wyselekcjonowany. Bo są tacy którzy są, bo mają ze sobą problemy, są tacy którzy są, bo się tym podbudowują, że są... i są w końcu tacy, którzy są, bo są tacy naprawdę."
edit:
Qba, Kahneman bada ludzki komputer od dekad i wartością w jego przemyśleniach są podkreślane przez niego samego zmiany poglądów. Wartością, a nie wadą. To w szczególności dla mnie ma znaczenie. Czyli idąc w ślad za moim nowym autorytetem - bez obaw i nie otwierając nawet oka, czy strony w książce, będę zmieniał poglądy. Żyjemy w czasach niewiedzy i tak postrzegana jest dziś nauka. Podważane i brane w wątpliwość jest wszystko. Stanowi to skrajnie różne podejście do poznania niż w takim średniowieczu, czy wcześniej, gdzie odpowiedzi na pytania można było znaleźć w biblii. A jak ich nie było, to znaczyło że pytania są nieistotne.
edit:
Qba, Kahneman bada ludzki komputer od dekad i wartością w jego przemyśleniach są podkreślane przez niego samego zmiany poglądów. Wartością, a nie wadą. To w szczególności dla mnie ma znaczenie. Czyli idąc w ślad za moim nowym autorytetem - bez obaw i nie otwierając nawet oka, czy strony w książce, będę zmieniał poglądy. Żyjemy w czasach niewiedzy i tak postrzegana jest dziś nauka. Podważane i brane w wątpliwość jest wszystko. Stanowi to skrajnie różne podejście do poznania niż w takim średniowieczu, czy wcześniej, gdzie odpowiedzi na pytania można było znaleźć w biblii. A jak ich nie było, to znaczyło że pytania są nieistotne.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2018, 13:47 przez yacool, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jedyni prawdziwi to tacy którzy są bo są.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie piszę, że boję się wiadomości, lecz że nie pozwalam się tresować.blas pisze:Widać, że sam sobie nie ufasz, bo z jednej strony piszesz, że boisz się wiadomości od banku, bo jeszcze kupisz coś czego nie potrzebujesz.
Nigdzie nie napisałem, że boję się reklam.blas pisze:Z drugiej strony piszesz, że wolisz sam decydować. Jak ktoś sam decyduje i sam sprawdza co jest na rynku zanim zagłosuje pieniędzmi, to nie boi się reklam.
Sprawdzam co jest na rynku i wybieram oferty firm, które przygotowały najkorzystniejszą ofertę dla mnie a nie tych, które opłacają się mojemu bankowi za dostęp do jego platformy promocyjnej. Ale to chyba musiałbyś trochę wiedzieć o mechanizmach, które dopiero zaczynają być implementowane, żebyś załapał o czym piszę.
Oczywiście że bez FB niczego bym nie wiedział (chyba że sprawdziłbym na Portalu Górskim )blas pisze:A o Romanie dowiedziałeś się z forum bieganie, bo to info zostało najpierw znalezione na FB, podziękuj FB i autorowi wątku.
O NIE! Tylko nie to! To by przecież mój świat legł w gruzach. Było by jak przed rokiem 2004, w którym stopniowo, dzięki organicznej pracy FB najpierw z chaosu wyłoniło się światło, następnie powstało sklepienie niebieskie, a potem lądy i roślinność ...blas pisze:A najlepiej odczytaj(tzn odzobacz), bo info pochodzi z FB ;P
Zupełnie błednie zakładasz, że jeśli ktoś nie podziela twojego uczucia do jakiegoś koncernu lub technologii, to darzy je uczuciem przeciwnym.blas pisze:Za parę lat będzie ranking top10 najbardziej zatwardziałych hejterów fb bez konta.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2018, 15:48 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No to może teraz na temat.
W bieganiu najbardziej interesuje mnie bieganie. Bardzo rzadkie i ciekawe zjawisko. Trudno je zaobserwować, jeszcze trudniej opisać. Najczęściej, nieświadomie, bo jakżeby inaczej, mylone z powszechnie rozumianym bieganiem...
W bieganiu najbardziej interesuje mnie bieganie. Bardzo rzadkie i ciekawe zjawisko. Trudno je zaobserwować, jeszcze trudniej opisać. Najczęściej, nieświadomie, bo jakżeby inaczej, mylone z powszechnie rozumianym bieganiem...