Tour de France !!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Koksuja sie, to fakt, ale ja moge cale 3 tygodnie spedzic przed telewizorem i gapic sie na TdF. To jest magia.
Ja tez lubie to ogladac. Na pewno duzo ciekawsze to jest niz boks :bum:  .
PKO
ermo
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from Dawidek on 10:20 pm on July 4, 2002
Joachim  ( niestety był a nie jest ) the best.
Niby zmarł z powodu arytmi  serca ale tak do końca to .........
Dokoncz Dawid, bo chyba wiesz cos, czego inni (w tym ja) nie wiedza.:niewiem:
Awatar użytkownika
Daaga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tez lubie ogladac TdF, ale nie powiem, boks chyba jest lepszy i gdybym byla chlopakiem, pewnie bym uprawiala boks albo zapasy. :bum:
(niestety,dziewczynie to nie przystoi :ojnie: )
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moj przyjaciel ma kolege, ktory pedaluje w scislej polskiej czolowce. Ow przyjaciel byl przekonany, ze jego kolega jest czysty, bo znal go nie od wczoraj. Zarzekal za niego, ze nigdy nie pojdzie na doping.
Mylil sie.
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Daaga, zlotko, lubisz zapasy??? Ze swieca szukac takich jak ty! Przyznam ci sie, ze i ja naleze do wielbicieli tego sportu.
Marek T.
Awatar użytkownika
tomke
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy to prawda, że taki kolarz, gdy ucieka z peletonu to jedzie 80-tką.

Tak swoją drogą, to taka transmisja tv byłaby pewnie bardziej emocjonująca gdyby pokazywano bierzące prędkości kolarzy.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tomke, trochę przesadziłeś z tymi prędkościami. Pojedyńczo uciekający kolarz nie pojedzie 80km/h, finiszujący na mecie rozwijają  prędkości około 70, na zjazdach czasami przekraczają 100, żwawo jadący peleton to około 50km/h. Ucieczki zazwyczja odjezdzaja gdy peleton jest ospały.
       Predkości indywidualne najlepiej widać podczas jazdy  na czas - tam na płaskich trasach najlepsi mają średnią ponad 50 km/h. Dla zwykłych ludzi są to prędkości nie osiągalne - dobrze że na rynku jest dużo liczników i każdy może sobie to sprawdzić.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i mamy po prologu.

Armsrtong potwierdził że jest bardzo 'strong' i jako pierwszy założy żółtą koszulkę, na miejscu drugim mój ulubiony od lat kolarz Laurent Jalabert, trzeci Rumsas - brawa dla wszystkich.

Nasi ukończyli przyzwoicie, niestety Wadecki ma jakieś problemy zdrowotne, ojojoj.

Najbliższe dni dla sprinterów i harcowników.
Awatar użytkownika
BoL
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bogi zrywac jak sie jest swiadkiem sytuacji gdy rzecznik jednej dyscypliny wytrzymalosciowej (biegania dlugodystansowego) oskarza innych wytrzymalosciowcow - kolarzy - o wypaczenie sportu z powodu dopingu. Szafujacym obiegowymi opiniami polecam zglebic troche temat i przekonac sie jak to zlozona sprawa jest z tym dopingiem. Sa tacy, znajacy sie na rzeczy (Lang), ktorzy uwazaja, iz to kolarze wydali najwieksza wojne dopingowi.
By nie przynudzac polecam posluchania fragmentow nocnej audycji pr. III radia o kolarstwie z udzialem m. in. Szurkowskiego, Jaskoly, Langa. Na koniec mowia troche o dopingu i o Chalupczoku.

http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/sounds/ ... siezyc.mp3

Calosc ma 11.2 mb.
BoL (GG 1209329)
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pieknie układa sie tegoroczna "Wielka Pętla" - zmieniają sie liderzy.
Dziś wspaniała jazda grupy ONCE - pozwoliła im zabrac koszulkę lidera dla I. Gonzaleza Galdeano, a także wicelidera w osobie J. Beloki.  Armstrong jest trzeci, powoli "leci mi ślinka" na etapy górskie i indywidualnej jazdy na czas - mam nadzieje że Hiszpanie powalczą z Amerykaninem.
Ładnie pojechały drużyny z Polakami, nasi awansowali w generalce i niech czynią tak dalej. :)
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ludzie przestancie uzywac polskich znakow, czy nie widzicie co sie dzieje? nic nie mozna przeczytac...
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

...powiedzial S3awek, hi, hi...
Marek T.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odczuwam zazdrosc jak widze transmisje z TdF. Mozna to ogladac godzinami i jest ciekawie. Dlaczego?

Jak oglada sie maraton na zywo, to nawet ja mam momenty, ze zaczyna mnie to nudzic.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To chyba kwestia sposobu pokazywania i jakiegos emocjonalnego podejscia do tematu.
Ostatnio ogladadalam zeszloroczny maraton w Berlinie nagrany z niemieckiej telewizji (ARD lub ZDF) i nie nudzilo mnie to, bo byly pokazane poza czolowka te tlumy kibicow, jakies zespoly przygrywajace na trasie, takie widoki z lotu ptaka na rozne odcinki trasy, rozmowy z biegaczami, sylwetki faworytow...
Swoja droga to ciekawe ze tam mozna pokazac w telewizji caly bieg, a u nas zdarza sie ze wszystko jest pokazane w kilkudziesieciu sekundach.
W TdF biora udzial dwaj "nasi" i czesto w wiadomosciach nie mowi sie nawet slowa o nich, a ja mimo dalszych miejsc ciekawa jestem jak im idzie. Czesciej w Eurosporcie mozna uslyszec o tym ze gdzies tam uciekl Wadeki.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PAwel, naprawde 6 godzin etapu TdF jest ciekawsze od maratonu? Kiedys bylem fanatykiem kolarstwa, ale dla mnie teraz pol godziny takiej relacji to nudy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ