Masz nareszcie racje - w kazdej kwestii . Szczególnie tego jak to ująłeś (bo wiesz mam problem nie tylko z czytaniem ze zrozumieniem ale wogóle z czytaniem)- fanbojstwa.cichy70 pisze:ja wyluzowany jestem maksymalnie, natomiast nie cierpię fanbojstwa. i braku czytania ze zrozumieniem.Vein1975 pisze:
To kup sobie Gamina za 60 pln i sprzedaj Suunto (jeśli je masz). PO problemie. DLa mnie świetna aktualizacja.
Reszta twojego komentarza to też twój problem. DLa mnie świetny zegarek.
I trochę więcej luzu życzę na codzień . Lżej się żyje
co to ma do rzeczy czy mam suunto czy nie ??? jakbyś czytał i pomyślał nad tym co czytasz ( wiem to trudne), to być wiedział.
napisałem swój punkt widzenia, w temacie najnowszej aktualizacji.
prztyki i cienkie aluzje, co do luzu i moich problemów daruj sobie, nie przypominam sobie żebym Cię upoważnił do oceny mojej osoby.
gratuluję samopoczucia z zajebistej aktualizacji.
jest boska, pokazuje temperature, o żesz w mordę....
Suunto Spartan Ultra
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4:27:31
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
znaczy zero argumentów a wciąż cienkie aluzje.
szkoda.
ale cóż, taki świat, że nawet dyskusja na argumenty to wyzwanie ponad siły.
eot.
szkoda.
ale cóż, taki świat, że nawet dyskusja na argumenty to wyzwanie ponad siły.
eot.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Wyga
Sprawdziłem w czasie treningu. Zegarek po ustawieniu celu intensywności informuje czy biec szybciej czy wolniej. Nie robi tego od razu tylko dopiero po dłuższym czasie przebywania poza strefą. Można też ustawić cel długości trasy. Zegarek informuje o przekroczeniu 50% trasy oraz po osiągnięciu celu. Ogólnie przydatne funkcje tylko dlaczego tak późno.
Natomiast teraz to już w ogóle nie wiem po co na platformie movescount jest kalendarz z planowaniem treningu. Nie widziałem aby to przeniosło się do zegarka. Nadal nie ma mozliwosci ustawienia rozbudowanych interwalow. Poza tym trochę zmodyfikowane ekrany.
Używam Trainera Wrist.
Natomiast teraz to już w ogóle nie wiem po co na platformie movescount jest kalendarz z planowaniem treningu. Nie widziałem aby to przeniosło się do zegarka. Nadal nie ma mozliwosci ustawienia rozbudowanych interwalow. Poza tym trochę zmodyfikowane ekrany.
Używam Trainera Wrist.
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:27:31
Masz wpisane treningi w kalendarz w MOvescount i nie masz ich w zegarku ?gislan77 pisze:Sprawdziłem w czasie treningu. Zegarek po ustawieniu celu intensywności informuje czy biec szybciej czy wolniej. Nie robi tego od razu tylko dopiero po dłuższym czasie przebywania poza strefą. Można też ustawić cel długości trasy. Zegarek informuje o przekroczeniu 50% trasy oraz po osiągnięciu celu. Ogólnie przydatne funkcje tylko dlaczego tak późno.
Używam Trainera Wrist.
Po wpisaniu ich do kalendarza. Normalnie ci eksportują do zegarka. Masz to co wpisałeś - dystans, czas trwania, intensywnośc i któtki opis. Zawsze możesz spojrzeć co masz zapalanowne w menu z trenignami. Po drugie na ekranie który pojawia się po wciśnięciu środkowego przycisku masz krótką infromację co cie dzisiaj czeka. TO samo po przebudzeniu jeśli używasz zgarka do śledzenia snu. Oczywiście kiedy uruchamiasz trening też zegarek przypomina co dzisiaj powienieneś dzisiaj zrealizować. Działa to doskonale. Jesli ci się nie ładują treningi do zegarka to go zresetuj a potem zsynchronizuj. POwinno być ok.
-
- Wyga
Masz rację. Musiałem ponownie połączyć się zegarek z plaformą i synchronizować go. I rzeczywiście w tych miejscach, o których pisałeś są informacje w zegarku o nadchodzącym treningu. A może jest gdzieś jeszcze sposób aby z Movescount wprowadzić interwały, aby od razu się ustawiły do treningu? Czy jednak nadal przed samym biegiem muszę je ręcznie ustawić (czyli dalej prosty interwał bez zmiany natężenia w poszczególnych interwałach. Np 2 i 4 zrobić na 85% mocy, a pozostałe interwały np 75%. Czy to już jednak nie ten model? Mam na myśli trainera.
Dodatkowo mam pytanie o samą platformę Movescount - czy mogę na priv, aby tutaj nie zaśmiecać tematu - chyba, że tutaj....?:)
Dodatkowo mam pytanie o samą platformę Movescount - czy mogę na priv, aby tutaj nie zaśmiecać tematu - chyba, że tutaj....?:)
-
- Stary Wyga
Witam
Po kilku miesiącach bezproblemowego urzytkowania muka...
SSU zawiesił się przy ustawianiu interwału z palca.
Zero reakcji na przyciski.
Przytrzymałem środkowy, pojawiła się strzałka aktualizacji.
Do PC.
Program wykrył zegarek, restart i aktualizacja oprogramowania.
Poszedł.
Działa ok.
Po treningu nie mogę sparować zegarka z telefonem.
Wywaliłem apkę zainstalowałem na nowo i nic.
Apka szuka zegarka, znajduje, paruje i... Znów znajduje.
Zegarek nie podaje "kodu"
Macie jakieś pomysły, bo mi nerwy puszczają
Do PC.
Poszedł.
Działa ok.

- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Mam kilka pytań odnośnie użytkowania Spartana Sporta, może ktoś podpowie...
1. Czy do synchronizacji z apką mobilną niezbędny jest dostęp do Internetu
Jeżeli tak, to dlaczego
Czy może coś źle robię....
2. Czy w zegarku jest historia treningów
Np. zrobiłem trening, zapisałem go, ale po chwili chciałbym do niego wrócić i obejrzeć go. Da się to jakoś zrobić czy niestety tylko synchronizacja i oglądanie w movescount

1. Czy do synchronizacji z apką mobilną niezbędny jest dostęp do Internetu

Np. zrobiłem trening, zapisałem go, ale po chwili chciałbym do niego wrócić i obejrzeć go. Da się to jakoś zrobić czy niestety tylko synchronizacja i oglądanie w movescount

-
- Rozgrzewający Się
Musisz usunąć zegarek z urządzeń bluetooth w telefonie. Wejdź w opcje bluetooth - zapomnij urządzenie, powinien sparować Ci się poprawnie.Hrehor pisze:Witam
Do PC.
Poszedł.
Działa ok.
Wysłane z mojego Nokia 7 plus .
-
- Wyga
@1 - chyba jest potrzebny bo wysyła od razu do movescount.Jaca_CH pisze:Mam kilka pytań odnośnie użytkowania Spartana Sporta, może ktoś podpowie...![]()
1. Czy do synchronizacji z apką mobilną niezbędny jest dostęp do InternetuJeżeli tak, to dlaczego
Czy może coś źle robię....
![]()
![]()
@2 - oczywiście - Logbook
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Dzięki za odpowiedzi... Muszę poszukać gdzie ten LogbookSlimak pisze:@1 - chyba jest potrzebny bo wysyła od razu do movescount.
@2 - oczywiście - Logbook

Ale mogę sobie wyobrazić taką sytuację: Wyjeżdżam potrenować na takie zadupie, gdzie nie ma netu, biorę tylko zegarek i telefon. Po treningu chce go sobie przejrzeć, przeanalizować.... Jak

Wynika z tego, że apka w telefonie jest tylko pośrednikiem pomiędzy zegarkiem a serwisem Movescount

-
- Wyga
W aplikacji w telefonie można przeglądać trening bez dostępu do netu, nie można tylko zobaczyć filmu (jest niedostępny). Chyba, że wciąłem się w temat i coś nie skumałem, no to sorryJaca_CH pisze:Wynika z tego, że apka w telefonie jest tylko pośrednikiem pomiędzy zegarkiem a serwisem Movescount.

- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
nie, movescount a apka, to kompletnie dwie niezależne rzeczy od siebie.Jaca_CH pisze: Wynika z tego, że apka w telefonie jest tylko pośrednikiem pomiędzy zegarkiem a serwisem MovescountSłabo....
powinno Ci synchronizować bez neta, ale pozwól że jutro to sprawdzę,
ja co prawda mam 9tkę, ale oprogramowanie to samo.
ps korzystam z IOSa
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44 min
Cześć,
jak wygląda aktualnie sprawa związana z dokładnością GPS w modelu SSU?
W latach 16/17 sporo użytkowników na zagranicznych forach skarżyła się na dokładność. Dziwne było to, ze modele Sport radziły sobie znacznie lepiej.
Jak to wygląda po ostatnich aktualizacjach?
Waham się pomiędzy Fenixem 3HR a SSU. Nie zależy mi na bajerach.
Zegarek ma mieć dokładny GPS, dobrą baterię, dobrze wskazywać wysokości i sumę przewyższeń.
Puls tylko z opaski.
jak wygląda aktualnie sprawa związana z dokładnością GPS w modelu SSU?
W latach 16/17 sporo użytkowników na zagranicznych forach skarżyła się na dokładność. Dziwne było to, ze modele Sport radziły sobie znacznie lepiej.
Jak to wygląda po ostatnich aktualizacjach?
Waham się pomiędzy Fenixem 3HR a SSU. Nie zależy mi na bajerach.
Zegarek ma mieć dokładny GPS, dobrą baterię, dobrze wskazywać wysokości i sumę przewyższeń.
Puls tylko z opaski.