Komentarz do artykułu Kto startuje w biegach przeszkodowych?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli, 72kg to nie taki znowu szkielet :hejhej:

Wysłane z mojego SM-A510F .
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Rolli, 72kg to nie taki znowu szkielet :hejhej:

Wysłane z mojego SM-A510F .
Teraz "tylko" 69... ale święta idą :echech:
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

Poczytałem całą dyskusję i w całkowicie się zgadzam z Platfusem i Qbą. Poza tym, że... sam jestem dosyć mocno wciągnięty w tą całą przeszkodową zabawę :) Biegam w OCR, piszę o tym i nieźle znam to środowisko.

Ta dyscyplina mi się podoba bo wymaga wszechstronnej sprawności. Może dlatego, że się wywodzę ze wspinania i coś mi z tego zostało. A że siedzę w górskich biegach ultra, to najbardziej mi odpowiadają te dłuższe wyzwania OCR, najlepiej w górach. Jak RMG to Hardcore albo Ultra, jak Spartan to Beast, a w tym roku może skoczę na Ultra na Słowację. Z młodymi kocurami już nie mam szans, znam swoje ograniczenia ale próbuję się poprawiać. RMG Ultra który skończyłem w 2017 (za drugim podejściem, bo rok wcześniej przez kontuzję się skończyło na jednym okrążeniu z dwóch) to był dla mnie wyniszcz porównywalny z ukończeniem pamiętnej błotnej Łemkowyny 150 w 2014 roku. Po prostu lubię się ściorać na różne sposoby.

O przekroju uczestników biegów przeszkodowych pisałem trochę 2 lata temu, kiedy u nas dopiero robiło się to popularne, a sam też dopiero zaczynałem zabawę z tą dyscypliną. Można poczytać tu i tu.

Sporo się od tego czasu zmieniło, głównie to że jest coraz większa grupa wyczynowców trenujących specjalistycznie do OCR i ścigających się na najwyższym poziomie. Zrobił się z tego poważny sport wyczynowy, jak każdy inny trenowany na tym poziomie.

A co do grupy zabawowych uczestników. Są i będą, tak jak w biegach ulicznych, górskich i każdych innych. Może ta specyficzna otoczka marketingowa tu ich przyciąga więcej. Niektórzy oszukują na przeszkodach tak jak inni ścinają zakręty czy skracają trasę na biegach "zwykłych". Taka mentalność ludzi, a na biegach przeszkodowych po prostu mają ku temu więcej możliwości.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Można powiedzieć, że wyniki ankiety potwierdziły moje przypuszczenia.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Próbuję się zorientować gdzie na stronie Runmageddonu można znaleźć jakieś wyniki?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

ok, już mam.
ODPOWIEDZ