Garmin Fenix 5/5s/5x
Mi się podoba planowanie trasy wpisujesz 5 km i wyznacza trasę jak gdzieś jesteś w nowym miejscu
- niuniek24w
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:39
- Życiówka w maratonie: 3:06:36
W f5x też to jest.
Wysłane z mojego SM-G955F .
10 km - 38:39 -20.09.2020r.
Półmaraton - 1:28:29 - 07.04.2019r.
Maraton - 3:06:36 - 06.10.2019r.
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
Półmaraton - 1:28:29 - 07.04.2019r.
Maraton - 3:06:36 - 06.10.2019r.
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
niuniek24w pisze:W f5x też to jest.
Ja mam 5 bez x to nie wiedziakem.
To dla osób co mają 5x jak zamienia to zyskują jakiś oxygen I muze I nic więcej chyba
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
No nie, no. Chociażby GPS z 24/75h do 32/85h. Wsparcie Galileo. ClimbPro - co wydaje się mega fajną opcją pod ultra. Możliwość pobierania wysokości z track'a. oraz (chyba, że dodali jakoś software'owo) płatności NFC.Jan123 pisze:niuniek24w pisze:W f5x też to jest.
Ja mam 5 bez x to nie wiedziakem.
To dla osób co mają 5x jak zamienia to zyskują jakiś oxygen I muze I nic więcej chyba
- Pablope
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś biegalem ze słuchawkami i muzyka w uszach. Jednak od roku zaczęło mi to przeszkadzać. Teraz słucham swojego ciała i wszystkiego innego co dzieje się do okoła. Najgorzej jest w lesie bardzo wcześnie rano kiedy to nagle krzaki zaczynają się poruszać. Wtedy zawał serca mam murowany. Może i bym się przełamał jak by była ta muza w f5x.
A co do planowania trasy to zdaza mi się czasem popełnić. Jednak nie zawsze przynosi oczekiwany efekt.
A co do planowania trasy to zdaza mi się czasem popełnić. Jednak nie zawsze przynosi oczekiwany efekt.
Reasumując warto 5 bo
1) muza
2) płatność
3) mapy
4) dłużej bateria na gps
5) Galileo
6) climb pro ( liczenie wysokości chyba)
7)pobieranie wysokości z traca( choć nie znam szczegółów po co co to daje
8) planowanie tras random no w nie znanych miejscach
9) lepszy track trasy i połączenia bluetooth/ant
A na 5x plus
Tylko oxygen przydatny tylko w górzystym terenie
Czy tak można podsumować czy coś jeszcze?
1) muza
2) płatność
3) mapy
4) dłużej bateria na gps
5) Galileo
6) climb pro ( liczenie wysokości chyba)
7)pobieranie wysokości z traca( choć nie znam szczegółów po co co to daje
8) planowanie tras random no w nie znanych miejscach
9) lepszy track trasy i połączenia bluetooth/ant
A na 5x plus
Tylko oxygen przydatny tylko w górzystym terenie
Czy tak można podsumować czy coś jeszcze?
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Wersja X ma dłużej działający GPS. Bo te ww. dane są własnie od 5Xplus, przy zwyklym 5plus będzie krócej trzymać. A poza tym to się zgadza reszta
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Muzyka mnie nie interesuje. Płatności fajne ale mam to samo w telefonie a telefon zawsze przy sobie. Kuszące jest Galileo ale jestem zadowolony z GPSSvolken pisze:To kto pierwszy wystawi swojego 5x na sprzedaż?
Na razie zostaje przy 5x
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Mam podobne przemyśleniakuczi pisze:Muzyka mnie nie interesuje. Płatności fajne ale mam to samo w telefonie a telefon zawsze przy sobie. Kuszące jest Galileo ale jestem zadowolony z GPSSvolken pisze:To kto pierwszy wystawi swojego 5x na sprzedaż?
Na razie zostaje przy 5x
Svolken pisze:Mam podobne przemyśleniakuczi pisze:Muzyka mnie nie interesuje. Płatności fajne ale mam to samo w telefonie a telefon zawsze przy sobie. Kuszące jest Galileo ale jestem zadowolony z GPSSvolken pisze:To kto pierwszy wystawi swojego 5x na sprzedaż?
Na razie zostaje przy 5x
cos mi w tych nowych zegarkach nie gra a mianowicie HR
Czy majac np fenix 5x plus nie trzeba miec juz paska hr do biegania?
dobrze juz działa na interwałąch i wykryje pulap mleczanowy .
Bo mam f5 performance to tylko hrm tri widze ,ze potrzebny tylko do plywania
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Lepiej poczekac z rok na wyjście fenixa 6.
A nie brac kazda nowosc jak młody pelikan i tak zmiany są kosmetyczne w stosunkunku do 5x.
To tak samo jak iphony zmieniaja co rok, ten sam iphon, lecz nie wielkie/kosmetyczne zmiany w stosunku do poprzedniej wersji.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
A nie brac kazda nowosc jak młody pelikan i tak zmiany są kosmetyczne w stosunkunku do 5x.
To tak samo jak iphony zmieniaja co rok, ten sam iphon, lecz nie wielkie/kosmetyczne zmiany w stosunku do poprzedniej wersji.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Zasadniczo upgrade z F3 do F5 był już kosmetyczny, a ten obecny jest marginalny
Jeśli kogoś zadowalają randomowe wartości z nadgarstka to nie trzeba.Jan123 pisze:Czy majac np fenix 5x plus nie trzeba miec juz paska hr do biegania?
Terefere...Jan123 pisze:dobrze juz działa na interwałąch i wykryje pulap mleczanowy
Jeśli dalej wymagany to powinna pojawić się opcja performance z hrrachwal pisze:Zasadniczo upgrade z F3 do F5 był już kosmetyczny, a ten obecny jest marginalny
Jeśli kogoś zadowalają randomowe wartości z nadgarstka to nie trzeba.Jan123 pisze:Czy majac np fenix 5x plus nie trzeba miec juz paska hr do biegania?
Terefere...Jan123 pisze:dobrze juz działa na interwałąch i wykryje pulap mleczanowy
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
widziałem że wychodzi 5x Plus , albo juz dawno wyszedł ale w eAzymut go jeszcze nie ma dostępnego od ręki .. no i teraz pytanie, czy ktoś kojarzy jak będzie można nim płacić ?? Czy kartę którą mam przypisaną już do telefonu będę mógł także przypisać do tego zegarka ?? Czy będzie potrzebne jakieś nowe konto czy coś innego ??
No i czy władowanie odtwarzacza mp3 do niego to już nie przegięcie ?:)
No i czy władowanie odtwarzacza mp3 do niego to już nie przegięcie ?:)
Biegasz czy trenujesz ????