Porównanie zegarków dla kobiety

Pastela3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim !

Chciałabym zakupić zegarek, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać...
1. Rozsądna cena- do 1000 zł maksymalnie
2. Wygląd też niech jakiś ma :)
3. Trasa- chce mieć dane odnośnie wysokości całej trasy, przewyższeniach, itp
4. Pulsometr- oczywiście bez pasków, w zegarku ma wszystko być
5. Telefon- tu pojawia się problem, bo nie wiem jak to sprawdzić... Zależy mi na tym, żeby zegarek działał i wszystko rejestrował bez konieczności trzymania telefonu w pobliżu. Wychodzę biegać bez telefonu, zegarek rejestruje trasę, wracam, podpinam się np. przez BT i ewentualnie dopiero wtedy wszystko zrzuca się na telefon.

Wybrałam sobie 3 modele które mi się spodobały, pytanie czy ktoś może coś o nich powiedzieć? Wady, plusy? I czy ktoś podpowie mi jak to jest z tą opcją nr 5?

GARMIN Vívomove HR
TOMTOM Runner 3 Cardio
XIAOMI Amazfit 2 Stratos

Dzięki z góry za pomoc ! :)
PKO
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy do czego taki sprzęt jest tobie potrzebny.
TOMTOM przestaje produkować zegarki biegowe, więc wkrótce nie będzie do niego już aktualizacji.
Dwa podane przez ciebie zegarki to smartwatch'e.
Warto obejrzeć ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=BirJK96MWk0
Ja ze swojej strony mogę polecić Polar M430 lub Garmin Forerunner235. Sama używam tego pierwszego.
Co do wyglądu, dla mnie jest to sprawa drugorzędna, choć ostatnio okazało się, że nawet do sukienki się wpasował. Wiadomo, do "małej czarnej" się go nie założy, ale nie ku ozdobie ma służyć a do treningów.
Jeśli biegasz sobie rekreacyjnie, wkoło bloku i to od czasu do czasu, to smartwatch będzie wystarczający, jednak jeśli planujesz coś więcej, polecam przyjrzeć się raczej "tradycyjnym" zegarkom biegowym.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Punkt 3 - raczej nie licz na dokładne wyniki i zegarek musi mieć barometr, większość tańszych korzysta z gps i koryguje to z danymi z google maps (albo innymi) już po zaimportowaniu do softu/www. Ogólnie to i tak szału nie ma :)
Punkt 5 - tak to działa, po połączeniu z telefonem/komputerem dane się zsynchronizują.

W założonych widełkach cenowych masz jeszcze Polara m430.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ