Stopa - ból promieniujący w okolicy dużego palca, opuchlizna

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
85justine
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

W piątek będąc na rowerze poczułam ból przy ruszaniu palcem, myślałam, że to coś chwilowego..jednak w sobote popołudniem miałam problemy z chodzeniem, a objawy przypominały mi złamanie..problem z poruszeniem palca, opuchlizna, promieniujący ból w okolicy dużego palca
Pojechałam na SOR, zrobili RTG żadne złamanie...
diagnoza to stłuczenie... jednak jak to nie raz już pomylili się z diagnozami, dzisiaj udałam sie prywatnie do lekarza, który potwierdził , że złamania brak
ogólnie dzisiaj mam wrażenie, że lepiej,ale oszczędzam nogę siedze w domu, przykładam okłady z lody i smaruję pewną maścią(z wyciągiem z roślin).
Dostałam skierowanie na USG stopy od ortopedy, ale niestety są zbyt duże kolejki w pakiecie który posiadam ...

Czy warto mimo to je wykonać płacąc?
W czwartek miałam intensywny trening biegowy , podbiegi i to po asfalcie,bo osoba prowadząca obawiała się naszych kontuzji w terenie...

nie kojarze bym uderzyła palcem , stopą gdziekolwiek,czy to może być wina przeciążenia?
Jak długo najlepiej odpuścić treningi (trenuje triathlon)... nie chcę jak wiele osób zbyt szybko,by później nie męczyć się z kontuzjami..wydaje mi się, że póki ból nie odpuści spasowac..co z pływaniem? może to pozostanie z pullboyem między nogami.przy złamaniach,po nich pierwsze co zaczynałam pływac, dalej rower, na końcu bieg.

Czy jakieś ćwiczenia może w domu?
Jak długo powraca się do "bezpiecznego stanu" za 3 tygodnie mam ważny start...i tak przez brak treningów to na wynik nie liczę, ale czy odpuścić lepiej w tym przypadku?
Kiedy wznowić treningi i w jaki sposób zaczynać..trucht?

Jestem przeciwniczką wszelkich tabletek itp. skoro organizm coś boli,rozumiem,że się "broni" i należy spasować?

pozdrawiam serdecznie
New Balance but biegowy
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Booooszeee...
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kup buty o pół centymetra większe.
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Napisz jakie masz dokladnie objawy w palcu!
ODPOWIEDZ