Bieganie w walce z nałogiem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Joy to niesamowicie trudny temat. Nie ma regul ktore mozna stosowac uniwersalnie. Pomoc trzeba, tylko ta pomoc wygladac powinna inaczej niz to sobie wielu z nas wyobraza.
Nie jest pomoca np. ukrywanie przed szefem pijanego kolegi w pracy. Gdy straci posade z powodu alkoholu, byc moze zapali mu sie czerwona lampka, byc moze sie zmieni.
Dolujac alkoholika, dobijajac go, rzucajac mu klody pod nogi, pomagamy mu najbardziej.
Wlasnie dlatego, ze jestem alkoholikiem (co prawda od wielu lat niepijacym) nie znam zadnej litosci zwalniajac dyscyplinarnie moich pracownikow za pijanstwo.
kledzik
Nie jest pomoca np. ukrywanie przed szefem pijanego kolegi w pracy. Gdy straci posade z powodu alkoholu, byc moze zapali mu sie czerwona lampka, byc moze sie zmieni.
Dolujac alkoholika, dobijajac go, rzucajac mu klody pod nogi, pomagamy mu najbardziej.
Wlasnie dlatego, ze jestem alkoholikiem (co prawda od wielu lat niepijacym) nie znam zadnej litosci zwalniajac dyscyplinarnie moich pracownikow za pijanstwo.
kledzik
-
- Zaprawiony W Bojach
Próbowa³am ju¿ wszystkiego: pozytywnej motywacji, gró¼b, racjonalnego t³umaczenia poprzez pokazywanie konsekwencji medycznych, rodzinnych i spo³ecznych na³ogu, empatii, wspó³czucia, odcinania siê. Wszystkiego próbowa³am. Jest coraz gorzej.
Nie mogê tego kogo¶ zostawiæ samemu sobie, zerwaæ kontakt, ukaraæ go w ten sposób, bo serce mi krwawi.
Sorry, ¿e zaczê³am taki temat..
Chyab nie potrafiê o tym pisaæ.
Nie mogê tego kogo¶ zostawiæ samemu sobie, zerwaæ kontakt, ukaraæ go w ten sposób, bo serce mi krwawi.
Sorry, ¿e zaczê³am taki temat..
Chyab nie potrafiê o tym pisaæ.
-
- Zaprawiony W Bojach
Doskonale to znam. Rownie dobrze sam moglbym napisac te slowa. Nie wiem czy bedzie to dla Ciebie jakimkolwiek pocieszeniem ale czasami nastepuje zmiana. Najczesciej wtedy gdy wszyscy stracili juz nadzieje. Tak bylo z moja kochana mama. Teraz czekam na brata...Quote: from joycat on 3:26 pm on May 13, 2003
Próbowałam już wszystkiego: pozytywnej motywacji, gróźb, racjonalnego tłumaczenia poprzez pokazywanie konsekwencji medycznych, rodzinnych i społecznych nałogu, empatii, współczucia, odcinania się. Wszystkiego próbowałam. Jest coraz gorzej.
Nie mogę tego kogoś zostawić samemu sobie, zerwać kontakt, ukarać go w ten sposób, bo serce mi krwawi.
Sorry, że zaczęłam taki temat..
Chyab nie potrafię o tym pisać.
kledzik
-
- Zaprawiony W Bojach
Mama przestala pic mniej wiecej w tym czasie co ja. Byla jednak w jeszcze gorszym stadium ode mnie. Alkohol byl glowna przyczyna, ze rozwiodl sie z nia ojciec. Moze to tez pomoglo jej sie wygrzebac. Dzis sa bardzo bliskimi przyjaciolmi i zastanawiam sie powaznie czy nie wyjda za siebie ponownie. Z bratem sytuacja jest o tyle ciezka, ze potrafi byc agresywny. Jego zona tez pije. Gdy jedno probuje przestac, drugie ma akurat ochote. Szkoda dzieci...Quote: from joycat on 3:37 pm on May 13, 2003
... Twoja mama miała taki problem?
Brat też..?
kledzik
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Kledzik !!! Przybijam Ci 5 !!! Jesteś silniejszy od innych (choć ja wyciskam na sztandze 135kg) ale tak poważnie jesteś silniejszy bo pokonałeś słabość i nałóg... czyli przetrwałeś próbę i wyszedłeś z niej zwycięsko
BRAVO !!!

BRAVO !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
Zupe³nie przypadkiem natknê³am siê na to:
Wódko, pozwól biec
(Edited by joycat at 9:48 am on May 15, 2003)
Wódko, pozwól biec
(Edited by joycat at 9:48 am on May 15, 2003)
-
- Zaprawiony W Bojach
Jest jedna nie¶cis³o¶æ w tym artykule. Mowa jest o tym, jakoby Artur Kawecki zaj±³ w marcu siódme miejsce w pó³maratonie warszawskim. Domy¶lam siê, ¿e autorom chodzi³o o pó³maraton wi±zowski (?). Kawecki by³ tam na 16 miejscu z czasem 01:16:18.
-
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo ciekawa historia. Mysle, ze wszyscy bedziemy trzymac kciuki aby Arturowi sie udalo. Dla nas zas joycat kolejny przyklad, ze nie wolno tracic nadzieji.
kledzik
kledzik