Wysłane z mojego SM-G950F .
Moderator: infernal
No nie wiem czy wszyscy podzielą Twój optymizm do moich długi relacjisochers pisze:Dobrze, długie relacje są zajebiste, wciągają w klimat biegu
Oddały, oddałyelektrod pisze:...
Dzięki za miłe słowa odnośnie relacji jak i samego wyniku teżbezuszny pisze:Gratuluję, kapitalna robota!ciężka praca przyniosła efekt.
Wynik kosmos, a relacja jak zwykle wciąga jak wir
Moje gratulacje w takim razie. Za chwilę nadrobię Twój wpis i skomentuje już u Ciebie bezpośrednioLeon_w pisze:Gratulacje.
Pogoda faktycznie była rewelacyjna. Ja też na tym biegu urwałem ok 1,5 min z życiówki. I trasa też całkiem spoko.
keiw pisze:Gratuluję. Ładny wynik. Teraz to już musisz myśleć o złamaniu 40 min
Panowie, dzięki za miłe słowa! Nie wiem jak ja to zrobię i czy w ogóle wydaje się to realne ale... będę dążyłMatiR pisze:Fajna relacja - gratulacje wyniku. Teraz czekamy na <40min
Na stadionie biegales te interwały?infernal pisze:Przy tym tempie nie potrafię wstrzelić się dokładnie. Pomijam już kwestie zegarka. Co innego jest dla mnie 5:00min/km a co innego, 4:00min/km. Dlatego na I robię sobie +/- 5-10s. I tak, mimo że robię te interwały już 5 tydzień.rolin' pisze:Co ty tak strzelasz tymi tempami w interwałach? Nie umiesz ustabilizować tempa na kilometrowym odcinku?
Myślę, że za prędko to się nie wydarzy (a szkodaMatiR pisze:Jak już złamiesz 40' na dychę, to może nacieszysz się 5' dłużej i ci minie i będziesz znowu chcieć więcej
Ulica.Yahoo pisze:Na stadionie biegales te interwały?
Zdecydowanie takie wyszło w moim przypadku, dzięki!rolin' pisze:Gratulacje! Tak to jest czasem, że na treningach forma wygląda średnio, a na zawodach jest mocPS. Tętno średnie w stosunku do maksa troszkę niskie jak na 10 km wyścig.
Póki co BSa cisnąłem. PB robiłem zawsze na oko plus minus. Ciężki trening mam póki co teraz tylko raz w tygodniu(jeśli jest start w weekend) więc myślę że na pewno zrobię pomiędzy coś i tylesochers pisze:Co do tego VDOT, to zrób sobie 1-2 tygodnie przejściowego może i tempa biegaj pomiędzy nowym i starym, bo taki skok moze być szokujący dla organizmu
No to ja nie zwiększałem w ogóle. Przepracowałem na Danielsie 13 tygodni jakośelektrod pisze:Daniels sugeruje zwiększanie VDOT w trakcie wykonywania planu co 3 lub 4 tygodnie. Dokładnie nie pamiętam
Nie do końca. U Danielsa podstawą do podnoszenia intensywności treningów są wyniki testów, czyli jakichś kontrolnych zawodów. Jeśli test wykazuje poprawę formy, można zwiększać tempa, ale nie częściej niż co 3-4 tygodnie. Czyli jak zawody biegasz co 2 tygodnie i za każdym razem wyniki pokazują zwyżkę formy, to mimo wszystko intensywność treningów zwiększaj co 3-4 tygodnie, nie częściej.Daniels sugeruje zwiększanie VDOT w trakcie wykonywania planu co 3 lub 4 tygodnie. Dokładnie nie pamiętam