Ból bezpośrednio pod kostką

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

W końcu po bieganiu przestałem zaglądać do butów co mnie tym razem czeka: odciski, brak paznokcia...a może rano rozcięgno będzie boleć. Niestety, sielanka nie trwała zbyt długo.
Ostatnio na jednym z treningów/biegów nie wiem czy za ostro nie wszedłem w dość mocny zakręt i prawą stopę mocno przekręciłem w prawo. Ucisk znajduje się bezpośrednio tak jak na zdjęciu - wystarczę że dotknę palcem i czuje. Odpocząłem, zrobiłem sobie przerwę od biegania ok 4dni.
Wróciłem do biegania lekko i delikatnie. Nie było żadnych problemów. Niestety zrobiłem szybszy akcent i zaczął ból występować na nowo. Próbuje to rozmasować ale niestety nic nie pomaga. Zrobiłem dzień przerwy i następnego dnia nie bolało. Znów rozbieganie bezproblemowo, ale szybszy akcent i zaczęło boleć. Biegając/chodząc na palcach nie odczuwam ucisku.

Za wszelkie porady, pomoc będę wdzięczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
PKO
hohla187
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kiedyś miałam podobny problem, ból występował w podobnym miejscu. Ja sama sobie poradziłam rozmasowując to miejsce, a raczej uciskając -musi boleć :hej: po jednym dniu to nie mija, potrzeba dłuzszego czasu, aby "puściło". Po pewnym czasie przeszło. Boleć też może po rozmasowaniu tego msca, grunt żeby sie nie pogarszało-ale to moje doświadczenia, Tobie może dolegać coś innego.
Lexios
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:58
Życiówka w maratonie: 2:50:25

Nieprzeczytany post

Mam to samo biegnąc w lesie kilkakrotnie skrecilem stope wpadajac w nierownosci i po biegu sie zaczęło niby moglem biegac pare dni jakby przechodzilo a od wczoraj na nowo gorzej zrobilem dzien przerwy i chyba dzis tez zrobie. Jak sobie poradziles? Bo ja jade z zimna woda i solanka i zobacze co bedzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ