Bezpieczeństwo
Moderator: beata
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
Prawdziwe problemy zaczynają się jesienią. Ciemno, zimno, ludzi mało.
Przyznam szczerze, że jak jesienią widzę w parku człowieka spacerującego bez psa, to od razu skręcam w inną stronę. Staram się też wtedy biegać z mężem, oczywiście nie biegamy razem bo ja jestem za wolna, ale kręcimy się w tym samym rejonie i czuje się bezpieczniej.
Ale uszy do góry dziewczyny. Przecież gwałt jest niemożliwy!! Wszak facet z opuszczonymi spodniami biega wolniej, niż baba z zadartą kiecką!!
Przyznam szczerze, że jak jesienią widzę w parku człowieka spacerującego bez psa, to od razu skręcam w inną stronę. Staram się też wtedy biegać z mężem, oczywiście nie biegamy razem bo ja jestem za wolna, ale kręcimy się w tym samym rejonie i czuje się bezpieczniej.
Ale uszy do góry dziewczyny. Przecież gwałt jest niemożliwy!! Wszak facet z opuszczonymi spodniami biega wolniej, niż baba z zadartą kiecką!!
- Sammi
- Zaprawiony W Bojach
Kilka dni temu przeczytałam w necie, że mężczyzni o złych zamiarach atakują często nieśmiałe, spokojne dziewczyny, ubrane zwyczajnie, niekiedy jak " szare myszki" a to dlatego, że wiedzą, że taka dziewczyna będzie się bać, nie będzie wzywać pomocy tylko się podda. Straszne to jest.... a noszenie przy sobie gazu pieprzowego to chyba dobry pomysł.
-
- Dyskutant
Biegam kilka lat i nigdy nie przyszło mi do głowy bać się, że ktoś może mi zrobić krzywdę, a teraz czytam was i widzę,że takie historie jednak zdarzają się. Ale to też może kwestia tego, co napisała poprzedniczka, że napastnik wybiera swoją ofiarę.
Ja wyglądam na silną, pewną siebie, jestem wysoka, może wzbudzam u takich respekt
Ja wyglądam na silną, pewną siebie, jestem wysoka, może wzbudzam u takich respekt
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Znaczy nikogo nie zastraszajmy. To też nie jest tak, że każdy kogo można spotkać to na pewno albo morderca, albo gwałciciel Moja czujność zaczęła wynosić zero, bo wyszłam z założenia, że skoro nikt mnie nigdy nie zaczepił to na pewno to już nigdy się nie stanie i stąd wziął się poniekąd mój problem, bo trzeba mieć zawsze oczy dookoła głowy jak się biega wieczorem i o to do każdej chcę apelować.
Co do tego gazu jakoś tak nie bardzo to widzę biegać z czymś takim.
Co do tego gazu jakoś tak nie bardzo to widzę biegać z czymś takim.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Kurcze, bardzo nieciekawa sytuacja dla dziewczyny:
https://wiadomosci.wp.pl/wyszla-pobiega ... 750366849a
Co za oszołom.
Wysłane z mojego SM-G950F .
https://wiadomosci.wp.pl/wyszla-pobiega ... 750366849a
Co za oszołom.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Malo takich? Wczoraj w Stalowej Woli koles pocial kilkanascie osob i zabil jedna w bialy dzien w galerii handlowej bo "mu sie w zyciu nie uklada"... takie czasy.