Mistrzostwa Świata w Karpaczu
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Albo ten Wacker przesadził, albo jest taki mocny. 2 minuty przewagi nad Bartkiem po 17 km.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wygrywa Aleksandro Rambaldini, no nieźle pocisnął w drugiej części. Bartek na 11
miejscu, czyli dokładnie tak jak przed startem mowil ranking ITRA.
miejscu, czyli dokładnie tak jak przed startem mowil ranking ITRA.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Po połowie miała 23 sekundy, czyli na drugiej połowie nadrobiła sekundę. Ale trzecia zawodniczka już bardzo daleko.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To jest moim zdaniem nietypowy bieg górski co potwierdzają wyniki również na dystansie 55km.
Przewagę będą mieli zawodnicy z ulicy(tzn tacy co poszli w góry poszaleć:)). Pod górę największą rolę gra wydolność, bo podbiegi są łatwe technicznie z wyjątkiem małych fragmentów.
Zbiegi są jeszcze szybsze i wygrywa ten kto umie szybko przebierać nogami. Np 6.3km zbieg ze Śnieżki Jiří Čípa zrobił w tempie 3:10 w 20min.
Dobrze widać tez po wyniku Dominiki świetne 2 miejsce i tylko 20sek straty. Ona przecież dopiero zaczęła biegać w górach.
Co ciekawe przed Bartkiem zmieściło się aż trzech Czechów, a niby taki mały kraik
Przewagę będą mieli zawodnicy z ulicy(tzn tacy co poszli w góry poszaleć:)). Pod górę największą rolę gra wydolność, bo podbiegi są łatwe technicznie z wyjątkiem małych fragmentów.
Zbiegi są jeszcze szybsze i wygrywa ten kto umie szybko przebierać nogami. Np 6.3km zbieg ze Śnieżki Jiří Čípa zrobił w tempie 3:10 w 20min.
Dobrze widać tez po wyniku Dominiki świetne 2 miejsce i tylko 20sek straty. Ona przecież dopiero zaczęła biegać w górach.
Co ciekawe przed Bartkiem zmieściło się aż trzech Czechów, a niby taki mały kraik
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No, nie bardzo pasuje do tego co mówisz zwycięzca, bo on na ulicy biega relatywnie słabo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bardzo możliwe że się mylę co nie zmienia faktu, że ta trasa technicznych odcinków praktycznie nie ma. No i co to znaczy relatywnie, relatywnie do kogo, do mistrza z ulicy?
@pascal ile lat Dominika biega w górach i w ilu technicznych biegach brała udział? Ostatni start w górach miała rok temu?
Nie da się ukryć że jej główne starty to asfalt co widać na enduhubie.
Ta trasa to jest prawie, jak pofałdowany asfalt. (cdbu. :P)
@pascal ile lat Dominika biega w górach i w ilu technicznych biegach brała udział? Ostatni start w górach miała rok temu?
Nie da się ukryć że jej główne starty to asfalt co widać na enduhubie.
Ta trasa to jest prawie, jak pofałdowany asfalt. (cdbu. :P)
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Pogoda była sprzyjająca, mżawka i pochmurno. Na górze wiatr i deszcz. Jak widziałem na starcie Chorwatow czy Włochów na krótko i na ramiączkach to miałem drgawki
Biegłem w długiej koszulce i długich spodniach i było w sam raz.
Biegłem w długiej koszulce i długich spodniach i było w sam raz.
-
- Wyga
Gratki dla naszych za walkę i dla Dominiki za medal Pięknie.blas pisze: Zbiegi są jeszcze szybsze i wygrywa ten kto umie szybko przebierać nogami. Np 6.3km zbieg ze Śnieżki Jiří Čípa zrobił w tempie 3:10 w 20min.
Odnośnie Czechów to wystawili mocnych zawodników i nie byle kogo Widziałem w jakim stylu Jiří Čípa wygrał dystans 53 km na DXT dwa lata temu. To szatan nie człowiek Niewątpliwie rozbili bank na tych zawodach.
Ps. Ktos wie z jakiego powodu czesc naszej ekipy nie startowała? Nie ma ich w wynikach.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Do innych w stawce. On na płaskich biegach biega jak dobry amator i porównaniu do innych w stawce choćby Amerykanów (Gray, Wacker, Costales). W porównaniu do nich jest spacerowiczem. Ale w górach wymiata. Ciekawe, że on w 2016 roku był zaskoczeniem nawet dla Włochów. Dziwny zawodnik.blas pisze: No i co to znaczy relatywnie, relatywnie do kogo,
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie rozumiem do czego chcesz mnie przekonać:) Ja tylko twierdzę, że Dominika nie specjalizuje się w górach. Chwała jej za to, że ma w górach świetne wyniki.pascal pisze:Dominiką - mistrz Polski w górskim ultrAmaratonie , 3 miejsce w mistezostwach Polski skyrunning classic
Mówisz o MP na Mardule w 2016 i w ultra na B7D w 2016(2 lata temu)? O B7D powiedziała "To najtrudniejszy bieg w moim sportowym życiu", co oznacza że wcześniej nie biegła nic trudniejszego, a trasa B7D jest łatwa(i szybka co akurat jej sprzyja).
Dominika ma w ITRA 11 biegów od 2011, a ja amator bez sponsorów od 2012 26 biegów(startuję mało). Stąd wniosek, że ona raczej nie jest specjalistką w tej dziedzinie. I tylko tyle chciałem powiedzieć. Startów na asfalcie ma duuuuużo więcej.