Musimy wierzyć, że nam się uda, bo to czyni nas wygranymi już na początku drogi. Dzisiaj dla odmiany nie jedno kółko na czarnym szlaku a dwa. Oczywiście te pierwsze to z moimi biegowymi kochanymi przyjaciółmi z Akademii Biegania a drugie już tylko z moją Elą okraszone podbiegami z obciążeniem. Za to na końcu 25 kilometrowej trasy czekała nas nagroda, czyli niedzielny tradycyjny obiad ze schabowym w Rudnickim Korsarzu z widokiem na jezioro.
Krzysztof Zamyślewski- Zapraszamy na drugą edycję biegu jak możecie to puśćcie dalej . Biegowa Piona
Biegowa Piona Niepodległości w Kwidzynie.
15 września 2018.
Co to za bieg?
Pewnie pamiętacie pierwszą edycję biegu.
W trakcie Mistrzostw Polski w Przełajach, które odbył się w naszym mieście, odbył się też bieg na dystansie 5km. Mieliście okazję rywalizować na trasie, gdzie biegali profesjonaliści. Było mnóstwo pozytywnej energii. Biegowa Piona i 5km to miało sens.
Nazwa biegu nie wzięła się od dystansu tylko od gestu.
Tym razem zadanie rośnie, liczba uczestników rośnie, a długość trasy się wydłuża - 10km i 400 osób.
Zmieniamy też barwy z niebieskiej "łapy" na biało-czerwoną, ponieważ w ten sposób chcemy uczcić 100-lecie odzyskania Niepodległości.
Zapraszamy
„Człowiek jest z natury zwierzęciem politycznym’- Arystoteles. Tak, więc już od dłuższego czasu również i ja rozważałem mój udział w polityce i w końcu zdecydowałem. Będę waszym kandydatem na radnego miasta Grudziądz. Startuje z listy Koalicji Obywatelskiej, jako reprezentant wspólnej koalicji osób, które mają pomysł na miasto. Oczywiście miałem również propozycje od innych, za co serdecznie dziękuję, bo widzę, że moja działalność w Grudziądzu jest zauważalna, ale ja stawiam na tych, z którymi wiem, że mogę przeprowadzić nasze miasto przez ten trudny okres rekonwalescencji aż do momentu jak nasze miasto stanie na nogi tak mocne jak moje- biegacza z krwi i kości. Wiem, że to będzie trudny okres gdzie będę zmagał się z falą krytyki, ale również wiem ze wśród was jest wielu, którzy będą mnie wspierać. Nie jestem osobą powiązaną z konkretną partią, bo nigdy w żadnej nie byłem, choć swoje ideały mam jednak dla mnie najważniejsze jest dobro naszego miasta, w którym się urodziłem, w którym spędziłem młodość i w którym osiadłem. Mam pomysły, życiowe doświadczenie mam czas dla was i dojrzałem, aby zmieniać Grudziądz, bo to naprawdę fajne miasto. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania Grudziądz.
AKADEMIA BIEGANIA GRUDZIĄDZ & MIEJSKI OŚRODEK REKREACJI I WYPOCZYNKU ZAPRASZA NA
BIEG UŁAŃSKI- PIĄTEK GODZINA 19.00 WIELKA KSIĘŻA GÓRA
Milo się będzie spotkać z bracią biegową na tydzień przed końcem wakacji i powspominać wakacyjne biegi, w których braliście udział. Będzie ku temu okazja już w ten piątek na Wielkiej Księżej Górze w ramach Biegu Ułańskiego o Złotą Ostrogę Centrum Wyszkolenia Kawalerii zarówno podczas biegu czy przy wspólnym ognisku. Jak już wspominaliśmy w tym biegu nie będzie pomiaru czasu, ale mimo to wychodząc naprzeciw „ścigaczom”, którzy zawsze pojawiają się podczas naszych imprez zostały ufundowane przez Fundację na Rzecz Tradycji Jazdy Polskiej statuetki za I, II i III miejsce wśród Pań i Panów a dodatkowo najszybsza kobieta i mężczyzna, która pokona tą dość wymagającą trasę otrzyma ułańską ostrogę. Trofea zacne zresztą tak samo jak zacni byli ułani. Dla wszystkich, którzy dobiegną do mety oczywiście medal, który ma do nas dotrzeć już niedługo. Zapraszamy wszystkich już w najbliższy piątek do kibicowania oraz odwiedzenia Fortu. Pozdrawiam Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
Maciej Franek Frankiewicz
Witam serdecznie sąsiadów z z Grudziądza, chciałbym zaprosić całą Waszą ekipę na imprezę w Malborku 16 września. Jednocześnie wielka prośba o udostępnienie informacji o naszym biegu i marszu na Waszym Profilu. RUN4FUN Dziękuję i Pozdrawiam. Maciej Frankiewicz
"16 września - Start: 12:30 - 2. "Parkowa 5" z Grupą Malbork. Impreza dla każdego... i dla amatora i dla zawodowca. Biegacze będą rywalizować na trasie długości 10 kilometrów ( 2 pętle po 5km). Marsz nordic walking to jedna pętla długości około 6 kilometrów. Zawody dla dzieci i młodzieży na różnych dystansach odbędą się na stadionie. Areną zmagań będzie historyczny Park Miejski założony na początku XX, w który aktualnie jest pięknie rewitalizowany. Będziemy biegać i maszerować zarówno po nowych ścieżkach jak i tych bardziej dzikich. W tle rzeka Nogat i majestatyczny krzyżacki zamek."
Kilka danych technicznych / BIEG & MARSZ 2.PARKOWA 5 Z GRUPA MALBORK
300 - limit uczestników BIEG 10 KM
100 – limit uczestników MARSZ 6 KM
100 – limit uczestników BIEG DZIECI I MŁODZIEŻY
Przypominamy o opłatach startowych:
do 31.08.2018 r. - 30 zł
do 09.09.2018 r. - 40 zł
opłata w dniu zapisów - 50 zł (jeśli będą jeszcze wolne miejsca)
Impreza i miejsce ma potencjał. Sam uczestniczyłem we wszystkich edycjach a koszulkę z I mam do teraz
Takich biegów już nie ma Limit 100 osób na 100 Niepodległości, trasa 10 km i wielka góra w Dąbrówce Królewskiej koło Grudziądza. Zapraszamy!
ZAPRASZAM NA WSPÓLNY ŚRODOWY TRENING Z AKADEMIĄ BIEGANIA
My biegacze –amatorzy po jakimś czasie coraz bardziej angażujemy się w trening. Zwykle mamy nie wiele czasu na towarzyskie spotkania. Na szczęście jest Akademia Biegania Grudziądz i to my możemy zapełnić tą lukę. To właśnie na naszych treningach zwykle nawiązują się bliskie przyjaźnie oparte na wspólnych pasjach. Zapraszam w środę ( 18.00), sobotę i niedzielę ( 09.00)przed plażę miejską w Rudniku. Andrzej
Dzięki naszym wspólnym treningom konsekwentnie realizujemy plan, który zbliża nas do kolejnego zwycięstwa. Dzisiaj jak zawsze gwarno i wesoło. Były gratulacje za ostatnie biegi i pochwalenie się trofeami była również moja prośba do biegaczy z AB o pomoc w kolejnej naszej inicjatywie, jakim jest Bieg Ułański. Jeżeli kogoś nie było to już mówię. Musimy zająć się biurem zawodów i tu jak zawsze odpowiedzialna Żaneta Lipińska wspólnie z dziewczynami. Oznaczenie trasy i jej zabezpieczenie to zadanie Piotra oraz Irka. Tak, więc kochani drodzy biegacze liczę na was, bo w grupie siła. Pokażmy, że nasza Akademia Biegania robi najlepsze biegi w mieście i warto na nas stawiać. Pozdrawiam Andrzej.
BIEG UŁAŃSKI CZEKAMY NA WAS W PIĄTEK NA WIELKIEJ KSIĘŻEJ GÓRZE.
Już jutro w piątek 24 sierpnia o godzinie 19.00 po raz pierwszy wystartuje Bieg Ułański o Złotą Ostrogę Fundacji Na Rzecz Tradycji Jazdy Polskiej w ramach XXX Jubileuszowego Zjazdu Kawalerzystów Grudziądz. Zapraszamy zapisanych i opłaconych uczestników do Biura Zawodów w godzinach 17.30-18.30 które będzie znajdować się w pobliżu Startu po odbiór numeru i pakietów startowych. Pojazdy zostawiamy na parkingu znajdującym się przy wjeździe do Fortu ( od strony miasta druga brama jadąc brukiem z budką kasową nie mylić z główną bramą wjazdową na prywatną posesję) oraz nie tamując ruchu wzdłuż drogi brukowej. Następnie pieszo udajemy się nieco pod górkę gdzie usytuowana jest główna scena. Standardowo w biurze podpisujemy się na liście startowej poprzez złożenie osobiście podpisu ( nie zapomnijcie, więc o dokumencie tożsamości) potwierdzając jednocześnie zaznajomienie się z regulaminem i wszelkimi zgodami na wasz udział w imprezie. Po biegu na mecie na uczestników będzie czekać okolicznościowy medal zaprojektowany przez naszą biegową koleżankę Magdę Jodko z wizerunkiem Ułana i Panienki oraz ciepły poczęstunek, czyli wojskowa grochówka ( na numer startowy) ufundowana przez Biuro Podróży My Travel. Oczywiście kibice wspierający naszych zawodników będą mieli również możliwość zakupu ciepłego posiłku itp. w barze Fortu. Miejmy nadzieję ze pogoda dopisze i wszyscy cali i zdrowi wrócą do domu a nad waszym bezpieczeństwem jak zawsze na imprezach organizowanych przez Akademię Biegania i Miejski Ośrodek Rekreacji i Wypoczynku w Grudziądzu czuwać będą ratownicy MedSar i Strażacy z Ochotniczej Jednostki współdziałającej z Urzędem Gminy Grudziądz. Pozdrawiam i do zobaczenia w piątek Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
BIEG UŁAŃSKI- BĘDZIE PRAWDZIWA WALKA NA TRASIE
Człowiek, który nie pozwala się pokonać - nie da się pokonać. Podobno pogoda na bieg ma nam się nieco popsuć i może padać, więc lekko na trasie biegu ułańskiego nie będzie. Dla wielu z was będzie to jednak dodatkowy bodziec do walki i pokonania trasy, którą dla was przygotowaliśmy wspólnie z Irkiem i Piotrem ( jakby, co to oni, bo ja i tak ich poskramiałem). Będą, więc zbiegi, ale i niezłe podbiegi. Właśnie wyznaczyliśmy trasę. Będzie to jedno kółko ok 5,5 kilometra za to bardzo urozmaicone. Nie zdziwcie się, więc że trzeba zaliczyć przewalone drzewo czy przebiec przez bunkier. Wiemy, że dacie radę jak ułani pod Krojantami. Pozdrawiam i do zobaczenia jutro w Forcie Wielka Księża Góra. Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
Łączymy siły dla Michała https://www.facebook.com/Łączymy-siły-P ... STtpZ8xdrA
Na powrocie Michała do zdrowia zależy również nam biegaczom z Akademii Biegania Grudziądz, dlatego w miarę naszych możliwości dorzucamy swoją cegiełkę w postaci nietuzinkowej biegowej koszulki. Wiadomo koszulek biegowych każdy ma wiele, ale taką póki, co ma niewielu. Dotychczas udało się ją zdobyć pewnej młodej pani podczas licytacji i Gali charytatywnej zorganizowanej przez Maszewski Dental Clinic gdzie pieniążki były zbierane na operację Jagódki. Została ona zlicytowana za 700 zł. Liczymy, więc że i tym razem licytujący będą hojni, bo warto taką koszulkę zdobyć a jest na niej autograf i wizerunek Roberta Korzeniowskiego polskiego lekkoatlety, chodziarza, czterokrotnego mistrza olimpijskiego, trzykrotny mistrz świata i dwukrotny mistrz Europy, były rekordzista świata w chodzie sportowym, najbardziej utytułowany polski sportowiec pod względem zdobytych tytułów mistrza olimpijskiego. Dwa lata temu zawitał on również do naszego Grudziądza gdzie wystartował w organizowanym przez nas Biegu Trzech Plaż. Koszulka jest nowa, firmowana przez 4F, która ubiera naszych najlepszych polskich sportowców w rozmiarze S, ale elastyczna, więc wejdzie w nią ktoś i o rozmiarze M. Licytacja odbędzie się 7.09.2018 o godzinie 17.00 w Przystani Rudnik a poprowadzi ją znana aktorka Olga Bończyk. Pozdrawiam prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.