Mistrzostwa Świata w Karpaczu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Chyba na skutek działania ITRA, mistrzostwa WMRA podupadły na znaczeniu albo jeszcze nie mają pełnych list, bo to co jest obecnie nie wskazuje na jakieś szczególnie poważne traktowanie ich przez wiele federacji. Zgłoszonych jest 19 reprezentacji (w Pengyalosa było 49 !). Nie ma chociażby takich jak Hiszpania czy Francja.
https://zapisy.sts-timing.pl/238/lista_ms.php
Brak Francji i Hiszpanii, o ile to się nie zmieni, oznacza, że mamy kolejny jakiś tam górski bieg. ;) No i szanse Przedwojeskiego rosną!
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ma ktoś aktualnego GPX'a na dystans 2x ?
marnow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50m
Życiówka w maratonie: 3h40m

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Ma ktoś aktualnego GPX'a na dystans 2x ?
Możesz ściągnąć sobie oficjalny z https://tracedetrail.fr/index.php/en/trace/trace/28455 tylko po co? Tam nie ma opcji żeby się zgubić.
marnow
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Pewnie co 9km bedą jakieś checkpointy i na stronie organizatora bedzie link.
Pomiar robi sts, więc powinni mieć live. Ale ... w poprzednich edycjach pomiar czasu był tylko na starcie (a więc i po przebiegnięciu każdej pełnej pętli), a na szczycie było tylko ręczne spisywanie zawodników. Być może w tym roku ze względu na mistrzostwa dodadzą pomiar przy Domu Śląskim - przydałoby sie.
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Wśród kobiet warto wspomnieć o Renee (debiut maratoński 2:27;). Biegłam z nią w Two Oceans (nie wytrzymała), ale jest niezła;)
Trasa jest typowo biegowa, tylko 2km zbiegu karkołomnego (jak będzie padać to masakra). No i na drugim okrążeniu nie opłaca się podbiegać pod samą Śnieżkę (sprawdziłam, szybciej wychodzi marszem;).
Ten bieg 2 x Śnieżka jest trudny (nie technicznie), ale zbieg jest bardzo szybki, po kamieniach, mocno daje się we znaki czworogłowym i potem trudno wejść na pełnych obrotach na podbieg.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marnow pisze:
kuczi pisze:Ma ktoś aktualnego GPX'a na dystans 2x ?
Możesz ściągnąć sobie oficjalny z https://tracedetrail.fr/index.php/en/trace/trace/28455 tylko po co? Tam nie ma opcji żeby się zgubić.
Nie mogę ściągnąć, trzeba się rejestrować a wywala mi jakiś błąd.

Z doświadczenia jakiegoś tam zawsze mam tracka w zegarku ;) Raz nie miałem i na łatwych zawodach pobiegłem w złą stronę bo jakiś mądry inaczej przestawił oznaczenia. Spadłem o kilka pozycji a walczyłem o pierwszą dziesiątkę.
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Nie masz szansy się zgubić, biegasz po szlakach;)
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
marnow
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak jak Dominika napisała - tam na prawdę nie można się zgubić. Szlaki nie mają zadnych rozgałęzień, a na wszystkich skrzyżowaniach mają stać dodatkowo wolontariusze ... no ale jak bardzo chcesz to ten link powinien zadziałać: https://tracedetrail.fr/en/trace/gpx/28455
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za plik.
DOM pisze:Nie masz szansy się zgubić, biegasz po szlakach;)
Wiem,wiem, odpalał tracka nie będę ale wole mieć w zegarku w razie W ;)
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś wie, czy w związku z tym, że to MŚ, przewidywane jest jakieś ograniczenie normalnego ruchu turystycznego, przede wszystkim w rejonie samej Śnieżki (ponad Równią)? W ubiegłym roku - była pogoda i pierwszy weekend wakacji etc. - na drugim kółku to już były dzikie tłumy i trzeba było przeciskać się np. na zakosach na Śnieżkę. Wystarczyłoby opóźnić start krzesełek na Kopę i gondolki od czeskiej strony i już byłoby pewnie z 80% ludzi mniej.

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bieg 2x ma swoją specyfikę:
- całe przewyższenie ok 1100m robi się 'na raz' na połowie jednej pętli ( ok. 9km),
- w konsekwencji - długi, też ok. 9km i bardzo łatwy technicznie (z wyjątkiem odcinka 'po kamieniach' w rejonie górnej Kopy - tam się można zabić ;) ) , czyli bardzo szybki zbieg na którym czwórki dostają niezłego łupnia,
- w związku z duża różnicą wysokości, duża różnica warunków pogodowych,
- cały bieg, szczególnie na drugiej pętli, wśród tłumów turystów - ciągle trzeba uważać żeby na kogoś nie wpaść albo kijkiem nie walnąć etc.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2018, 12:33 przez jarjan, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

To niezła adrenalina musi się udzielać.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
marnow
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jarjan pisze: - w związku z duża różnicą wysokości, duża różnica warunków pogodowych,
- cały bieg, szczególnie na drugiej pętli, wśród tłumów turystów - ciągle trzeba uważać żeby na kogoś nie wpaść albo kijkiem nie walnąć etc.
Zazwyczaj ta różnica warunków pogodowych nie była aż taka duża. W większości edycji sprowadzało się to do tego, że w mieście było gorąco i duszno, a na górze bardzo przyjemnie.
Jak biegłem 2 lata temu to nawet przechodziły ulewy, ale jakoś tak ze mnie nigdy nie zmoczyło - chociaż biegłem po mokrych i parujących odcinkach, to można było się ugotować od razu.

W tym roku zapowiada się brzydka pogoda, to może nie być za dużo turystów na trasie ;)
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście, spojrzałem w prognozy, na starcie 6-7C, a na górze trochę powyżej 0C, i deszczowo. ;)
To nie muszą wyłączać kolejek. :)

pozdrawiam
Jarosław
RMC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:49
Życiówka w maratonie: 04:09:02

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:Rzeczywiście, spojrzałem w prognozy, na starcie 6-7C, a na górze trochę powyżej 0C, i deszczowo. ;)
To nie muszą wyłączać kolejek. :)
Kurcze dobrze, ze napisałeś :) Nie wiem czemu wydawało mi się, że pogoda tam będzie jak wszędzie ostatnio - ponad 20 stopni, upały.
Wygląda, że trzeba przemyśleć inny strój startowy.
Komentarze do bloga biegowego: [url]http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38345[/url]
Strona WWW: [url]http://www.pstryk-pstryk.com[/url]
Blog Biegowy: [url]https://rmc-biega.pl[/url]
ODPOWIEDZ