W mojej ocenie (osoby z dosc waskimi stopami) maja swietne dopasowanie w srodstopiu i palcach (ja w palcach ze wzgledu na najdluzszy duzy paluch potrzebuje dosc duzo miejsca), pieta rowniez jest bardzo dobrze dopasowana i swietnie trzyma. Jezyk jest podbity miekka poduszką a od gory ma taki sztywniejszy material ala skora- dzieki temu nie czuc nacisku sznurowek na stope. Dobtego jest w sam raz na szerokosc i fajnie obejmuje stope. Material cholewki jest od polowy buta ku przodowi bardzo przewiewny. No i na koniec bardzo wazne: ksztalt podeszwy w serii pure pozwala na mega wygodne bieganie ze srodstopia (drop 4mm i zaokraglona pieta sprawiaja ze noga nial sama ustawia sie do ladowania na srodstopiu, bez zbednego wysilku) a poziom amortyzacji jest stosunkowo duzy jak na tak lekkie buty i do tego najwiekszy jest wlasnie na srodstopiu. I podeszwa jest bardzo elastyczna. To wszystko sprawia ze w tym bucie biega sie bardzo naturalnie a jednocześnie bezpiecznie i komfortowo. No i na sam.koniec nie bez znaczenia jest wyglad tych butow- rzecz gustu ale wg mnie wygladaja super

i zachecaja do szybszego biegania
Wysłane z mojego STF-L09 .