Komentarz do artykułu Marcin Świerc - po Mistrzostwach Świata, przed Mardułą i Lavaredo - KONKURS

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

absolutnie nie chce wchodzić w role adwokata Marcina, ale jeśli tak było na MŚ, że:
Ultra to jest układanka wielu czynników, twojej formy, diety ale także sprzętu. No niestety po 35. km było mi już coraz trudniej biec, po prostu nowe niedopasowane spodenki tak mnie obcierały, że nie byłem w stanie utrzymać swojego tempa, bo mocy mi nie brakowało. Sprzęt nie był przetestowany na dłuższym biegu. Otarcia były aż do krwi. Nie mogłem po prostu zbiegać musiałem hamować. Biegłem jak „Lucky Luke” na szerokich nogach. Oficjalny wzór strojów reprezentacji musiał być zgłoszony do organizatorów, chciałem nawet biec w swoim, sprawdzonym, ale dostałem informację od działaczy że dostanę dyskwalifikacje.
to każdy kto biega ultra to doskonale wie (a kto nie biegał, to po prostu tego nie wie) i zapewne przerobił to wiele razy na swoim przykładzie, że jeśli jakaś cześć wyposażenia jest źle dopasowana lub coś tam nie gra, to po kilku godzinach jest masakra!
jakiś jeden jebany lekko ucierający pasek, gumka, zapinka itp po wielu godzinach napierania staje się OGROMNYM często mocno krwawiącym problemem!
sam tak wiele razy miałem, na treningah 1-2h nic sie nie działo, wszysto git, a po 3-4h okazywało się, że jest totalna masakra

jak dla mnie to jakaś amatorska paranoja, że zawodnicy na MŚ dostają jakiś sprzęt od "działaczy" i musza go wziąć w ciemno (wielka łaska!), bo jak nie to wypad! to jest profeska? no bez jaj...
wqrwiają mnie takie szczegóły, bo taki "działacz" podejmuje za swoim biurkiem jakieś decyzje, decyduje co jest dla zawodnika dobre, a ty chłopie bierz te "gratisy" i wypruwaj se flaki w nich przez wiele godzin, tylko przypadkiem nie marudź... przecież to takie proste, biegniesz do przodu i tyle! ważne, że dostałeś od nas zajebiste czerwone spodenki...
qwa!
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To wynika z tego, że biegi górskie i ultra są traktowane przez PZLA "per noga", bo pewnie nie ma na to jakiegos dofinansowania bo to nie są dyscypliny olimpijskie. I dostają to co tam akurat jest. Żeby było jasne, ten sprzęt wyprodukowała firma 4F.
Piszę to dlatego, żeby 4F ze swojej strony robił co mógł bo tego typu akcje nie przydają im zaszczytów i gdzies w głowach zawodnikow moze powstać konotacja: 4F - gówniany sprzęt.
wolfdog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:...wolfdog jak rozumiem jest bardziej fanem konkurentów Marcina ale chyba nie zaprzeczy, że Marcin jest bardzo dobrym zawodnikiem. Punkty ITRA nie kłamią.
Jest bezsprzecznie najlepszym na dystansie ultra. A będzie jeszcze lepszy.
Nie lubię jedynie takich piłkarskich tłumaczeń gdy się wcześniej trochę zadzierało nosa. Mam na myśli ubiegłorocznego Mardułę.
Co zaś do PZLA to lepiej spuścić zasłonę milczenia. Na poważnie to zaczną traktować biegi górskie gdy już wymyślą jak na tym coś udoić...
SEMPER FIDELIS
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja czasami proszę kolegów, żeby nie pytali mnie jaką mam formę, bo będzie to wyglądało jak tłumaczenie się. Czasami nie ma możliwości opisać swojej aktualnej formy bez kilku tłumaczeń.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
ODPOWIEDZ