Warszawa

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zgadywanka trwa! Ile ludziuf tyle koncepcji (albo nawet wiecej). Moje pytanie: co to jest ten wiezowiec daleko na lewo od pekinu. Drugie pytanie : co to jest ten wiezowec trzeci na prawo od pekinu (moj guess to jest panie wiezowiec na rondzie ONZ). W kazdym razie jest dosyc charakterystyczny. No i co to za bezludny pas po srodku zdjecia!!? Czy to rzeczywiscie Wisla?
Jang - no to gdzie wedlug Ciebie jest Daewoo he he... sprawa sie komplikuje ...
Czy to zachod, czy to wschod, a moze poludnie ...

(Edited by RobertD at 12:13 am on Dec. 12, 2002)
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No pisalem przecie  ze to ten maszkaron przy placu Bankowym ( pamietam jak mialem 4-5 lat , kiedy juz tam dol wykopali - wtedy jezdzily jeszcze te romantyczne stare tramwaje na korbe ) .
Wiezowiec Intraco nie zalapal sie bo jest za bardzo na lewo .
Linia zieleni moze byc pasem pomiedzy Ursusem a Piastowem . Nie widze tylko linii kolejowej . Czyzby zdjecie zrobiono z 10 pietra jakiegos wiezowca w Pruszkowie ? I czy z Pruszkowa az tak dobrze Warszawe widac ?

Zaintrygowaly mnie rownolegle lustrzane powierzchnie gdzies w polowie zdjecia . Co to moze byc ?

Powierzchnie , ktore poczatkowo wzialem za Wisle sa niczym innym jak pokrytym sniegiem polami .

(Edited by wojtek at 3:04 am on Dec. 12, 2002)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patrz±c od lewej: B³êkitny Wie¿owiec na Placu Bankowym, PKiN, na pierwszym planie z iglic± Elektrim, za nim Marriott, ni¿szy budynek z iglic± - siedziba Plus GSM, dalej Reform Plaza na Pl. Zawiszy, skrajnie po prawej ni¿szy budynek o schodkowym kszta³cie - siedziba Warty (?) przy ul. Z³otej.

Moim zdaniem zdjêcie jest zrobione z pó³nocno-zachodnich dzielnic Warszawy, tzn. z Bielan lub Bemowa.

Ale teraz tak patrzê na to zdjêcie po raz kolejny i stwierdzam, ¿e kompletnie mnie zakrêci³o i zaczynam kombinowaæ co¶ innego, ale nie powiem co, bo to bez sensu :hej: Fredzio ma pewnie niez³± zabawê :)
Fredziu, podpowiedz tylko, o której dok³adnie godzinie zdjêcie to zosta³o zrobione? Ró¿owiej±ce niebo wskazuje na wschód s³oñca - widzê taki codziennie jad±c z Bemowa do pracy - ale: przy silnych mrozach niebo ma podobny kolor, gdy s³oñce zachodzi, a to ca³kowicie zmieni³oby postaæ rzeczy... :taktak:

Jednak nie, to zdjêcie zdecydowanie zrobione jest z pó³nocnego-zachodu, w godzinach porannych, ok. 7.00.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joycat, ale dużo szczegółów dostrzegłaś. Gratulacje. Moim zdaniem wieżowiec na pierwszym planie obok pałacu to Daewoo. Jest najwyższy w Warszawie a Mariott i Elektrim są węższe.
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

Ja osobiscie stawiam na ochote.
Jezeli Joycat dobrze rozpoznala budynki to zdjecie powinno byc zrobione raczej z mokotowa.
Moze zdjecie zrobiono wieczorem?
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mi cos tu nie gra z tym zdjeciem!!!! jak by bylo od Bemowa to Dewoo bylo by po lewej stronie palacu! to na pewno, a jak dla mnie to tam sa dwa wierzowce w jednej linij po prawej-
Ja mam teorie ze jest to zdjecie zrobione od strony pragi.. tylko ze jest to negatyw!!! czyli to co po prawej powinno byc po lewej, nie tez nie pasuje.... sorrki mysle... chyba ze od strony zolibaorza ten nowy wierzowiec kolo emilki jest w jednej linii z Marriotem, to wtedy by niby pasowalo, ale dwa drugie wierzowce sa za dalego...
Fredzio to jest od Mokotowa tylko odwrocone? no inaczej mi nie wychodzi..musze juz isc ale sie jeszcze zastanowie...
pozdrawiam
aga
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

ciekawe jeszcze w ktorym roku to zdjecie zostalo zrobione? Brakuje mi paru wiezowcow np.: Deuchebanku przy Emili Plater.

swoja droga to fajna zabawa, tylko pracowac sie nie daje :uuusmiech:
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żoliborz jak na dłoni - pas zieleni, to lasek bielański lub młociński. :)

p.s. Ależ ten kikut, czy - jak go nazywacie - pekin, szpeci to miasto, ciekawe kiedy go wreszcie uprzątną.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zdjêcie jest zrobione z ca³± pewno¶ci± od strony zachodniej (do dyskusji, czy od po³udniowo-zachodniej, czy od pó³nocno-zachodniej strony) - wiem, bo porówna³am sylwetki wie¿owców z 360-stopniow± panoram± Warszawy.  
Jest jeszcze jedna hipoteza: Ursus. Jest w Ursusie jeden wie¿owiec, mój m±¿ podpowiada jego potoczn± nazwê - "Nied¼wiadek". Tak czy inaczej moim zdaniem zdjêcie pokazuje panoramê Warszawy od zachodu.
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

joycat,
jak dla mnie masz racje! nie wzielam pod uwage ze to moze byc stare zdjecie ( bo w tym ukladzie brakuje bardzo duzo) ale za to ( mi sie wydaje) ze tam sa slynne wierzowce za zelazna ( w srodku dziura na grzybowska)  a tam teraz jest budynek zubra, pomijajac ze powinnien byc dewoo....

Fredziu faktycznie pracowac sie nie da;)
ale przyjemnie:)
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hmm jest jeszcze mozliwosc, ze to zdjecie jest robione z polnocnego wschodu (bardziej wschodu) i ze to jest zachod slonca a nie wschod. wiezowiec dajewo jako najbardziej wysuniety na zachod mogl sie nie zalapac.
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale Fredzio narozrabiał, każdy widzi co chce, zaraz się
okaże że to Nowy Jork. Odszczekuję Szczęśliwice.
Jak tak łobrócić to foto to wychodzi, że robione z Kępy Gocławskiej, przy zachodzie slońca, wtedy Forum jest przed PKN a Dełu za i ich nie widać. Za krzaczorami most łazienkowski z szeregiem świateł, a po lewej stronie światełko z Grubej Kaśki na Wiśle, ale pewności nie mam. Jedyne co wiem to, że budynek z wyraźną sztycą na dachu to Marriott (jedyna antena nadawcza TV poza PKN).

Mifor

Fredziu - przez ciebie ludzie pracować nie mogą !!!!!
Ciekawe jakie są nagrody !!!!!
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przyznam się że już też gotów jestem porzucić swoją wersję, jeszcze tylko odrobina wahania w związku postem Joy.
To co mi nie pasuje, to usytuowanie Intraco. Koledzy co go budowali twierdzą że budynek nie wygląda w ten sposób w relacji do pekinu, kiedy się nań  patrzy z Żoliborza.

A może to Sofia?  :spoko:

p.s. pomijając dyskusję co to jest, należy się brawo za samo zdjęcie - może nie uwierzycie ale pod jego wpływem zamiast lanchu pobiegłem aby przyjrzeć się W-wie z lotu ptaka i przyznaję, że z wyjątkiem kikuta na którego widok dostaję mdłości, ogólnie to malownicze miasto. :)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

:o

:hahaha:

:spoczko:
Słuchajcie, niesamowita historia, chyba jakies opowiadanie na ten temat napiszę, albo do Wyborczej wyślę czy gdzie !?

Otóż.

Runforfun napisał 11 grudnia o 5:30 PM:
Zdjęcie wykonane ok. 7 rano, 10-go grudnia, a.d. 2002, perspektywa z Żoliborza, dalej na płn-zach. od pl. Wilsona, a dokładne dane topograficzne niech ktoś inny poda
Pomylił się o jeden dzień - zdjęcie zrobione było 9-go grudnia. Reszta zgadza się idealnie. (okolice rogu Podleśnej i Marymonckiej)

Ale, co w tej historii najciekawsze, to to, że ja wogóle zapomniałem, że to zdjęcie umieściłem !!!!
I grzebię sobie w internecie, jest 1:30 w nocy z czwratku 12 na piątek 13 grudnia, i myśle wejde na forum sprawdzić co tam sie dzieje.
Patrze sobie i patrze, eeee, nic, już chce zamykać ale widze, że w melanżu jakies nowości. No to myśle, pewnie plany na rok 2003, wejde zobacze. Wchodze i widze: Warszawa da się lubić.....kurcze skądś to znam kto to zaczął ........!!!!!!!!!!! JAAAAA ???? O......k, zapomniałem !!!! I ta dyskusja która zacząłem czytac była naprawdę niesamowita. Że tyle się wydarzyło, tyle słów powiedziało, tyle emocji wzbudzilo a ja nic o tym nie wiedziałem !!! Coś niebywałego.

9 grudnia wstałem o 6:00 rano, chyba nawet wczesniej. I jak do pracy po siódmej (tak wcześnie normalnie nie chodze ale tym razem tak mi wypadło) wychodziłem, jak zwykle spóźniony, taksówka na dole już czekała od dobrych nastu minut, to przez okno w kuchni na chwile mignął mi ten własnie widok. Cofnęło mnie. I pędem rzuciłem sie do aparatu - żeby sie tylko światło nie zmieniło, kurrrrcze.............aparat nie naładowany....... na biegu Mikołajkowym bateria się wyładowała...ale nic to, co to dla nas samurajów, zaczałem szybko rozwijać 25-cio metrowy przedłużacz, innego znaleźć nie mogłem, podłączyłem do niego zasilacz, do niego aparat, wypadłem na korytaz bo tam łatwiejszy dostęp do okna i szybko cykać zacząłem. No i tak powstało to zdjęcie, oczywiście mam w wiekszym formacie
http://www.fredzio.com/poranek

A RunforFun..................to jest chyba jakiś szpieg. No chyba, że przez dedukcje jak Sherlock Holmes do tego doszedł. RunforFun - opowiedz jaki był tok Twojego rozumowania, no bo z własciwości zdjęcia tego odczytać nie mozna.

(Edited by FREDZIO at 1:57 am on Dec. 13, 2002)
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jako warszawiak z dziada pradziada musze przyznac ze w wiekszosci nie mam pojecia o czym mowicie. Nie bylem w Polsce od wyjazdu w 1990 i wiekszosci wspominanych wiezowcow jeszcze nie bylo. Ale i ja sprobuje. Zdjecie prawdopodobnie robione o wschodzie slonca, ze wschodu bo niebo jest ciemniejsze w tle. Niska, prostokatna sylwetka na tle PKiN to moze byc Forum, jesli tak to aby uzyskac takie przesuniecie (gdyby robic zdjecie wzdluz osi Alei Jerozolimskich to Forum byloby na lewo od palacu) zdjecie byloby robione z poludniowej czesci Saskiej Kepy. Domy na pierwszym planie pasuja na takie z okolicy ul Saskiej, moze na wislanej stronie ulicy Francuskiej. Wtedy grupa domow w srodkowej-lewej czesci bylaby osiedlem Torwar. Pasuje?
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ