Komentarz do artykułu Poczuj różnicę – gwarantowany zwrot pieniędzy przez 60 dni !

mlodyabc
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie kupiłem butów podczas tej akcji ale jednak zwrot powinien być całej kwoty zapłaconej w zł. Dla mnie jednak bardziej satysfakcjonująca byłaby poprawa jakości z przecierającą się siateczką a nie akcje zwrotów bo wiadomo ona i tak się przetrze wcześniej niż czas na jaki buty zostały przewidziane.
PKO
rkarol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć,
ile czekaliście na informację od Asicsa po wypełnieniu formularza i czy dostaliście jakiegoś maila bezpośrednio po jego wypełnieniu czy tylko informacja na stronie?
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak ci wysłało formularz to wszystko spoko. Po tygodniu otrzymasz maila z akceptacją i kartą do wydrukowania na darmową wysyłkę za granicę.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
rkarol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź. Wysłało, ale 3 tygodnie i zero odpowiedzi zwrotnej. Wyślę raz jeszcze z adnotacją. Zobaczymy co będzie:)
ciepan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:14

Nieprzeczytany post

Ja dostałem info (od Sales Support Coordinator ASICS) po 20 dniach od złożenia formularza- ale dopiero po 2 wysłanych zapytaniach o sprawę z formularza kontaktowego (tego na stronie ASICS):
"Z moich informacji wynika, że potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia powinien Pan otrzymać 10 listopada (czyli po 3 dniach od złożenia formularza).
Jeśli się tak jednak nie stało, w załączniku znajdzie Pan dedykowany list przewozowy oraz instrukcję dalszego postępowania."
Buty wysłałem- a kasę otrzymałem (pomniejszoną o 2,22zł ;-) po kolejnych 21 dniach tym razem od wysyłki butów)
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Adam, przeginasz już teraz. Kolega Tigro ma 100% racji i nie rozumiem, dlaczego tak bronisz Asicsa.
AFAIK, Adam jest wspolwlascicielem bieganie.pl, gdzie ukazuje sie reklamy i teksty sponsorowane Asicsa - wiec jest osobiscie zainteresowany, aby spolka nie cofnela tych zlecen.
A ze zle opinie klientow stwarzaja jednak takie ryzyko, wiec Adam robi rowniez za agenta PR marki Asics. Bo skoro liderzy swiatowi, Nike i Adidas nie chca sie tu reklamowac - nalezy wiec chuchac i dmuchac, aby to co juz jest, nie ucieklo.
Adam Klein pisze:No i nie napisali, że zwracają w Euro, nie przewidzieli tego, nie pomyśleli. A może za późno pomyśleli, ale pomyśleli też: "Dajemy im fajną opcję, na pewno nikt nie będzie miał pretensji jeśli nawet te kilka procent straci na różnicach kursowych"
No ja rozumiem ze dostajac pieniadze od Asicsa nie jestes obiektywny, ale teraz to juz raczysz robic sobie jaja na calego...

Myslisz ze gdy miedzynarodowa spolka, o obrotach liczonych w setkach milionow, robiac promocje obejmujaca kilkanascie krajow to regulamin pisze tam pani Jadzia z warzywniaka? Przy "zepsuciu" tego typu zapisow, to jest ryzyko strat liczonych w dziesiatkach (setkach?) tysiecy Euro!

Osobiscie przypuszczam, ze bylo to tak: poprawny regulamin napisala kancelaria prawna obslugujaca centrale w Holandii i mialo to wstepnie dotyczyc krajow strefy Euro, wiec kwestia roznicy kursowej nie byla brana pod uwage. Jakims sposobem zrobiono taka akcje rowniez u nas, a ze - z punktu widzenia Holendrow - Polska to kraj 3 swiata, wiec nie wynajmowano polskiego prawnika, lecza "dla taniosci" ten sam regulamin przetlumaczyl na polski jakis student na darmowej praktyce. I efekt jest jaki jest.

W regulaminie stoi jak wol:
"4. ASICS zwraca pełną cenę zakupu obuwia w okresie objętym promocją."

"pelna cena zakupu" - stwierdzenie jest jednoznaczne, nabywcy kupowali buty placac w zlotowkach, nie ma nic o kursie euro, etc. Jesli spolka odeslala mniej pieniedzy anizeli klient zaplacil, to nie wypelnila umowy ktora zawarla z nabywcami - gdyby znalazl sie ktos z zacieciem pieniacza, kto ma duzo wolnego czasu, to na pewno wygralby taka sprawe w sadzie. Ale ze jednostkowo to kwestia jedynie kilkudziesieciu zlotych, nikomu nie bedzie sie chcialo biegac o to po sądach, to korporacji najprawdopodobniej sie upiecze, zas na roznicy kursowej zwrotow tubylcom, zarobi pewnie kolejne kilkadziesiat tysiecy.

Mysle ze lepiej dla Twojej wiarygodnosci bedzie, jesli jednak darujesz sobie dalsze proby pudrowania Asicsa w tym watku...
mzdunek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 33
Życiówka w maratonie: 2:35

Nieprzeczytany post

Do przetestowania butów firmy Asics zachęcił mnie wywiad zamieszczony na stronie bieganie.pl. Niestety firma okazała się niewiarygodna. Formularz wysłany pod koniec listopada bez odpowiedzi, kontakt z Asics Polska bez odpowiedzi. Co z tego ,że ma się dobry produkt jak tak się traktuje potencjalnych klientów :wrr: .
Czy ktoś jest jeszcze w podobnej sytuacji?
Awatar użytkownika
Pyth0n
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja też jestem ;/
siedzę i czekam i chyba zostanę z butami :P
Biegasz czy trenujesz ????
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do tygodnia po wysłaniu powinno wam przyjść potwierdzenie przyjęcia formularza. Jeśli tak się nie stało, to coś było nie tak.
BLOG - KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Pyth0n
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:Do tygodnia po wysłaniu powinno wam przyjść potwierdzenie przyjęcia formularza. Jeśli tak się nie stało, to coś było nie tak.
a z jakiego adresu mogło to przyjść ?? Bo jak wpisuję Asics to nic nie mam , ale pamiętam że jak wypełniałem formularz to było info że wypełniony prawidłowo ....
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek
BLOG - KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Pyth0n
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to nie mam takowego maila ;/
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W filmie na bieganie.pl mówią, że w przypadku błędu w formularzu powinien od razu wyskoczyć błąd, a potwierdzenie przyjść po kilku dniach. Trochę późno reagujesz.
BLOG - KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Pyth0n
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:W filmie na bieganie.pl mówią, że w przypadku błędu w formularzu powinien od razu wyskoczyć błąd, a potwierdzenie przyjść po kilku dniach. Trochę późno reagujesz.
bo mi informacja wyskoczyła że formularz wypełniony prawidłowo i proszę czekać na informację od Asics .... no to czekam...
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pyth0n pisze:bo mi informacja wyskoczyła że formularz wypełniony prawidłowo i proszę czekać na informację od Asics .... no to czekam...
No to masz pecha, ze jestes Polakiem - gdybys byl Francuzem, Rosjaninem czy Holendrem, moglbys bezposrednio zadzwonic do tamtejszej spolki Asics, pytajac o rozwiazanie swojego problemu.

A ze jestes mieszkancem dzikiego wschodu, to im nie podaje sie mozliwosci kontaktu telefonicznego z miejscowa faktoria handlowa Asicsa - tubylcy maja jedynie placic. To praktyka uprawiana przez tego producenta w Polsce od wielu lat.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ