Liga pisze:Czy ma ktoś ten zegarek i jest w stanie powiedzieć ile maksymalnie bateria wytrzymuje podczas treningu?
Mnie bez muzyki ok 10‰ na godzinę schodzi. Nie wiem ile wytrzyma w sumie, ale myślę że do 8 godzin.
GPS łapie całkiem dobrze, wykres wyglada lepiej niż z telefonu. Kilka screenów z porównania, stratosa i endomondo na redmi 4x.
Pierwszy to Stratos, drugi Redmi 4X
edit:
Po ostatnim biegu na 10km homologowaną trasą z pomiarem czasu mogę powiedzieć coś więcej.
Trasa 10 km, stratos pokazał 9,87km na trasie przy znacznikach "spóźniał się" o kilka metrów, ale jak dla mnie nie jest to duża różnica.
Czasu chyba nie ma sensu porównywać ( 47:45 :P)
Rysowanie trasy: wg stratos wypadł bardzo dobrze. Przez większość trasy idealnie po trasie, na ostrych zakrętach lekko ścięte, max może do 3 czy 4 metrów. Nawet w miarę dokładnie widać czy biegłem po prawej czy po lewej stronie drogi.
Średnie czasy (co 1 km): tutaj też wypadł dobrze. Nie było jakiś przekłamań i można było oprzeć się na tym, co podawał zegarek (co kilometr podaje tempo)
Tempo aktualne: no tutaj gorzej. Nie ma chyba uśrednienia i czasami pokazuje wartości z kosmosu. Chociaż średnią prędkość pokazał prawidłową (4,51) to najlepsza była z kosmosu (1,30 na finiszu przyspieszyłem, ale nie aż tak :P )
Pomiar tętna: tutaj też słabo, ale ja nie spodziewam się cudów przy pomiarze z nadgarstka. Średnie 160, maskymalne 193. Przy moim wieku (38) to raczej niemożliwe. Kiedyś mierzyłem na pasku to wyszło nie całe 190, a tu nie żyłowałem się do "mroczków w oczach".
Na wykresie po ok 17 min gwałtownie się podniosło i tak już trzymało się do końca (nie robiłem żadnych zrywów, więc też to nie możliwe).
Jeżeli komuś zależy na dokładnym pomiarze pulsu, pozostaje dokupienie paska HR.
Ogólnie polecam. GPS dokładny, nawet w lesie jest dobrze. Bateria to bardzo duży plus. Nie miałem okazji sprawdzać, ale powinno wystarczyć na ponad 10 godzin biegu. Muzyka prosto z zegarka to bardzo fajna opcja podczas treningu.
W tym przedziale cenowym zegarek wypada bardzo dobrze.
Wysłane z mojego Redmi 4X .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.