Stryd 2.0 (footpod)
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Dużym plusem tej wersji jest to, że można w każdej chwili dopłacić 100$ i odblokować kodem pełną funkcjonalność Stryda:
https://support.stryd.com/hc/en-us/arti ... e-to-Stryd
Poczekać trzeba, ale zamówienia można składać:
https://www.stryd.com/live
https://support.stryd.com/hc/en-us/arti ... e-to-Stryd
Poczekać trzeba, ale zamówienia można składać:
https://www.stryd.com/live
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Złożyłem zamówienie w poniedziałek ok. południa, dziś w nocy dostałem maila, że wysłali do Europydorian pisze:muszę poczekać aż magazyny uzupełnią bo wyprzedane
Stryd Live is traveling to our European warehouse right now. It will be checked in by our warehouse. Then, we will ship it to you and provide a tracking number. This will happen early next week.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:44
Ja z wersji live jestem mega zadowolony. Interesował mnie tylko dokładny pomiar tempa biegu i taki jest w strydzie. W porównaniu do footpoda polara jest wielka różnica. I zawsze mogę za 100$ przejść na pełną funkcjonalność (poza ładowaniem indukcyjnym)
mój blog - viewtopic.php?f=27&t=57879
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878
PB
5k - 20:41 - 15.06.2024 (parkrun)
10k - 43:42 - 11.11.2023
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
PB
-
- Zaprawiony W Bojach
@keiw, całkowicie nie panuje nad sterydem.
Po wynikach z zawodów, wychodzi mi, że pomiar jest błędny. Postanowiłem ponownie wykonać kalibrację.
Zrobiłem to tak,...
- wyłączyłem automatyczną kalibrację,
- prędkość i dystans zawsze,
- czujnik w zegarku ustawiłem na 100,
- na bieżni lekkoatletycznej pobiegłem 2x 1600 ( 4x400 ). W pomiarze wyszło w obu przypadkach 1650. Dodatkowo, pobiegłem 3200 ( 8x400 ) w pomiarze wyszło 3300.
Po kalibracji ustawiłem 97:00.
Biegając ostatnio, zauważyłem że z pomiaru jestem szybszy niż jestem.
Pomiar wykonałem ze startu "lotnego".
W poniedziałek, na tym ustawieniu pobiegnę dychę w Londynie. Zobaczę co pokarze zegarek, bo ostatnio w Gdyni, pokazał mi 10,160. Zakładam, że biegnąc całkowicie towarzysko, trochę kluczyły ale 160 metrów na 10 km to słabo,...
Proszę o komentarz.
Jedna uwaga, nie wiem, czy ma to znaczenie, ale ostatnio "przepiąłem" stryda na sam dół, czyli na pierwsze trzy przeploty sznurowadeł. Dawniej miałem to wyżej,...
Po wynikach z zawodów, wychodzi mi, że pomiar jest błędny. Postanowiłem ponownie wykonać kalibrację.
Zrobiłem to tak,...
- wyłączyłem automatyczną kalibrację,
- prędkość i dystans zawsze,
- czujnik w zegarku ustawiłem na 100,
- na bieżni lekkoatletycznej pobiegłem 2x 1600 ( 4x400 ). W pomiarze wyszło w obu przypadkach 1650. Dodatkowo, pobiegłem 3200 ( 8x400 ) w pomiarze wyszło 3300.
Po kalibracji ustawiłem 97:00.
Biegając ostatnio, zauważyłem że z pomiaru jestem szybszy niż jestem.
Pomiar wykonałem ze startu "lotnego".
W poniedziałek, na tym ustawieniu pobiegnę dychę w Londynie. Zobaczę co pokarze zegarek, bo ostatnio w Gdyni, pokazał mi 10,160. Zakładam, że biegnąc całkowicie towarzysko, trochę kluczyły ale 160 metrów na 10 km to słabo,...
Proszę o komentarz.
Jedna uwaga, nie wiem, czy ma to znaczenie, ale ostatnio "przepiąłem" stryda na sam dół, czyli na pierwsze trzy przeploty sznurowadeł. Dawniej miałem to wyżej,...
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ryszard N. - nie wiem jak mógłbym pomóc, ja posiadam zegarek Polara.
Sam zrobiłem test na bieżni, ustawiłem w Polar współczynnik i on mi się sprawdza.
Jak zmienia się firmware to testy robię ponowne dla weryfikacji.
Jak robię trening akurat na stadionie, to też lapuję okrążenia i patrzę jak to wychodzi.
Ja nie narzekam.
Jeśli masz ciągle jakieś problemy, to chyba jedynie pozostaje kontakt z suportem Stryd.
Svolken - ja loguję się poprzez Opera i u mnie strona działa poprawnie, ale ja nie korzystam z planów Stryd.
Sam zrobiłem test na bieżni, ustawiłem w Polar współczynnik i on mi się sprawdza.
Jak zmienia się firmware to testy robię ponowne dla weryfikacji.
Jak robię trening akurat na stadionie, to też lapuję okrążenia i patrzę jak to wychodzi.
Ja nie narzekam.
Jeśli masz ciągle jakieś problemy, to chyba jedynie pozostaje kontakt z suportem Stryd.
Svolken - ja loguję się poprzez Opera i u mnie strona działa poprawnie, ale ja nie korzystam z planów Stryd.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
coś na rzeczy, sprawdziłem i u mnie na Macu i Safari też nie działa.Svolken pisze:Czy strona stryda działa dobrze? U mnie na trzech przeglądarkach i różnych komputerach nie chce wyświetlać szczegółów planu.
tzn nie wyświetla szczegółów planu, bo reszta działa dobrze.
btw, nie biegasz już z trainasone ?
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Trainasone wykrzaczył się i nie chce prawidłowo importować planu. Teraz sprawdzam Trainingpeaks, ale też są kłopotycichy70 pisze:coś na rzeczy, sprawdziłem i u mnie na Macu i Safari też nie działa.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:00
Z tego co kojarzę to masz chyba Polara M400, w którym nie ma możliwości kalibracji Stryda. Czy taki seryjny nieskalibrowany Stryd nadal działa ok?elektrod pisze:Ja z wersji live jestem mega zadowolony. Interesował mnie tylko dokładny pomiar tempa biegu i taki jest w strydzie. W porównaniu do footpoda polara jest wielka różnica. I zawsze mogę za 100$ przejść na pełną funkcjonalność (poza ładowaniem indukcyjnym)
Biegłeś z nim może już jakieś zawody? Pytam bo wg niektórych testów nawet nieskalibrowany Stryd jest dokładniejszy niż skalibrowany "zwykły" footpod i jestem ciekawy ile w tym prawdy
ps. Czy ten Polar pozwala ustawić dystans i prędkość ze Stryda, ale jednocześnie rysuje ślad z GPS?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:44
W M400 jak najbardziej można kalibrować. Sam Stryd w moim przypadku zaniża i w M400 mam współczynnik ok 1.030. Kalibrowalem na odmierzonym odcinku i teraz wskazania są stabilne. W porównaniu do footpoda polara gdzie wskazania były zależne od tempa biegu, ułożenia czajnika na bucie, siły zasznurowania i pewnie jeszcze innych czynników tu po kalibracji jest stabilnie.dorian pisze:Z tego co kojarzę to masz chyba Polara M400, w którym nie ma możliwości kalibracji Stryda. Czy taki seryjny nieskalibrowany Stryd nadal działa ok?elektrod pisze:Ja z wersji live jestem mega zadowolony. Interesował mnie tylko dokładny pomiar tempa biegu i taki jest w strydzie. W porównaniu do footpoda polara jest wielka różnica. I zawsze mogę za 100$ przejść na pełną funkcjonalność (poza ładowaniem indukcyjnym)
Biegłeś z nim może już jakieś zawody? Pytam bo wg niektórych testów nawet nieskalibrowany Stryd jest dokładniejszy niż skalibrowany "zwykły" footpod i jestem ciekawy ile w tym prawdy
ps. Czy ten Polar pozwala ustawić dystans i prędkość ze Stryda, ale jednocześnie rysuje ślad z GPS?
Tak właśnie mam ustawione, że dystans i tempo biegu są że strefa, a ślad z GPS
mój blog - viewtopic.php?f=27&t=57879
PB
PB
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:00
A czy ktoś z Was używa Stryda z Suunto Ambit3 Peak? Wg strony fellrnr.com po ustawieniu dystansu/prędkości ze Stryda wyłącza się (albo trzeba wyłączyć GPS) i nie można używać tego jednocześnie. Z kolei tutaj piszą, że jest pełna kompatybilność https://support.stryd.com/hc/en-us/arti ... lity-chart
Czy ktoś z Was mógłby to potwierdzić?
Czy ktoś z Was mógłby to potwierdzić?
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
no ja mam teraz suunto, więc problemy z importem mnie omijają.Svolken pisze:Trainasone wykrzaczył się i nie chce prawidłowo importować planu. Teraz sprawdzam Trainingpeaks, ale też są kłopotycichy70 pisze:coś na rzeczy, sprawdziłem i u mnie na Macu i Safari też nie działa.
no ale chyba brak importu do zegarka to nie powód do zaprzestania treningów ?
bo ja zawziąłem się na TAO i twardo trwam już 3 tydzień.
chyba poproszę frdzia, żeby przeniósł temat bo nie chcę tu robić bałaganu w temacie TAO.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Rozgrzewający Się
dorian pisze: Szkoda, że przesyłka to 25% wartości sprzętu, ale co zrobić
Jestem mile zaskoczony, rzeczywiście zwrócili mi koszty przesyłkiI have refunded the shipping cost due to this long wait. Please let me know if you have any questions!
Ciekawe ile będę czekał na stryda
23.05.2018
Szczegóły: 25,00 USD Zakup-zwrot SP * STRYD 9706580490 STANY ZJEDNOCZONE AMERYKI
Data księgowania: 28.05.2018