Cos tu nie gra

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:49
Życiówka w maratonie: 2:59:44

Nieprzeczytany post

Quote: from arturianski on 11:10 am on Aug. 13, 2002
1. Zirytowal mnie nieco Pan kkrzysiek, ktory pisze w tym dziale odnosnie dwoch ksiazek: Poradnika dla Biegaczy Runner's World i ksiazki Pana Skarzynskiego. Mam obie te pozycje, te druga kupilem wlasnie nad morzem. Pan kkrzysiek gra do jednej bramki, piszac, ze po co kupowac zle-zagraniczne, lepiej dobre-polskie...

2. Pan kkrzysiek zachowuje sie jak akwizytor!!!

3. Nie zgadzam sie z autorem J.Skarzynskim, ze po przeczytaniu jego ksiazki bede wiedzial WSZYSTKO o bieganiu. Tego nie osmieli sie powiedziec zaden ze znanych mi trenerow i zawodnikow. Troche skromnosci nie zawadzi. Ciekawe co na ten temat powiedzialby Antek Niemczak, Gosia Sobanska czy Leszek Beblo
Witam.

ad 1.
Recenzję pisałem na świeżo. Książka p Skarżyńskiego jest moją pierwszą książką o bieganiu. Bardzo mi się spodobała, dowiedziałem się z niej wielu ciekawych rzeczy. A tymczasem forumowicze piszą tylko o książce RW, a niektórzy wytykają znalezione tam błędy. W tym momencie następuje u mnie podział na "czarne" RW i "białe" vademecum pana Skarżyńskiego. Stąd moja nieobiektywna i emocjonalna "gra do jednej bramki".

ad 2.
Chciałem zachęcić do lektury. Może zbyt nachalnie. Wiadomo, że entuzjasta książki będzie ją w recenzji wychwalał. Zastrzegłem jednak, że jest ona skierowana raczej dla początkujacych biegaczy.

ad3.
Mam takie samo wrażenie. Za wiele "autoreklamy".

Pozdrawiam
"akwizytor" Krzysiek

(Edited by krzysiekk at 12:55 pm on Aug. 13, 2002)
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
PKO
malaga
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam wszystkich,

przeczytałam dokładnie wszystkie opinie i coż z niektórymi zgodzę sie, z innymi mogłabym jeszcze polemizować, ale dam spokój - w końcu Wy jesteście na forum od dawna a ja jestem nowicjuszką.

mogę jedynie dodać, że poniosło mnie, bo zaciekawiona logo Runner's World przy 'cos tu nie gra' pełna entuzjazmu weszłam w sam środek Państwa mrowiska. Pełna entuzjazmu bo od dawna czekam na cokolwiek co sygnowane byłoby Runner's World, w Polsce. Mój entuzjazm do wszystkiego co brytyjskie (wiem, że jest tez amerykańska i parę innych wersji magazynu RW, ale mi serce bije mocniej jedynie czytając brytyjską wersje (również zwichnięcie zawodowe, Pani humanistko). Pomyślałam więc sobie, że książka od RW to jak nowa era. Ale widzę, że miast wspierać takie raczkujące dziecko, coś tu nie gra...A ja lubię każda nową i odważna inicjatywę. I stąd moja reakcja - może nazbyt impulsywna, za którą PRZEPRASZAM FOROWICZÓW. Mam nadzieję, że wydawcy się nie zniechecą, jeżeli śledzą nasze potyczki, bo szkoda by było. RW to świetna marka!

Zwracam honor panu Adamowi, bowiem uważam, że portal mimo pewnych niedociągnięć, jak sądze z braku czasu, jest w sumie OK. Troche poczytałam zamieszczone w nim artykuły i muszę powiedzieć, że tniektóre są pobieżne, np. te o odżywianiu, a czy jest coś jak radzić sobie z kontuzjami, przetrenowaniem? Może umknęło mojej uwadze. Warto byłoby jednak postarać się połączyć z kimś siły i uczynić z tego  portalu coś więcej niz tylko forum dla biegaczy. Bez fachowej rady możemy sobie wszyscy narobić wiele krzywdy dając dziwne rady...

Aha, kupiłam również książkę p. Skarżynskiego. Dobra. Trochę za bardzo przypomina mi moje treningi ze szkoly średniej i AZS, ale i taka pozycja się przyda biegaczom.
A że śa w niej jakieś małe błedy...I cóż z tego. Od tego nikomu nie będzie robiło sie gorzej kilku skipów.

A co do artykułów, które jakobym miała opublikować na łamach portalu, wolę nie. Jeszcze użyję nieodpowiedniego słowa, nie z TEGO rejestru, i jestem ugotowana (ups! to chyba niewłaściwe słowo, choć ton mojej wypowiedzi jest przecież 'casual').

Mam nadzieję, że teraz już co pół roku będziemy witać nowe pozycje o bieganiu.

Pozdrawiam,

malaga

P.S.

All the best to the 'just married'!!!!!
mag
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:) Dzięki malaga - miałem nadzieję, że się jeszcze pojawisz.

To rochę off topic ale chciałbym powiedzieć, że doskonale widzę "dziury" w materiałąch w naszym serwisie. Myślę, że z czasem będą coraz mniejsze, a jak szybko - to zależy od tego, kto i jak mocno będzie w łataniu pomagał.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
Puman
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

XXX

(Edited by Puman at 11:15 am on Aug. 24, 2002)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ