ot, inny punkt widzenia

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Warto formułować swoje myśli tak, żeby nie deptać przy okazji godności drugiego człowieka.

Chyba, że robi się to z rozmysłem.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Trochę to jest demonizowane wg mnie - jak już gdzieś wspomni się o czarnoskórych i zwierzętach (niezależnie od kontekstu) to zaraz jest szum "rasizm, ksenofobia". A takim przykładem jest np. filmik, gdzie murzyn robi burdel w McDonaldzie i ktoś skomentował, że zachowuje się jak zwierzę...
Napomknę, że np. na fb jest problem z użyciem słowa "pedał" w kontekście rowerowym.
Rozumiem co ten radny miał na myśli, nawet zgadzam się z opinią ale rzeczywiście - świat nie przyjmuje takich opinii teraz. On nie powiedział, że to zwierzęta tylko że ich działanie jest takie jak w cyrku - objeżdżają okolicę żeby zgarnąć kasiorę, proste.

W Łomży i okolicach jest taki jeden organizator, nie ma problemów żeby obcokrajowcy startowali, wpisowe mają takie samo, ale nagrodami dla obcokrajowców są produkty regionalne, np. miód, nalewki, kiszone ogórki...
andros
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:...W Łomży i okolicach jest taki jeden organizator, nie ma problemów żeby obcokrajowcy startowali, wpisowe mają takie samo, ale nagrodami dla obcokrajowców są produkty regionalne, np. miód, nalewki, kiszone ogórki...
Wpisowe na wszelki wypadek też jest wyższe.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

A rzeczywiście - ilość monet ta sama, tylko waluta inna. Mój błąd.
Ja to jednak mocno usprawiedliwiam - na wschodzie nie ma biegu, żeby Białorusini i Ukraińcy nie przyjechali. Nawet na jakieś biegi o złote kalesony przyjeżdżają zawodnicy z poziomu 30-31 minut, pobiegną spokojnie po 33-34 minuty i jadą dalej.
Wiadomo, nikt nie zakazuje i Polakom robić takich wycieczek, ale tak zupełnie dziwnym trafem, jak w Siedlcach wprowadzono kontrolę antydopingową po Biegu Jacka to nagle nikogo z czołówki - ot amatorzy się pojawili w liczbie kilku.
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Nie podoba mi się segregacja narodowa zawodników poprzez różnicowanie wpisowego.

Może dlatego, że samego mnie wkurza jak wyjeżdżam za granicę i jestem "golony" bez litości, tylko dlatego że mam inny kolor skóry lub paszport.
Ostatnio Ruda coś wspominała o koszcie szczepienia w Tanzanii (10USD czarni, 50USD reszta).

Nie podoba mi się to i nie chcę innym fundować takich atrakcji.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ