28. Bieg Konstytucji 2018 Warszawa

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
AngieK
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:07:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Przepraszam za off-top: zapisy na Bieg Ursynowa ruszają 7 maja: http://biegursynowa.com/bieg-ursynowa-2018/

Miło jest poinformować, że parkrun Warszawa-Ursynów jest partnerem tego biegu, więc możecie u nas na dobrze zmierzonej, 5-km twardej trasie potrenować, sprawdzić się w Parku Przy Bażantarni zawsze w sobotę o godz. 9.00 zanim ruszycie na KEN.
Oczywiście, parkrun jest za darmo, więc naprawdę - nic nie tracicie!

Życzę powodzeniu jutro wszystkim startującym w Biegu Konstytucji! Niestety mogę kibicować tylko zdalnie, ze względu na obowiązku służbowe.
Może kiedyś mi się uda dotrzeć na jakiś Parkrun, kolega namawia, tylko akurat o tej porze córka ma balet i ciężko się rozdwoic. :bum:

Co do dzisiejszego biegu, to stres jest, się tam z siebie wszystko, mimo przeziębienia.

Ktoś się orientuje, jak wygląda kwestia depozytów? Jakies konkretne drobne trzeba przygotować? Pytalam organizatorów na Fanpage i głucha cisza.
PKO
Awatar użytkownika
AngieK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jestem mocno zniesmaczona postawą organizatorów biegu - najpierw odpisali mi na Fb, że będzie punkt, w którym zapewnia opiekę nad dziećmi, żeby rodzic mógł pobiec, a potem, już na miejscu, okazało się, że nikt o czymś takim nie słyszał. Gdyby nie to, że spotkałam znajomą, która zaopiekowala się moją córką przez ten czas- jej dzieci też brały udział w Biegu z maskotką-to nie pobieglabym dzisiaj :wrrwrr:
Awatar użytkownika
bezuszny
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:51
Życiówka w maratonie: 3:13:48

Nieprzeczytany post

Jak Wam poszło na tej patelni wczoraj? :bum:
AngieK pisze:Ktoś się orientuje, jak wygląda kwestia depozytów? Jakies konkretne drobne trzeba przygotować? Pytalam organizatorów na Fanpage i głucha cisza.
Wiem, że odpisuję po fakcie, ale może się przyda na przyszłość. Jeszcze nie spotkałem się, żeby depozyty na biegach były płatne. :)
symeonik pisze:Ale za to dziś brałem udział w Biegu Flagi na 10 km.
Jak poszło? :) Jak oceniasz organizację, trasę, itp.?

Ten bieg odbywa się bardzo niedaleko mojego mieszkania i rejonów, gdzie trenuję, więc może kiedyś wezmę udział. W tym roku 2 maja niestety pracowałem.
5 - 19:20 (Amsterdam, 17.10.2020)
10 - 39:51 (Leiden Marathon, 10.10.2021)
HM - 1:29:27 (Berliner Halbmarathon, 03.04.2022)
M - 3:13:48 (Rotterdam Marathon, 24.10.2021)
Awatar użytkownika
jorge.martinez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17
Życiówka w maratonie: 2:57:27

Nieprzeczytany post

Mnie odcięło wczoraj po 2km. Straciłem dużo na podbiegu gdzie mnie kilku wyprzedziło. Ostatnie 1,5km walczyłem o zachowanie stanu posiadania.

Przekonałem się nie po raz pierwszy że wolę biegać gdy jest zimno. Oraz o tym że trochę roboty przede mną by odmulić się po maratonie.

Bieg jak przed rokiem dobrze ogarnięty. Jedyne zastrzeżenie mam do spoźnionego startu.

No i rozczuliła mnie pewna pani z 12 letnim na oko synem, która pewna siebie ustawiła się w 3 rzędzie w strefie VIP. Mam nadzieję że ich nie stratowano.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
symeonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44.09

Nieprzeczytany post

bezuszny pisze: Jak poszło? :) Jak oceniasz organizację, trasę, itp.?
Ja jestem zadowolony, poprawiłem życiówkę, pogoda nie była zła - na szczęście nie było takiego upału jak w poniedziałek.

Trasa ciekawa, choć nie taka łatwa z podbiegami po kostce brukowej - najtrudniejszy podbieg to ul. Czujna (od Wisłostrady przez Bramę Bielańską do ul. Trojaka) na 5 i 10 km (były dwie pętle). Sam teren Cytadeli też płaski nie jest - były i podbiegi i zbiegi, później jeszcze podbieg na Krajewskiego w kierunku Zajączka.

Co do organizacji - najpoważniejszy minus to bałagan w depozycie po biegu. Depozyt był podzielony na 4 główne grupy numerów (1-250, 251-500, 501-750, 751-do końca), ale wewnątrz każdej z tych grup worki były wrzucane byle jak i wolontariusze nie byli w stanie szybko znaleźć odpowiedniego worka. Skończyło się tym, że biegacze sami wchodzili do depozytu i swoich worków szukali. Mnie dobry kwadrans zajęło, zanim swój worek znalazłem.
Drugi minus to prysznice. Podobno były w szkole przy ul. Śmiałej, ale gdy tam poszedłem, to okazało się, że rzeczywiście szkoła jest otwarta, ale nie było nikogo, kto by pokierował, gdzie prysznice w samym budynku się znajdują. Trudno, żebym myszkował po całym budynku jak jakiś intruz.

Ale poza tym to mnie się podobało - były też jeszcze: bieg dla przedszkolaków, grupy rekonstrukcyjne, jakieś stoiska wojskowych instytucji (np. CBW, WAT), jadło z grilla, dla biegaczy po biegu dobra grochówka. No i można było się po biegu wymasować.

No i jeszcze jedno - starterem biegu był w tym roku kandydat na prezydenta Warszawy z ramienia PiS-u... To już nie oceniam, czy to dobrze, czy źle... Po prostu tak już jest przy tego rodzaju imprezach.
Awatar użytkownika
AngieK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wg mnie organizacyjnie na Biegu Konstytucji było trochę chaosu, jeśli towarzyszyło się dziecku w Biegu z maskotką, to potem trudno było wrócić samemu na linię startu, nie mówiąc już o przebiciu się do depozytów.

Pogoda była dość ciężka, też stwierdziłam, że wole biec więcej km w chłodzie, niż taka piątkę w skwarze. Na szczęście koło 3 km złapalan drugi oddech i bieglo mi się lepiej. Ale o zyciowce nawet nie myślałam, zwlaszcza, że akurat mam chore zatoki, więc jestem przymulona. Tak czy siak, pierwszy bieg zaliczony.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ