Kupno Zegarka okiem laika

htn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć

planuje do nowego roku wyposażyć się w zegarek biegowy. Do tej pory korzystałem w sumie czterech rozwiązań z czego pierwszym z nich był zestaw Adidas Micoach Pacer. Kolejno wykorzystywałem opaski od producenta Garmin. Na ten moment jako, że Adidas wycofał się ze wsparcia swej linni produktów korzystam z aplikacji Runstatic w wersji premium (udzielonej od Adidasa).

Wątek zakładam z dwóch powodów : po pierwsze jestem gadżeciażem, a po drugie mam niewielkie doświadczenie w bieganiu. Do tej pory mam za soba około 1,5 tysiąca przebięgniętych kilemetrów w tym kilka oficjalnych dych oraz półmaraton. W tym wypadku dobrze się przysłużył wspomniany zestaw MiCoach. Z racji na fakt, że uwielbiam wszelkie wymysły technologiczne z poczatku popadłem w manię sprawdzania co nowszych modeli zarówno od marki Garmin czy Suunto. Na ten moment, bardziej mnie interesuje praktyczne podjeście do sprawy. Czyli zakup zegarka za mniejsze stosunkowo pieniądze aczkolwiek zachowując przy tym większość kluczowych funkcji jakie mi ono zapewnia. Bliżej mi do świadomego biegania, wolałbym z czasem sam nauczyć się czytać swój organizm aczkolwiek zanim do tego dojdę polegałbym na uwadze informacji zwrotnych zawartych w serwisie. Do tej pory portal Adidas bardzo przyjemnie mi to zapewniał gdzie przede wszystkim treningi oraz nadzorowanie biegania pod tętno było przydatne. Przy korzystaniu z opasek Garmin nie ukrywam że nie było tym samym zwłaszcza powtórzył się brak GPS, aczkolwiek większość wykresików i podsumowań tygodniowych czy miesięcznych również sprawiało fradję ale miomo wszystko wolałbym tutaj podejść do tego z dystatnsem ;)

W związku z tym mam pytanie do doświadczonych forumowiczów czy możemy śmiało rozmawiać o zakupie "przydatnego" biegaczowi zegarka w cenie niższej niż 1000 złoty? Do tej pory miałem na uwadzę zakup Suunto Abmit3 czy Garmina 230, aczkolwiek widząc że jest do kupna nowy model 220 z dwuletnią gwarancją za mniej niż 700 złoty zastanwiam się czy rzeczywiśćie jest sens gonienia za kolejną serią skoro i tak większość informacji sprowadza się do portalu, w którym są sumowane Twoje dane. Też mam pytanie jak to wygląda ze wsparcie produktu, patrząc na przykład Adidasa.

Dziękuje z góry za pomoc ;) pozdr
PKO
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

I Bóg/Mahomet/Jahve czy ktokolwiek, zstąpił z niebiosów i rzekł - Szukajcie a znajdzicie ......
htn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:I Bóg/Mahomet/Jahve czy ktokolwiek, zstąpił z niebiosów i rzekł - Szukajcie a znajdzicie ......
Szukać to można wiedzy na temat specyfikacji oraz zawodności zegarka, a mnie interesuje czyjaś opinią wzięta z doświadczenia. Jeżeli ktoś niejeden zegarek przebiegał to zrozumie co miałem wtedy na myśli. Przy obecnych możliwościach internetu i podstawowym angielskim nadto jest wiedzy na portalach czy blogach sportowych.

Chyba te "dziękowanie z góry" to za dużo powiedziane :hej: ale dzięki i tak za wpis Vein
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie, niczego więcej się nie dowiesz z zegarka za więcej niż 1000 zł. Z kolei jeśli chcesz biegać świadomie, to nie potrzebujesz kupować zegarka za kilka stów, lecz przeczytać parę książek o metodyce treningu.
htn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Nie, niczego więcej się nie dowiesz z zegarka za więcej niż 1000 zł. Z kolei jeśli chcesz biegać świadomie, to nie potrzebujesz kupować zegarka za kilka stów, lecz przeczytać parę książek o metodyce treningu.
Dziękuje za odpowiedź w związku z tym
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ