Polacy w rankingu ITRA - ITRArank.com
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma szans na takie rzeczy
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Brakuje mi konta na tej stronie. Co z tego że klikne "obserwuj zawodnika" jak po zamknięciu przeglądarki i ponownym otworzeniu musze od nowa wpisywac imie i nazwisko. Zróbcie logowanie + obserwowanie więcej niż jednej osoby
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
To jest projekt zrobiony na kolanie w kilka chwil, głównie po to by przed zawadami sprawdzić konkurencję (link do uploadu listy był gdzieś podany) Nic więcej tu się nie pojawi z prostego względu, dane nie są pobierane oficjalnym kanałem i w każdej chwili strona ITRA może to przyblokować i będzie po stronie, pewnie ktoś kiedyś "uprzejmie doniesie" i się skończy Jak widać, ładowanie w to energii na rozbudowę nie ma sensu.
Co do obserwowania ludzi (można obserwować całą listę osobników), w teorii to powinno działać na ciasteczkach z dość długim czasem życia, ale coś gdzieś nie pykło i te ciasteczka gasną szybciej (aczkolwiek wolniej niż po zamknięciu przeglądarki!), nie chce mi się tego naprawiać ze względu na pierwszy akapit
Chodził (chodzi?) mi po głowie pewien projekt, który tą itrę wysadziłby z krzesła, nawet zacząłem go robić, ale mi się przerwało Po tym jak właśnie został "wypunktowany" SGS 54k chyba do niego wrócę
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A co to jest SGS 54 k?
- luke81
- Wyga
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:54:53
Domyślam się, że chodzi o Supermaraton Gór Stołowych.
[url=https://www.strava.com/athletes/22342846]strava[/url].
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Zakładałem, że takich skrótów w tym dziale nie trzeba rozwijaćAdam Klein pisze:A co to jest SGS 54 k?
http://www.maratongorstolowych.pl/super ... /trasa-sgs
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
No dobra, wszystko jasne. Myślałem że to "grubszy" projektrachwal pisze:
To jest projekt zrobiony na kolanie w kilka chwil, głównie po to by przed zawadami sprawdzić konkurencję (link do uploadu listy był gdzieś podany) Nic więcej tu się nie pojawi z prostego względu, dane nie są pobierane oficjalnym kanałem i w każdej chwili strona ITRA może to przyblokować i będzie po stronie, pewnie ktoś kiedyś "uprzejmie doniesie" i się skończy Jak widać, ładowanie w to energii na rozbudowę nie ma sensu.
Co do obserwowania ludzi (można obserwować całą listę osobników), w teorii to powinno działać na ciasteczkach z dość długim czasem życia, ale coś gdzieś nie pykło i te ciasteczka gasną szybciej (aczkolwiek wolniej niż po zamknięciu przeglądarki!), nie chce mi się tego naprawiać ze względu na pierwszy akapit
Chodził (chodzi?) mi po głowie pewien projekt, który tą itrę wysadziłby z krzesła, nawet zacząłem go robić, ale mi się przerwało Po tym jak właśnie został "wypunktowany" SGS 54k chyba do niego wrócę
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
To SGS został źle wypunktowany?
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Dobrze wypunktowany, zgodnie z algo i tym jaki track pojawił się w ITRA
Nie wnikam kto popełnił błąd, ale brakuje ~5km (i chyba też trochę pionów, org podaje aż +2400) czyli jakieś 40-50pkt PI tak na oko. Dla niewtajemniczonych, trasa w tym roku była dłuższa, start z Karłowa, track na ich stronie wskazuje na ubiegłoroczny GPX. Nie wiem co za miszczunio wycenia te trasy, że kiedy ręcznie wpisuje w dystansie 54km, a GPX mu wskazuje 49km i go to ani przez moment nie zastanawia... Wiadomo, że ich to mało obchodzi, bo cel tej itry jest jeden, ale o tym już chyba było
https://itra.run/race/2018/1896-superma ... tra---54km
Klik na mapkę:
https://tracedetrail.com/index.php/en/trace/trace/48439
#vivaUTMB
Nie wnikam kto popełnił błąd, ale brakuje ~5km (i chyba też trochę pionów, org podaje aż +2400) czyli jakieś 40-50pkt PI tak na oko. Dla niewtajemniczonych, trasa w tym roku była dłuższa, start z Karłowa, track na ich stronie wskazuje na ubiegłoroczny GPX. Nie wiem co za miszczunio wycenia te trasy, że kiedy ręcznie wpisuje w dystansie 54km, a GPX mu wskazuje 49km i go to ani przez moment nie zastanawia... Wiadomo, że ich to mało obchodzi, bo cel tej itry jest jeden, ale o tym już chyba było
https://itra.run/race/2018/1896-superma ... tra---54km
Klik na mapkę:
https://tracedetrail.com/index.php/en/trace/trace/48439
#vivaUTMB
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A jaki jest cel ITRY?
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Wiadomy Nie chcę tego ciągnąć, temat był poruszany, nie pamiętam czy tu na forum, czy to był jednak fejsbukAdam Klein pisze:A jaki jest cel ITRY?
-
- Zaprawiony W Bojach
no ale chwila chwila.
ITRA dokonuje wszystkich "wycen" biegu na podstawie TRACKA przesłanego przez organizatora.
Jest mnóstwo biegów, które w nazwie mają liczbę, która niby odnosi się do długości trasy, ale w praktyce nie bałdzo, w Polsce też są takie przypadki.
Zasada jest więc jedna - org przesyła track i on jest wiążący.
Skoro więc org nie przesłał aktualnego tracka, tegoroczna trasa była dłuższa, przez co wyniki PI są zaniżone, to pretensje można mieć tylko do organizatora!
ITRA celów kilka, ale dyskusji o tym nawet nie warto podejmować z osobami, przeświadczonymi, że to tylko dla wyciągnięcia kasy. Szkoda czasu.
ITRA dokonuje wszystkich "wycen" biegu na podstawie TRACKA przesłanego przez organizatora.
Jest mnóstwo biegów, które w nazwie mają liczbę, która niby odnosi się do długości trasy, ale w praktyce nie bałdzo, w Polsce też są takie przypadki.
Zasada jest więc jedna - org przesyła track i on jest wiążący.
Skoro więc org nie przesłał aktualnego tracka, tegoroczna trasa była dłuższa, przez co wyniki PI są zaniżone, to pretensje można mieć tylko do organizatora!
ITRA celów kilka, ale dyskusji o tym nawet nie warto podejmować z osobami, przeświadczonymi, że to tylko dla wyciągnięcia kasy. Szkoda czasu.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Nie powiem, że nie czekałem, kiedy odpiszesz
Błąd jest tu ewidentny, wynika pewnie z gapiostwa, jednych lub drugich, przecież nie napisałem, że ta super itra to zrobiła celowo.
Aha, to ma tłumaczyć dlaczego naszego miszczunia nie zastanowiło te 5km różnicy. Spoko, tak widocznie ma być :P Aż tak tego nie śledzę, ale w sumie, to możesz podać przykład innego 10% rozjazduQba Krause pisze:Jest mnóstwo biegów, które w nazwie mają liczbę, która niby odnosi się do długości trasy, ale w praktyce nie bałdzo, w Polsce też są takie przypadki.
Błąd jest tu ewidentny, wynika pewnie z gapiostwa, jednych lub drugich, przecież nie napisałem, że ta super itra to zrobiła celowo.
No wiadomo, że jest, bo jak inaczej ma zadziałać algorytm.Qba Krause pisze:Zasada jest więc jedna - org przesyła track i on jest wiążący.
Jesteś strasznie kategoryczny, nie chce mi się prowadzić śledztwa kto zawinił, wiem, ze trasa SGS Light ma dobry track. Może org, może nie, ja nie wiem.Qba Krause pisze:Skoro więc org nie przesłał aktualnego tracka, tegoroczna trasa była dłuższa, przez co wyniki PI są zaniżone, to pretensje można mieć tylko do organizatora!
Ale, że ze mną osobiście? Ja nic takiego nie napisałem, a nawet ugryzłem się w język. Równie dobrze bieguny można odwrócić...Qba Krause pisze:ITRA celów kilka, ale dyskusji o tym nawet nie warto podejmować z osobami, przeświadczonymi, że to tylko dla wyciągnięcia kasy. Szkoda czasu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Skoro org płaci ciężkie dulary, to może ITRA bardziej się przyłoży do wycen. Podobno od lokalnych działaczy zbiera info o aktualnych warunkach(w tym pogodowych) i dopiero wycenia. Chojnik na wycenę czekał dlugo, SGS krótko. Może ITRA Polska ma pomagać w wycenach?