PORADA: Po wprowadzeniu prawidłowego kodu dostępu możesz dokonywać płatności bez ponownego wpisywania kodu przez 24 godziny, jeśli nadal będziesz mieć na sobie zegarek. Jeśli zdejmiesz zegarek z nadgarstka lub wyłączysz funkcję monitorowania pomiaru tętna, aby dokonać płatności konieczne będzie ponowne wprowadzenie kodu dostępu.Jan123 pisze:Zawsze pin trzeba podać przy każdej transakcji?cichy70 pisze:nie jest potrzebny telefon do płacenia, mijałoby się to przecież z celem, trzeba tylko skonfigurować kartę w garmin connect.
potem trzymasz dłużej przycisk światełka wyskakuje karta, wprowadzasz 4 cyfrowy pin i masz 60 sekund na zapłacenie.
Garmin Fenix 5+/5s+/5x+
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
jak bedziecie miec nowy soft 4,20 dajce znac , bo widze narazie tylko 20% ciekawy czy dojdzie do euro aktualizacja czy znowu wstrzymaa jak za 4,0 

przyspieszyli 24h z 20% do 100 %
juz jest dostepny przez webupdate
https://www8.garmin.com/support/downloa ... p?id=14313
juz jest dostepny przez webupdate
https://www8.garmin.com/support/downloa ... p?id=14313
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
@Jan123 napisz pare słów o tym fenixie, jaką masz wersję, na co zwracać uwagę itd.
działa dobrze z TAO ?
działa dobrze z TAO ?
Witam ponownie Cichy70.cichy70 pisze:@Jan123 napisz pare słów o tym fenixie, jaką masz wersję, na co zwracać uwagę itd.
działa dobrze z TAO ?
wszystkie juz fenixy przerobilem aktualnie f5x+
Nie wiem jaki planujesz kupić i na czym Ci zależy.
Mimo,ze mam najwyższy model i jestem zadowolony to uważam strata pieniedzy lepiej kupic 935 za 2000zł .
wszystkie fenixy 5s/5/5x/5x+/5+/5s+ to jest to samo co 935. Jedyna róznica wygląd no i nowe mają muze/platnosc/ mapy ewentualni oxygen.
Mała różnica co jest mało znacząca fenix 5 ma wersje plastikowa tansza za 1700zł lepiej widac niz na sapphire.
Odradzam dla biegaczy za to 5s / 5s+ / 5 / 5+ gdyż są mniejsze wygodniejsze i mimo,ze mają mniejszą baterie i wystarcza to problem jest duzy z bluetooth oraz ant cos jest kosztem czegoś mają gorsze połaczenie z zewnętrznymi urządzenia przez blue i ant+ no i lekko gorszy GPS.
Tego problemu nie ma 935 bo plastikowy ( ale wytrzymały i lepiej widac ) nie ma tłumienia przez obudowę.
Mimo, ze wielkoscią mi pasował f5 ale problem ant/blue był nie znośny dlatego f5x czy f5x+ pod tym względem jest lepszy mimo,ze wiekszy ale jak ktos ma f3 czy f3hr to nie ma znaczenia bo to ta sama koperta.
Bateria we wszystkich zegarkach mam wrazenie tak samo trzyma nie odczułęm dużego przeskoku zawsze ładuje w niedziele.
Mapy sa fajne choć za małe wyswietlacze maja fenixy w stosunku do obudowy.
Jak ktoś duż w górach biega to fenix 5x+(oxygen i mapy) czy dużo podróżuje to fenix 5x (mapy)
Do normalnego biegania 935, bo ma wszystko co potrzeba i stabilny soft + hrm czerwony wystarczy
Co do błedów TOA działa prawidłowo mimo problemu ze startem trzeba tylko kliknac 2 razy start jak biały obraz sie pojawia.
Do kompletu do fenixa aby dobrze sie biegało z mojego doświadczenia wymagane jest hrm-tri ( wewnętrzny puls jest tylko do wolnego biegania interwałow nie zrobi się, czerwony rozłącza) oraz footpod ( aby była stała prędkośc i dobry zapis bo jest korygowane przez footpod róznica 15-30s jest bez footpod )
Cos jeszcze moge pomoc ? coś chcesz wiedziec?
co masz na mysli ?cichy70 pisze:a z ciekawości, jak się wgrywa na nowo galileo ?
po aktualizacji masz do wyboru:
1) GPS
2) GPS+Gallileo
3) GPS+ Glonnas
nic sie nie wgrywa .
Na glonass zauwazylem , ze wolnie łapie fix 15-30sekund ale za to odrazu pokazuje prędkosc 0
a przy gps łapie ci od reki w 15sekund ale pokazuje jak stoisz jakas prędkosc chwilowa i dopiero po chwili spada predkosc do zera.
Ja uzywam gps i gallileo i nie mialem zygzakow jak przy gallileo ale dopiero od maja mam, to jeszcze krótki czas trzeba miec zapis co 1s do biegania i ustawienia/system/zapis danych co sekunde .
Nie wiem czemu sa dwa miejsca na zapis danych co jest roznica ale jak na zdjeciu widac jest roznica w zapisie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
jan dzięki za info, w sumie to ja już kupiłem F5plus tytan/szafir.
Miałem 935 świetny ( biegam też ze strydem ) ale pękł mi czujnik tętna na spodzie ( samoistnie ) i wiedziony sentymentem kupiłem Suunto 9. Garmin miał się dopiero ukazać.
momo, że samo Suunto naprawdę niezłe, to całe oprogramowanie, www, aplikacja itd leży i kwiczy. mnóstwo rzeczy do poprawy.
mam dość, Suunto padnie jak nokia z takim podejściem.
Mi zależało właśnie na mapach ( mieszkam w okolicy Walii ) i mam od zarąbania urokliwych miejsc do biegania, a w f5+ mam możliwość wbicia dystansu i sam ustali mi trasę biegową po najbardziej popularnych miejscach jak wiesz.
Do tego nie ukrywam płatność zbliżeniowa naprawdę fajna sprawa no i muzyka w bonusie.
całą resztę znam.
Dzięki za uwagi wygląda na to, że jak 935 to była taka poprawiona i w końcu dobrze działająca wersja 630 , teraz F5+ jest wyleczony z błędów f5.
Miałem 935 świetny ( biegam też ze strydem ) ale pękł mi czujnik tętna na spodzie ( samoistnie ) i wiedziony sentymentem kupiłem Suunto 9. Garmin miał się dopiero ukazać.
momo, że samo Suunto naprawdę niezłe, to całe oprogramowanie, www, aplikacja itd leży i kwiczy. mnóstwo rzeczy do poprawy.
Mi zależało właśnie na mapach ( mieszkam w okolicy Walii ) i mam od zarąbania urokliwych miejsc do biegania, a w f5+ mam możliwość wbicia dystansu i sam ustali mi trasę biegową po najbardziej popularnych miejscach jak wiesz.
Do tego nie ukrywam płatność zbliżeniowa naprawdę fajna sprawa no i muzyka w bonusie.
całą resztę znam.
Dzięki za uwagi wygląda na to, że jak 935 to była taka poprawiona i w końcu dobrze działająca wersja 630 , teraz F5+ jest wyleczony z błędów f5.
chyba to ten kolor orange wersja.cichy70 pisze:jan dzięki za info, w sumie to ja już kupiłem F5plus tytan/szafir.
całą resztę znam.
daj znac czy ant+ czujniki bedzie dobrze działac i blue, bo na moim f5 rozlaczalo czesto, ciekawe czy w f5+ poprawili .
a co do popularnych tras to testowałem dużo i fajne ale nie wybiera dobrych tras, czesto nie mozna znalsc tych popularnych dobrych tras.
Gratuluje wyboru
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
tak wersja orange.
zobaczymy, dzisiaj ma być,ale dopiero po 15stej.
miałem w planie 28km, ale już widzę, że zanim podładuję zegarek, poustawiam, się nie wyrobię, więc może polecę szybsze 10 i też gitara.
na pewno opiszę pierwsze wrażenia.
zobaczymy, dzisiaj ma być,ale dopiero po 15stej.
miałem w planie 28km, ale już widzę, że zanim podładuję zegarek, poustawiam, się nie wyrobię, więc może polecę szybsze 10 i też gitara.
na pewno opiszę pierwsze wrażenia.
FYI
BAteria garmin fenix 5x+:
https://connect.garmin.com/modern/activity/2943151073
Ponad 12 godzin chodzenia po górach
włączone:
1) pulsoksymetr ( nie potrzebna rzecz-zbędna)
2) puls wewnętrzny
3) zewnętrzny tempe przez ant+
4) GPS+ Gallileo
5) nawigacja mapy
6) Zapis co sekundę
7) podswietlenie 20%
wyłączone
1) bluetooh
2) WIFI
Maksymalizowanie czasu działania baterii
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... A9759.html
Informacje o baterii
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... FF506.html
Czyli bateria trzyma ok
NAstepny test wrzesien z Tryb GPS UltraTrac 48h ma wytrzymac
BAteria garmin fenix 5x+:
https://connect.garmin.com/modern/activity/2943151073
Ponad 12 godzin chodzenia po górach
włączone:
1) pulsoksymetr ( nie potrzebna rzecz-zbędna)
2) puls wewnętrzny
3) zewnętrzny tempe przez ant+
4) GPS+ Gallileo
5) nawigacja mapy
6) Zapis co sekundę
7) podswietlenie 20%
wyłączone
1) bluetooh
2) WIFI
Maksymalizowanie czasu działania baterii
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... A9759.html
Informacje o baterii
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... FF506.html
Czyli bateria trzyma ok
NAstepny test wrzesien z Tryb GPS UltraTrac 48h ma wytrzymac
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Nowa beta dzisiaj:
Changes made from version 3.56 to 4.59:
Music Player 2.0: Updates to a faster, one-touch control interface and moves some controls to the option menu.
Music App Syncing: Syncing music downloads can now be done without plugging in to a charger.
Music App Auto-Syncing: Every time the watch is placed on a charger, music will be automatically refreshed.
Music Settings: Adds Menu > Settings > Music.
Made several bug fixes and code improvements with CIQ SDK 3.0.
Made improvements to the user experience when communicating with an inReach device.
Fixed an issue where the abnormal heart rate alert would auto-dismiss after 30 seconds.
Fixed an intermittent issue where the device could crash at the end of certain workouts.
Fixed an issue where heart rate data for pool swim activities was graphed incorrectly within Garmin Connect.
Fixed an issue where the user was able to pick large invalid values during treadmill calibration.
Changes made from version 3.56 to 4.59:
Music Player 2.0: Updates to a faster, one-touch control interface and moves some controls to the option menu.
Music App Syncing: Syncing music downloads can now be done without plugging in to a charger.
Music App Auto-Syncing: Every time the watch is placed on a charger, music will be automatically refreshed.
Music Settings: Adds Menu > Settings > Music.
Made several bug fixes and code improvements with CIQ SDK 3.0.
Made improvements to the user experience when communicating with an inReach device.
Fixed an issue where the abnormal heart rate alert would auto-dismiss after 30 seconds.
Fixed an intermittent issue where the device could crash at the end of certain workouts.
Fixed an issue where heart rate data for pool swim activities was graphed incorrectly within Garmin Connect.
Fixed an issue where the user was able to pick large invalid values during treadmill calibration.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
Cześć w Polarze V800 mam takie szybkie i schematyczne podsumowanie każdego biegu w formie Run Index ( chodzi głównie o tempo , czas trwania i tętno w tym biegu )
i z tych informacji tworzy się na szybko taka informacja czy jestem " dobry " średni czy Elita itd.
czy G F5 też ma coś takiego ?? i Czy tez niezbędne do tego jest tętno z paska na klatkę piersiową ??
i z tych informacji tworzy się na szybko taka informacja czy jestem " dobry " średni czy Elita itd.
czy G F5 też ma coś takiego ?? i Czy tez niezbędne do tego jest tętno z paska na klatkę piersiową ??
Biegasz czy trenujesz ????
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
tak, pokazuje "pułap tlenowy" czyli stopień wytrenowania.
do tego, stan treningu tzn, może pokazać czy jesteś przeciążony czy aktualnie masz może szczytową formę, jest tego więcj dostosowane do sytuacji.
do tego nie potrzebujesz pasa na klatę.
ale wiadomo, że z pasem dokładność wskazań zdecydowanie wzrasta.
pas potrzebujesz, jeżeli chcesz mieć wyliczone tempo threshold.
na mnie wyliczył idealnie, praktycznie co do uderzenia.
do tego, stan treningu tzn, może pokazać czy jesteś przeciążony czy aktualnie masz może szczytową formę, jest tego więcj dostosowane do sytuacji.
do tego nie potrzebujesz pasa na klatę.
ale wiadomo, że z pasem dokładność wskazań zdecydowanie wzrasta.
pas potrzebujesz, jeżeli chcesz mieć wyliczone tempo threshold.
na mnie wyliczył idealnie, praktycznie co do uderzenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
Robert, odnośnie płatności, trzeba uważać. Dwukrotnie terminal nie obsługiwał tej formy. Raz w Austrii na stacji benzynowej i raz w sklepie we Włoszech. Zawsze w takich warunkach mam kartę ale gdybym gdzieś biegał, i czegoś by mi się zachciało to mógł by być kłopot,..
-
- Zaprawiony W Bojach
Robert, odnośnie płatności, trzeba uważać. Dwukrotnie terminal nie obsługiwał tej formy. Raz w Austrii na stacji benzynowej i raz w sklepie we Włoszech. Zawsze w takich warunkach mam kartę ale gdybym gdzieś biegał, i czegoś by mi się zachciało to mógł by być kłopot,..