10.000 ludzi na starcie - w Polsce

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolą artysty jest prowokowanie. Jan Nowicki jak pamiętamy z dowcipu klonach w garmażerce na Pl. Bankowym lubi prowokować i ustawiać się w poprzek ogólnym nurtom. Ci prowokatorzy robią to czasem dla samej prowokacji, żebyśmy się wkurzyli a przy okazji zastanowili, a jeszcze przy okazji zwrócili na nich uwagę kiedy już trochę schodzą z afiszów. Czy mają rację to sprawa drugorzędna, uszanować trzeba ich prawo do swoich poglądów.
PKO
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że mimo kpiarskiej konwencji Nowicki mówi to na poważnie. Chodzą słuchy, że nawet stara się zrealizować tą koncepcję.  :)
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy mógłbyś Olku sprecyzować na czym koncepcja Jana Nowickiego polega? Bo niestety nie słyszałem co mówił w Trójce. Chce tylko obrzydzać starszym ludziom uprawianie sportu w swych wypowiedziach czy ma to być bardziej konkretne działanie?
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czyli temat "10.000 ludzi na starcie" jest nadal otwarty... (skoro jak piszecie niewiele ustaliliście), a może w czasie świąt coś przyjdzie nam wszystkim do głowy? Myślę że działania rozpoczęte przez grupy z Wawy (niezaprzeczalnie byliście pierwsi) i Gdańska to dobry kierunek! Może tak we wszystkich miastach? Bennet już zproponował, żebyśmy pociągnęli podobnie w Bydgoszczy. Toruń ma już swój TopCross, ciekaw jestem jak w innych miastach?
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

10 tys na starcie? Absolutnie mozliwe ale na poczatek nie w glownym biegu. Tak jak przy okazji Maratonu Warszawskiego zorganizowaliscie Bieg Przyjaciol MW, potrzeba nie tylko glownej imprezy ale i kilku towarzyszacych- Festiwal Biegania. Np. na moim podworku razem z Gold Coast Marathon sa rozgrywane 1/2 maraton, bieg i chod (spacer) na 10 km oraz 2.35 km bieg dla dzieci- razem bylo ok. 10 tys uczestnikow. Szczegolne wazne sz imprezy dla maluchow, na krociutkim dystansie. Spotkalem sie z imprezami gdzie nie ma oficjalnej kwalifikacji a kazde ze startujacych dzieci otrzymuje na mecie medal z malutka nagroda. Wiele z nich bedzie na starcie za rok. Wielu tez jesli nawet nie wytrwa to te przygode z bieganiem bedzie pamietac i jest duza szansa ze powroci do sportu gdy alternatywa bedzie kupowanie coraz dluzszego paska do spodni.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio. to nie to forum. :lalala:
(tzn chodzi mi o komentarz pod moim zdjęciem z piątkowego spotkania)

Wojtek. Imbryk był Fredzia. :)

(Edited by grubcio at 11:00 am on Dec. 23, 2002)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Janku - starałem się jakoś streścić wywody Nowickiego. Oczywiście nie ma mowy o jakimś konkretnym działaniu. ... O zagrożeniu ze strony Nowickiego napisałem nie do końca na poważnie. Broni on postawy raczej trudnej do obrony i  niemodnej więc również w tej kwestii budzi moją sympatię. W jakimś sensie jest naszym przeciwnikiem, bo publicznie ośmiesza mocno związany z biegową ideologią /ale także całą kulturą masową/ kult młodości. Nawiasem mówiąc to ciekawy temat, chyba nie podejmowany. Tym, że Nowicki wypowiada się tu przeciw stereotypom i modzie zyskuje moje uznanie. Przynajmniej pobudza do myślenia i w tym sensie miałeś rację sugerując artystyczną prowokację. Napisałem o tym, bo wydało mi sie, że to bardzo interesujące spojrzenie na amatorski sport
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za wyjaśnienie, Olku. Myślę że jakoś wyjdziemy obronną ręką mimo tak godnego przeciwnika. :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Czechach biega premier . Kto przesle to zdjecie do naszej kancelarii rzadowej ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from wojtek on 12:34 am on Dec. 29, 2002
Kto przesle to zdjecie do naszej kancelarii rzadowej ?
Pytek :hahaha:
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

Ciesze sie ze udalo mi sie chociaz tych najbardziej aktywnych forumowiczow z Wawy poznac!
Mam nadzieje ze chociaz czesc z pomyslow ktore pomiedzy ladna muzyka sie przeplataly zostana wcielone w zycie.
Pozatym milo jest widziec Twarz osoby jak sie z nia dyskutuje :taktak:

Tak wogole to was bardzo podziwiam ze przy takim mrozie biegacie, troche szkoda ze nie bylam wstanie pobiec z Wami, ale mam nadzieje ze w kwietniu przyjade i pobiegne:)

aga
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No Caryca, bardzo mi³o by³o Ciê poznaæ. I niezwykle interesuj±c± rozmowê przeprowadzi³y¶my - niekoniecznie na tematy biegowe :)
Pamiêtaj, co obieca³a¶: wspólne bieganie podczas Twojej wiosennej wizyty w Polsce :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ