Polar M400
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
cześć.
Mój polar m400 po ponad dwóch latach intensywnego użytkowania zaczął mieć problemy z przyciskami. chodzą coraz ciężej, tak jakby były zabrudzone. Nie odskakują też od razu po wciśnięciu.
Mieliście może taki problem? Pisałem do serwisu i dostałem info, że wymaga to wymiany obudowy. Ale zanim wyślę do nich zegarek to wolałem podpytać czy nie ma na to jakiegoś domowego sposobu.
Pozdrawiam!
Mój polar m400 po ponad dwóch latach intensywnego użytkowania zaczął mieć problemy z przyciskami. chodzą coraz ciężej, tak jakby były zabrudzone. Nie odskakują też od razu po wciśnięciu.
Mieliście może taki problem? Pisałem do serwisu i dostałem info, że wymaga to wymiany obudowy. Ale zanim wyślę do nich zegarek to wolałem podpytać czy nie ma na to jakiegoś domowego sposobu.
Pozdrawiam!
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:44
Mam problem z synchronizacją Polara M400 se smartphonem HTC U11 (android 7.1.1). Procedura wygląda tak: w zegarku wybieram połącz z urządzeniem mobilnym, w telefonie z urządzeń bluetooth wybieram M400 i wpisuję kod który wyświetlił się na zegarku, po tym na telefonie wyskakuje komunikat, że nie można sparować urządzeń bo jest nieprawidłowy kod. Operację ta wykonywałem już kilkanaście razy. Poprzedni HTC One M9 synchronizował się bezproblemowo. Jest jakaś inna procedura, czy nowy android nie współpracuje z Polarem M400.
mój blog - viewtopic.php?f=27&t=57879
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878
PB
5k - 20:41 - 15.06.2024 (parkrun)
10k - 43:42 - 11.11.2023
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878
PB
5k - 20:41 - 15.06.2024 (parkrun)
10k - 43:42 - 11.11.2023
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:48
Mam problem z polarem.
Pojawił się fatal error, komputer nie widzi urządzenia, nie mogę synchronizować, nie mogę też wrócić do ustawień fabrycznych przez flowsync.
Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Pojawił się fatal error, komputer nie widzi urządzenia, nie mogę synchronizować, nie mogę też wrócić do ustawień fabrycznych przez flowsync.
Maraton - 3:45
„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Zabrudzone gniazdo USB. Umyj je pod bieżącą wodą z mydłem za pomocą miękkiej szczoteczki. Później dobrze wysusz np suszarka. Na przyszłość, po każdym uzyciu przeplucz wodą i wysusz.lepkareka pisze:Mam problem z polarem.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:48
Dzięki.
Maraton - 3:45
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
witam
Orientuje się ktoś, czy można gdzieś kupić samą szlufkę do paska do m400? Niestety moją pękła.
edit.
Pisałem do SportKonsulting i odpisali, że prześlą mi w gratisie. Brawo dla nich
Orientuje się ktoś, czy można gdzieś kupić samą szlufkę do paska do m400? Niestety moją pękła.
edit.
Pisałem do SportKonsulting i odpisali, że prześlą mi w gratisie. Brawo dla nich
-
- Zaprawiony W Bojach
no to zaczynam się lansować! świetniehalinae pisze:Pojawiła się niedawno możliwość automatycznego synchronizowania Polar Flow z Endomondo. To chyba sporo osób interesowało, bo lans się musi zgadzać
W Endomondo się ustawia połączenie.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Dziś pływałem z paskiem (V800) i niestety ale pulsu w Endomondo nie było.
Nie biegałem dziś i nie wiem, czy wtedy będą wszystkie dane widoczne w Endomondo po automatycznej synchronizacji.
Nie biegałem dziś i nie wiem, czy wtedy będą wszystkie dane widoczne w Endomondo po automatycznej synchronizacji.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Z biegania synchronizowany jest każdy pomiar, tempo, tętno, kadencja, wysokość, analogicznie jak po zaimportowaniu wyeksportowanego treningu do pliku tcx z polar.flowkeiw pisze:Dziś pływałem z paskiem (V800) i niestety ale pulsu w Endomondo nie było.
-
- Wyga
Zakupiłem właśnie polar m400, to teraz mi treningi do endomondo zrzuci automatycznie? Czy musze jakoś ręcznie coś pobierać?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Update'uje automatycznie jeśli połączysz w Endo konto Polara. Uwaga: wymaga to posiadania (zarejestrowania) obu kont na tym samym mailu.romanlo pisze:Zakupiłem właśnie polar m400, to teraz mi treningi do endomondo zrzuci automatycznie? Czy musze jakoś ręcznie coś pobierać?
- tomhusky
- Wyga
Czy można ustawić tylko jeden rodzaj treningów do update, np. tylko bieganie?
Czy zrzuca wraz z wykresem pulsu czy można ustawić bez HR tak jak dotychczas z PolarFlow?
Czy zrzuca wraz z wykresem pulsu czy można ustawić bez HR tak jak dotychczas z PolarFlow?
Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 18:19 przez tomhusky, łącznie zmieniany 1 raz.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma żadnych ustawień.
Mój Blog "Luźne wpisy"