SPRAWA RYWINA

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ponieważ to forum jest sportowe takie tematy tu się nie pojawiaja. Ale to jest MELANŻ i postanowiłe to tutaj zamieścić.

Próbuje znaleźć odpowiedź na następujące pytanie: Czy ktos z was słyszał, czy w trakcie dotychczasowych przesłuchań zostało zadane pytanie następujące:

JAK ZAREAGOWAŁ LEW RYWIN NA SKIEROWANIE GO PRZEZ WANDĘ RAPACZYŃSKĄ DO ADAMA MICHNIKA ?? PRZECIEZ TO BYŁO ZUPEŁNIE NIELOGICZNE I Z PUNKTU WIDZENIA RYWINA OD RAZU PODEJRZANE !!!!!!!!!!!!

Lew Rywin jest człowiekiem biznesu i jako taki doskonale zdaje sobie sprawę z tego kto w Agorze podejmuje decyzje biznesowe.
Wyrazem tego było, że ze swoją propozycją przyszedł najpierw do Pani Rapaczyńskiej.

Dziwne jest zatem, że zgodził się na rozmowę z Michnikiem.
Gdybym ja był Rywinem, przyszedł do Pani Rapaczyńskiej z propozycją w moim mniemaniu biznesową to gdyby Pani Rapaczyńska powiedziała mi, ze z tą sprawą to ja muszę iść do Michnika - to stuknął bym się w głowę i zapytał:

- A kto tu jest Prezesem w Agorze? I czy tak naprawdę to Adam Michnik rządzi Agorą? Ja nie przychodzę w sprawach artykułu w Gazecie Wyborczej ale z oferta biznesową do Agory wiec co ma do tego Adam Michnik ?????? CO MA DO TEGO ADAM MICHNIK powtarzam? Przeciez to jest Redaktor Naczelny Gazety a nie Członek Zarządu Agory !!!!

Dlatego jest dla mnie ciekawe - JAK ZAREAGOWAŁ LEW RYWIN NA SKIEROWANIE GO PRZEZ RAPACZYŃSKĄ DO MICHNIKA ?? PRZECIEZ TO BYŁO ZUPEŁNIE NIELOGICZNE I Z PUNKTU WIDZENIA RYWINA OD RAZU PODEJRZANE !!!!!!!!!!!!

To dla tych którym znudziły się rozmowy biegowe :)
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo mało wiem o sprawie (jak wiesz wolę popływać niż oglądać przesłuchania) ale wydaje mi się, że nie do końca wszystkie zachowania muszą być racjonalne. Jest zawsze pewien margines i facet mógł pomyślec, że to dziwne, ale stwierdził, że "tak może jest w Agorze" i poszedł do redaktora.

Poza tym nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Adam Michnik jako jeden z założycieli Gazety ma w Agorze sporo udziałów. Jeśli tak jest to nic dziwnego, że bierze udział w podejmowaniu kluczowych decyzji. Jest sporo spółek, w których zarząd jest tak naprawdę od pilnowanie bieżącej działalności, a wszystkie istotne decyzje strategiczne podejmuje Rada Nadzorcza skupiająca właścicieli. Ten model mi się zresztą bardzo podoba.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
tomke
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A może Lew Rywin sam wywołał tą aferę, aby polsat mógł przejąć telewizję publiczną, a wtedy na jedence podczas filmów też mogły być reklamy:).

czyli teoria spisku...
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

znam kilka pomniejszych spółek, gdzie zarząd nie ma praktycznie nic do powiedzenia w sprawach "fundamentalnych". Podobnie jak napisał to PAweł. od tego jest właściciel. Bez jego zgody lub co najmniej konsultacji nic nie zrobią. A z ciut weselszych spraw, kiedyś kolega z banku pojechał do firmy,  na rozmowę z jednym z dyrektorów, miało dojść do podpisania jakiegoś dokumentu i potrzebny był podpis prezesa firmy. Dyrektor poprosił sekretarkę o powiadomienie prezesa tymi słowami: "Pani poprosi prezesa, powinien być gdzieś w okolicach bramy" I nie chodzi o to że otwierał ją sobie żeby wjechać do firmy, tylko najzwyczajniej w świecie był robotnikiem. Dyrektor (właściciel) potrzebował jelenia do podpisywania dokumentów. I takie przypadki się zdarzają.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Co do udziałowców Agory - to oprócz Cox Enterprises (spółki medialnej ze stanów) udziały mają pracownicy Agory, parę pewnie funduszy które na giełdzie kupiły, ale akurat Michnik nie ma ani jednego udziału.

W 1994 roku chyba, jak Cox Enterprises wchodził do Agory i założyciele Gazety dostawali wtedy akcje, Michnik zrzekł się wszystkich swoich udziałów. Miał chyba wtedy prawa do największej liczby udziałów - w trakcie przesłuchań powiedział, że były wtedy one warte 34 mln USD.

Nie wydaje mi się, że Rapaczyńska to figurant. Jutro soą przesłuchania  Rapaczyńskiej - zobaczymy co powie.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przyznam, ze nie wiedzialem, ża Adam Michnik "ma gdzieś" taką kasę, a może jest cichym udziałowcem Cox Ent.
ENTRE.PL Team
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

PAwle ladnie to tak domniewywac bez zadnych dowodow ? :(. Akurat musze przyznac, ze do Michnika czuje duzy szacunek miedzy innymi, za to w jaki sposob postapil podczas przyznawania udzialow w Agorze.
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Panowie, blagam! Tylko nie tutaj!
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Quote: from DaB on 11:36 am on Feb. 17, 2003
Panowie, blagam! Tylko nie tutaj!
Nie interesujesz się POLITYKĄ, POLITYKA zainteresuję się Tobą !
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja sie interesuje polityka, ale jak slysze o Rywinie i jego aferze to robi mi sie slabo. A. Michnika przesluchuje sie publicznie co sobote zadajac mu coraz bardziej absurdalne pytania i ja odnosze wrazenie, ze z kazdym kolejnym pytaniem oddalamy sie od sedna sprawy i cale postepowanie dryfuje nie wiadomo dokad po coraz metniejszych wodach. Rywin - glowny oskarzony sam donosi do prokuratury dowody w sprawie przeciwko samemu sobie i mowi, ze wedlug niego sledztwo toczy sie calkowicie prawidlowo [sic!]. Im dluzej bedzie trwal ten zalosny spektakl tym bardziej jest pewne, ze prawdy sie nie dowiemy.
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zgadzam się - nie tutaj.. odpadam. zamiast tegoidę do biblioteki poszperać w zasobach o bieganiu. Im więcej teorii tym większe zdziwienie "wiem tyle a oni i tak mnie wyprzedzają, coś jest nie tak" to o moich kolegach, którzy "tylko" biegają a nie szkolą się teoretycznie ;)
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

DaB wiem, ze w kazdym z nas tkwi gdzies gleboko przeswiadczenie oparte na doswiadczeniach z dziecinstwa, ze wystarczy nakryc glowe koldra a potwory same znikna :)
Ale ... ta zasada wydaje sie nie dotyczyc politykow. :(
Z dugiej strony moze faktycznie: Melanz melanzem a pewnych tematow nie nalezy tu poruszac, bo po co sie denerwowac od rana :)
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja uważam, że każdy temat jest dobry by znaleźć się w melanżu. Byle mu stworzyć osobny wątek. O polityce i politykach musimy dyskutować, bo może się zdarzyć, że będą nam towarzyszyć w biegach. Skoro oni patrzą nam w plecy i kieszenie, to my im na ręce.
wirek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No - cieszę się że tacy otwarci biegacze tu piszą. Wczoraj w nocy słuchałem Radia Maryja które akurat na ten temat miało audycję - tam Michnik przez wszystkich jest jednoznacznie postrzegany jako złodziej, malwersant, oszust - wcielenie szatana. Tam o Rywinie sie w ogóle nie mówi - postać Rywina - głównego "złego" w tej sprawie jest w ogóle niezauważana.

A Ci, których to nie interesuje mogą przeciez w ten temat w ogóle nie wchodzić.
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak zagladam na forum do „melanz” i wita mnie w poniedzialkowy poranek nowy watek SPRAWA RYWINA to mi się od razu pogarsza i tak zly humor. To nie jest forum polityczne, tylko sportowe. Rada Fredzia, żeby osoby niezainteresowane problemem nie zagladaly do tematu nie jest zbyt szczesliwa. Może jutro zalozymy temat o zblizajacej się wojnie na Bliskim Wschodzie albo o hodowli pszczol i jak kogos to nie interesuje to niech nie zaglada do watku?
Mysle, ze jak ktos jest zainteresowany sprawa to w aktualnej prasie znajdzie bez trudu to czego szuka, a forum oszczedzmy i niech nie pojawiaja się tu Rywin, Lepper, Rydzyk i cala reszta inwentarza.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ