Osobiście polecam też przejrzeć OLX/Allegro/vintage shopy (popularne lumpeksy) - tam często można wyrwać za grosze spodenki czy koszulki dużo lepsze jakościowo

Biegam w kompresyjnych od UA i na prawdę dobrze się sprawują.kukimiszczu pisze:No właśnie plus taki, że po siłowni mi zostało mnówsto koszulek kompresyjnych, butów.
Wystarczy się dobrze nawadniać na co dzień i uwierz, ale nawet w największe upały biegam do 20 km bez picia.Bianka16 pisze:Ja nie biegam jeszcze daleko, max 11 km. Jak jest gorąco to nawet na 5km coś biorę. Nie daję rady bez picia.
Wierzę, jesteś drugą osobą która mi to mówi i masz absolutną rację, ale ja notorycznie o tym zapominam, dlatego pewnie jeszcze sporo czasu minie zanim wyrobię sobie nawyk popijania wody, nawet gdy nie czuję, że chce mi się pić, a na razie ... cóż, zapas wody w kieszeń i do przodu.kuczi pisze:Wystarczy się dobrze nawadniać na co dzień i uwierz, ale nawet w największe upały biegam do 20 km bez picia.Bianka16 pisze:Ja nie biegam jeszcze daleko, max 11 km. Jak jest gorąco to nawet na 5km coś biorę. Nie daję rady bez picia.
Całą jesień i zimę biegałam bez wody. Teraz też wszystko zależy od temperatury. Nie zawsze mam ją ze sobą. Ale kilka razy już się podsuszyłam i ... nie dałam rady. Teraz miewam wodę, bo po prostu jest koszmarnie gorąco a często biegam w południe, bo nie mam innych wolnych godzin.katekate pisze:Bianka, a spróbuj chociaż raz wyjść z domu na bieganie bez wody, gwarantuję ci, że nie padniesz z wycieńczenia -)
Ty tak serio? Gotowac sie w upale w dlugich legginsach, zeby nie miec "głupio wyglądającej opalenizny"?Ostatni pisze:Ja jestem, mało wrażliwy na gorące temperatury. I mogę nawet biegać w lajkrach na nogach przy +20. Co pewnie dla większości byłoby nie do wytrzymania. Ale przynajmniej nie robi się głupio wyglądająca opalenizna.
A to ciekawostka. O tym to nie słyszałam, ale kto wie, co ludzie wymyślą!Bianka16 pisze:Hmmm świetna rada dla maratończyków, tylko dlaczego oni zaczynają czasem nawet już dwa tygodnie przed startem się nawadniać?
Pot ostatnio strasznie szczypie mnie w oczy, serio!katekate pisze:nie wierzę, że pot i krzywa opalenizna to może być problem...
Ostatnio? Mnie szczypie od zawsze, masakrabeata pisze:Pot ostatnio strasznie szczypie mnie w oczy, serio!![]()
Czasem mam już dosyć!